Obruni, wo ho te senj? Me ho ye!

Ja da var det sannelig på tide med en skikkelig blogg oppdatering. Har vært her i Ghana i to uker nå, og har det helt topp. Reisen nedover gikk bra, ingen flystyrt eller noe skjedde. Og det til tross for at flere på flyet hadde på mobiltelefonene sine, afrikanere har en egen evne til å totalt overhøre at det finnes regler noen plasser. Som på flyet, ”neida, jeg hørte ikke at besetningen sier at mobiltelefoner skal slås av, jeg overser også informasjonsvideoen som vises på alle skjermer, og jeg hører hvertfall ikke på at kapteinen sier noen om det”!! Det ringte i mobiler konstant! Åååååååh!

På flyplassen i Accra skulle Mr. Trust møte oss. Han er den ghanesiske kontakten til han vi leier leilighet av. Vi så for oss en mann i dress på sånn ca 50 år. Den gang ei du… Mr. Trust sto der han, med bicepsene bulende under en nettingsinglet i gult, rødt og grønt, med saggedongeribukse og skaut på hodet, og det biske blikket. Han så ut som en skikkelig bad ass motherfucker. Og bilen han kjørte er et kapittel for seg selv, front og bakrute er klistret full av bilder av han selv i bar overkropp. Vi holdt på å le oss i hjel…

Leiligheten er kjempefin, og stor! Har hvert vårt store rom, og jeg har til og med eget bad. Vi deler leilighet med Joe, en mann på 27. Han er kjempetrivelig, har tatt oss med overalt. Han disponerer en bil her, så han har på en måte vært sjåføren vår. Men nå har jeg kjøpt meg en bil!! Whæææ, skummelt... Den er faktisk ganske bra etter ghanesisk standard. Speedometeret funker ikke på den da, men det er bare en bagatell. Ringte pappa for å høre om han hadde noen gode råd når jeg skulle se på bil her. Og den godeste Skjetne mente jeg måtte se på hvor langt den hadde gått, og hvilken årsmodell det var. Da måtte jeg le, han skulle bare visst at det første en sjekker på en bil her er om bremsene virker, om det i det hele tatt finnes noe dashbord og om setene sitter fast. For å virke lit proff ba jeg om å få se oppi motoren. Og der er det teipet både her og der. Bilen har bremser, setebelter, og førersetet er bare litt løst, men den holder i 4 mnd!

De to ukene som har gått siden vi kom hit har flydd forbi i rakettfart. Den første uka brukte vi til å komme i orden, handle inn ting til huset og sånn. Og så har vi gjort oss kjent i nabolaget. Har til og med vært ut noen kvelder. Å kjøre fra spot til spot om kvelden og drikke det lokale ølet ”Star” er koselig (for de uvitende, en Spot er en liten lokal drikkeplass). Har foreløpig holdt meg unna det lokale brennevinet. Det er blææææææææk…

Det har blitt noen turer til universitetet, selve skoleaspektet ved denne turen har blitt skjøvet i bakgrunnen hittil, men NÅ skal jeg sette i gang. Helt sant.

For de som er interessert så har jeg fått meg et ghanesisk mobilnummer, det er 00233246525507. Og adressen min er P.O.Box Tt 89, Tema. Ghana. Jeg savner leverpostei!! (hint hint…hehe)

Dett var dett for denne gang. Skal skjerpe meg og oppdatere oftere videre utover høsten. Er det noe noen lurer på er det bare å legge inn en kommentar å spørre, så skal jeg svare så godt jeg kan.72936-2172936-2072936-19

3 kommentarer

pappa egil

05.09.2006 kl.13:32

nå er det tid for at de tre hjemmeværende medlemmer av skjetneklanen, mor.far og lillebror..starter forberedelsene til ghanabesøk..den 5.10 drar vi fra norge, og returnerer ikke før den 14.10..foreløpig er vaksinasjonsprogrammet det som opptar oss mest:)særlig ole øivind ser mørkt på den biten!!ligner mer på mora der...vi stiller med aralditt og bygningstape, så får vi fiksa opp bilen mest mulig!!høres ikke betryggende ut de beskrivelsene som siver ut om bilens tilstand..håper vi ikke kommer til å forstyrre for mye..i studiene..he he...eller idyllen..tre damer med en kjekk mann i sin midte....kan jo komme tilbake, å ev anbefale andre et besøk...:)

Hansen

06.09.2006 kl.10:44

Heps!Nå har jeg sendt bøker nedover til, håper det kan bli en fin strandlektyre... Høsten har begynnt å komme til trøndelag. Et lite signal på at det er på tide å tenke litt mer på masteroppgaven. Klem

Ingrid Johannessen

27.09.2006 kl.21:40

Godt å høra at slangene ikke har spist deg opp enda...det er jo sa mange av dem der nede i år...he..he..stønn.. (er bara sjalu)...sukkhhh...Æ å vil te Afrikaaa!!!! Husk å kjøpe med en Voodoo dukke til meg, kjenner noen jeg skal skremme vannet av!.. noen du kjenner...nabo av meg faktisk..vi er i slekt om du skjønner...En liten unge oppe i gata her mente at jeg så ut som en hekks, så da er det bare å sette i gang!! Klmmmmmmm!!

Skriv en ny kommentar

hits