Femte dag jul. Søren hvor det går!

Nå er det sannelig blitt 5. juledag allerede, og juleferien er snart over!!.... Tida flyr, og jeg liker det ikke. Ikke de store begivenhetene som har skjedd her den siste uka, og det er egentlig veldig godt. I kveld har Almas oldefar vært her på vaffelkos. Alma fikk bestemme menyen på kveldsmaten, og vafler midt i all julematen var godt det. Vi så på diverse nyhets- og underholdningskavalkader for 2011, men når Dirty Dancing begynte og jeg jubla der jeg satt, da tok han en taxi hjem gitt.

Resten av dagen ble tilbragt i Trondheim. Vi tok et julebesøk til Veronica med fam. Kjempekoselig. Krølle var litt smågrinete til å begynne med, men da vi fikk servert fiskeboller i terteskjell steg både blodsukkeret og humøret betraktelig. Nyyydelig panacottadessert (skrev jeg det rett?) fikk vi også. Vi har ikke en stor familie å skryte av, så kjempekoselig å kunne besøke the extended family i jula :) Vero er fadderen til Alma, og både hun og foreldrene er flinke til å følge opp snuppa mi. Vi er kjempegla i dere!

Jeg har ikke hatt noen ordentlige festligheter her hjemme i jula enda. Bortsett fra julelunsj med pappa og Hannis her på julaften. Og min bror og forlovede på filmkveld i går. Så i morgen kommer mamma og co på middag her. Tenker jeg lager noe så u-julete som spinatsuppe med rundstykker jeg. Hannis er blitt vegetarianer (!!), og nesten alt jeg kan å lage inneholder kjøtt. Suppe er en safe og kjøttfri ting, så det blir det. Dessuten fikk jeg sånn parmesanrivejern til jul, det må jo brukes, og det er sikkert godt med et parmesandryss over suppa (?).

En ting vi har gått glipp av i denne jula er utelivet. Det vil si å være utendørs, ikke festing og slikt som mange kanskje legger i ordet "uteliv". Det har jo for søren meg vært et ufyselig vær hele jula. Først i går ble det greit her. Og det har til og med kommet noen centimeter med snø. I dag var vi jo på bytur, men i morgen tenker jeg at vi tar på oss uteklærne og tar en skikkelig tur med akebrett eller spark. Permoen er allerede satt til lading :)

Snakker om uteliv, jeg har jo faktisk vært på en festlighet på kveldstid faktisk. Tredje juledag var jeg på kørgfæst. Jeg stilte med saltkokte poteter, aioli og baconsurrede dadler. Det slo an, og det var masse andre godsaker der også. Det var en kjempehyggelig kveld med gode venner, skravvla fikk kjørt seg :) Takk til vertskapet for en super kveld! Jeg bøtta innpå med vann hele kvelden, så formen var upåklagelig dagen derpå. Men siden jeg hadde barnefri så sov jeg til jeg våkna, og det skjedde ikke før halv to.... ;)

Nå er det vel egentlig best at jeg tar kvelden siden jeg skal ut på tur i morgen. Så god natt til dere alle. Og hvis dere funderer på hva vi driver med på bildene i dette innlegget, så ser dere vel at jeg er reinsdyret, Alma er nissemora og Dodo er nissejenta?? På det første bildet sitter vi og ser på teater, og på det andre bildet drar reinsdyret nissemora og nissejenta på tur. Bildene er fra 2. juledag da vi var på middag til Dodo og Roar. Vi tok en litt sånn der casual stil som dere ser... Haha.  Mamma, grunnen til at jeg sladda ansiktet ditt på bildet var at du snakka på alle bildene og så helt dust ut! ;)

God natt!

5 kommentarer

Pia

30.12.2011 kl.10:02

He he, nå blir vel mora di fornærma over sladden...

Ha en super nyttårsaften i morra - vi blogges vel på nyåret tenker jeg...

Tanta til Beate

30.12.2011 kl.15:40

Ser ut som en trivelig jul ja!

Elisabeth, Innerst i veien

30.12.2011 kl.22:56

Dårlig med uteliv her også, null snø og mine store planer om å i alle fall trimme bort noe av julegodisen på skitur, ble sabotert.

Godt nyttår til deg og søte Alma.

Kari

30.12.2011 kl.23:38

og vi er glad for at du deler Alma med oss. Det var kjempetrivelig med besøk.

Vero

31.12.2011 kl.13:54

Kjæmpegla i dåkker æ å! <3

Skriv en ny kommentar

hits