Snart ny bil! Og togsinne.

I dag kom de endelig og hentet gammelbilen min som har stått avskilta utenfor døra mi i over en mnd. Jeg skrev under på to ark, og vips var jeg kvitt den. Krysser fingrene for at det ikke kommer en faktura på ting og tang jeg må betale for før den selges videre. Ikke lange tiden etter at bilen var hentet, ringte telefonen og det var fra bilsenteret (?) i Trondheim, de vil at jeg skal komme dit på fredag for å prøve ut nybilen, se på utstyret jeg skal ha osv. Jippi!


Husker ikke om dette er fargen jeg får, men  den er ganske lik hvertfall!

Det var noen som spurte meg her en dag, om jeg ikke gledet meg vilt til jeg får bil igjen. Sannheten er at jeg ikke merker stort til at den har vært borte i over en mnd, det går faktisk veldig bra å være uten. Såklart, det har ikke blitt like mange svippturene til kjøpesenteret i det siste, men det er jo egentlig en veldig bra ting. For svippturer kan ofte bli dyre de. Det eneste problemet jeg har opplevd i min tid som billøs, er at jeg er stuck på Levanger.

Jeg har mange venner og familie i Trondheim, og i tillegg er det både kurs og møter der som jeg burde delta på nå og da. Men hvordan i all verden skal man komme seg dit når man har elektrisk rullestol og ikke bil?! Buss har aldri vært spesielt tilgjengelig for rullestolbrukere, hvertfall ikke ut i distriktet her. Så er det toget da. Det går en gang i timen, og er veldig greit å ta. Men vet dere hva? Trønderbanen tar ikke med elektriske rullestoler! Jeg holdt på å dette av stolen da jeg fant det ut, for jeg har da vitterligen tatt tog til Trondheim, med el-stol. Og det gikk helt fint det!

Så dette vil si at om man bor langs trønderbanen, bruker el-stol og ikke har bil, så er man uten muligheter til å komme seg til en annen by. For hvem har råd til å ta maxi taxi i 8 mil? Ikke jeg. Siden jeg har tatt toget med el-stol, og opplevd at det ikke var et problem i det hele tatt, det var jo både rampe/skinner og plass til rullestolen på toget, så ringte jeg til kundesenteret til nsb for å høre om det virkelig stemte det som sto på nettsiden deres.

Joda, det stemte det kunne kunderådgiveren fortelle meg. Togsettet på trønderbanen var for gammelt å trangt til at det gikk an å få på el-stoler. Jeg bare, men det stemmer jo ikke, for jeg har jo tatt toget med el-stolen min. Kunderådgiveren måtte konferere med sjefene sine etter at jeg hadde en lang utgreiing om hvor diskriminerende det var å nekte noen å ta toget når det vitterligen ikke var noe i veien for å få med rullestoler. Etter en lang ventetid kom hun tilbake og mente at den rullestolen jeg brukte sikkert måtte være mindre enn max målene som sto på hjemmesida deres. Såklart er den mindre enn de målene! Målene på hjemmesida er jo max mål. Så om man har rullestoler som er innenfor, eller mindre enn målene, så er det jo ikke noe problem! Men neida, det hjalp igrunnen ikke. Det var opp til konduktøren på toget om jeg fikk bli med eller ikke kunne kunderådgiveren fortelle meg. Og lurte samtidig på om jeg bodde langt fra stasjonen, slik at jeg kunne gå ned å prøve å bli med når toget kom. Det var på dette tidspunktet jeg fant ut at det egentlig var mest lurt av meg å bare avslutte samtalen. Arrrrrrg!

Det er helt utrolig at man i år 2012 fortsatt finner ut at statlige institusjoner fortsatt bedriver diskriminering mot funksjonshindrede. For NSB står faktisk for de Norske statsbaner! Måten de driver butikken sin på, vil si at fra Trondheim og nordover kan du bare glemme å ta toget hvis du bruker el-stol. Hold deg hjemme isteden liksom.
Så når jeg må til Trondheim for å prøve ut nybilen min, og må ta med el-stolen min, for det er liksom den som skal prøves i bilen, og samtidig er uten bil? Ja da sliter jeg big time.

Et av nyttårsforsettene mine er liksom å være litt mer sånn "me, myself and I". Prioritere bort ting, gjøre mer som er bra for meg, ikke engasjere meg i tusen ting, være flink til å si nei, ikke ta på meg flere verv enn jeg har, ikke alltid være den som skal "redde verden" osv. Men nå kjenner jeg at det forsettet brister litt, for jeg kjenner at jeg ikke helt klarer å legge fra meg denne saken. Om det så er bare å sende den videre til andre, så må det gjøres noe med problemet!

Nuvel, får sove på det tenker jeg. Tomorrow is another day, som ghaneseren sier ;)
Tomorrow er også dagen for første tannlegebesøk på to år for undertegnede... Usj.
Wish me luck sier jeg bare...

God natt! :)

2 kommentarer

Hello Admin!

very nice blog.

Thanks.

Tanta til Beate

05.01.2012 kl.17:31

Ja, hva skal man si? Om man har smal nok rullestol ser jeg ikke problemet. Er det andre grunner for å ikke ta med elektriske rullestoler? Dette er en sak som absolutt bør forfølges. Har andre el - stol brukere kontaktet NSB om dette? Er saken problematisert for samferdselsmyndigheter? Hva med interesseorganisajonene for funkjsjonshindrede? Håper virkelig de rette instanser tar til vettet og får endret på dette.

Tvi-tvi til tannlegebesøket!

Skriv en ny kommentar

hits