En fuktig start på 2012.

De fleste setter seg som mål at den første hverdagen i et nytt år liksom skal sette standarden for resten av året. Da går man friskt på med trening, sunn mat, rutiner osv. Jeg håper ikke vår første hverdag setter standarden for resten av 2012, for jeg våkna av at jeg ble spydd på i mårrest.
En time før det skjedde var jeg med Alma på badet, for hun hadde vondt i magen sa hun. Tilbake i senga mente hun at det var fordi hun var så tørst, så hun fikk bælme litt vann (angrer på det gitt) før vi la oss ned igjen. Hun var som en mark i senga, så jeg ante jo at ikke alt var helt som det skulle. Hun ligger på magen og plutselig løfter hun opp hodet og leverer tilbake alt vannet hun drakk. Jeg haster avgårde for å finne noe å ta imot med, men innen jeg kommer tilbake er tre hodeputer, ei dobbeldyne og to madrasser rammet. Vaskedag it is!


Sniker inn et bilde av Almas julekulekolleksjon, 2011. I år gikk hun for paljetter :)

Krølle lå på sofaen og sov i rykk og napp helt frem til klokka halv ett. På den tiden fjerna Hannis og jeg alle spor av jula her inne. Ja bortsett fra de to julestjernene mine da (planter altså), kan jo ikke kaste dem før de er døde, noe annet ville vært barbarisk. Da alt var pakket i esker og stuet i garasjen, dro Hannis avgårde for å handle dopapir og Big Bite. Det har vært et tragisk liv her siden nyttårshelga skal jeg si dere, enn å glemme å handle inn dopapir til det nye året. Men det går veldig bra med sånn kjøkkenrull også! ;)

Uansett, da Hannis var kjørt avgårde på handel, våkna Krølle til liv i sofaen. Hun satte seg opp, så på meg og sa "mamma, om ett minutter så bli æ frisk igjen". Og det stemte søren ta meg! Etter ett minutt var hun propell. Og veldig, veldig i form igjen. Jeg måtte ringe Hannis og legge til brød på handlelista, for "æ vil ha brødskive, æ e sulten!". Kjøpte med en Big Bite med laks og eggesalat til henne også, og den gikk ned på høykant. Tøtta var så hyperaktiv at Hannis bare så på meg og sa "ka har du gitt a mens æ va bort?". Jeg sverger, jeg gjorde ingenting!!


Tomt?!

Etter at hun hadde spist maten sin, gikk jeg i dusjen, og da jeg kom ut hadde hun tømt sjokoladeskåla og potetgullskåla, og kunne gjerne ha tenkt seg mer snop! Og til middag bestilte hun rømmegrøt, av alle ting. Jeg erklærte henne frisk jeg. Trodde først det var omgangen, men det kan det umulig ha vært. Både jeg og Hannis terger mamma og sier til henne at det sikkert er julepølsa hun serverte Alma i går. Da blir hun driiiiiiiiitfornærma. Så da sier vi det såklart minst en gang til ;)

I ettemiddag har vi bare slaffa rundt her hjemme. Er jo liksom en "regel" om at man ikke skal ut når en er hjemme fra barnehage/skole har jeg skjønt. Det har gått helt greit, men kjenner jo at man ikke kan være innendørs mange dager i strekk med en aktiv fireåring. Det er kort vei mellom lykke og trass, og det fikk vi da merke da jeg endelig skulle montere luftfukteren jeg fikk i fjor. Vi trengte noe å sette den på, og da Hannis hentet en av krakkene til Alma fikk hun anfall. Og okkuperte krakken (som hun så og si aldri bruker selv såklart).Vi ble venner igjen, og nå ligger Krølle i senga og sover søtt. Jeg kikker på de svenske Hollywoodfruene og humrer for meg selv. Satser på en superproduktiv dag i morgen!
Vi tastes :)

Én kommentar

Tanta til Beate

03.01.2012 kl.00:23

Kan levende forestille meg situasjonen med ventrikkelinnhold all over.

Bra det var kortvarig!

Fin julekule!

Skriv en ny kommentar

hits