Julekveldsvisa. Guro edition.

"No har vi vaske golvet (check) og vi har børi ved (check), og vi har sett opp fuggelband (uups) og vi har pynte tre (check)....". Så det blir jammen meg jul i år også! :)


Alma er igang med julestøvtørkingen!

Dagen i dag startet veldig bedagelig, men nattdrakttendenser til langt utover formiddagen. Men så satte lillejulaftenstresset inn i en periode, med matshopping på kjøpesenteret der jeg også kjøpte de aller siste julegavene. Mamma og Alma ble sendt til barnehagen for å levere en liten oppmerksomhet til de som jobber på avdelinga til Alma mens jeg og Hannis tok frem julepynten fra garasjen. Vi pynter ikke med juleting før 23 desember vi, før det har vi advent. Og kun advent.


Ryddegjengen :) De flytta på sofaen to ganger før vi (jeg) fant ut at sofaen egentlig kan stå der den bruker....

Jeg fikk ryddet heimen i nogenlunde stand til mamma og co kom på grøtmiddag, der vi alle leita desperat etter mandlene. Jada, vi har to mandler vi. En i hver kasseroll. "Noen" har ikke store nok kasseroller til å brødfø familien på en gang. Min bror fant den ene etter ikke så veldig lang tid. Den andre var nowhere to be seen. Alma var helt på felgen på enden av bordet, hun spiste og spiste, men var egentlig veldig mett. Opprinnelig hadde jeg ikke tenkt å "jukse" mandelen til Alma, man må lære seg å tape osv hadde jeg funnet ut, men jeg tenkte "skitt au", det er jo to mandler osv. Så Hannis greide faktisk å lure en mandel i grøten på fatet til Alma uten at hverken hun eller mormora oppdaget det. Snuppa var helt fra seg av lykke da hun fikk mandelen i munnen! "æ fant den, æ fant den!!" ropte hun så det flommet grøt nedover haka. Hun var så glad at hun strålte, og smilet gikk fra øre tli øre, og da tenkte jeg at det var ganske bra at jeg juksa litt :)

Da besøket vårt var gått pyntet vi juletreet. Som jeg har fått av pappa, og det er kjempefint! Alma hang som vanlig alle kulene på samme plass nederst på treet. Da hun så seg fornøyd med oppgaven satte hun seg i sofaen og så på Emil, mens jeg danderte kulene litt mer spredt. Treet er så høyt at stjerna på toppen ikke få plass, men skitt au. Vi har glitter som skal på treet, men det må vi ta i morgen når pappa kommer på julelunsj, for jeg rekker ikke opp. I år har jeg prøvd å begrense juletrepynten litt, for i fjor hadde vi på så mye at det så ut som et tivoli i stua her. Men det er ikke bare rød og hvit pynt altså (selv om det ser sånn ut på bildet), det er masse fargepynt som er arvet av besteforeldre og som Alma har laga. Spesielt den papirlenka med ca 7 ledd i som henger midt på treet, den er hun veldig stolt av. Kom hjem fra barnehagen med den i år, og den har hun gledet seg til å henge på treet lenge. Den trekanta pappnissen med garn rundt som henger nederst til høyre laga jeg da jeg gikk på barneskolen :) Fargekonglene er fra farmora og farfaren min ♥ Det er ikke så enkelt å se det, men over lenka henger ei julemus. Den er arvet fra mormor og morfar ♥. Jeg liker juletrær med historier.

Siden jeg tar vare på alt av julepynt med en historie, så har jeg mye! Alt for mye. Tror ikke jeg har frem en tredjedel engang hvert år. Det er liksom litt begrenset hvor mye jeg kan stappe inn i en ikke veldig stor leilighet uten at det ser overfylt og rotete ut. Men noen ting må frem. Som disse to...Det er talglys, men nåde den som tenner på dem!!! Jeg fikk dem av farmor og farfar da jeg var ei lita, lita jente, og de er frem hvert eneste år. Det blir ikke jul uten! De har brukt å stått på tv-benken, men i år er Alma så stor at jeg frykter at de kan bli pillet på, så nå står de på vegghylla mi. Under vegghylla er den kunstnerisk danderte nisselandsbyen min! Haha, jeg ler selv, men det er sant altså. Da jeg og Hannis var innom Ikea i går (var på julegaveleveringsrunde i trondheim) og jeg fant ei lyslenke til den nette sum av 34 kroner, så var det virkelig prikken over i'en for utførelsen synes jeg. Vet ikke om det er så julete med diamanter, for det er lysene på lenka forma som, men om man ikke studerer den nøye så er det sikkert ingen som legger merke til det.Ekstremt dårlig bilde. Skitkamera. Men det var mye værre når jeg hadde på blitz altså, jeg lover! Det grønne juletreet som står bak det fantastisk fine (kremt) pepperkakehuset er forresten et mesterverk kreert av min bror da han gikk på barnehage eller skole. Husker ikke helt. Og det var vel han som laga den, eller var det Hannis?? Hmmm... Gammel er den hvertfall!

Nå er dette allerede blitt tidenes lengste innlegg, men før jeg slutter av må jeg bare legge til at vi såklart har satt ut grøt og juice til nissen i kveld! Og han har visst vært her uten at jeg har merka det, for julestrømpa til Alma er pinadø meg fylt opp allerede ;) Den unge frøkenen er forresten meget spent på morgendagen, og humøret har pga det vært meget skiftende. Det har vært tøft for et ungt sinn å motta gave på gave de siste dagene, med beskjed om at de ikke skal åpnes før på lørdagen. Det er ikke bare forkjølelsen som gjør at stemmen til tider har vært hes, for å si det sånn. Det blir spennende å se hvordan morgendagen blir, for jeg tror nok hun har sett for seg pakkekalaset ganske så tidlig på dagen.


Nissejenta mi før nissefesten i barnehagen på tirsdag. Finfin nissekjole som Morfaren sponsa. Skulle absolutt ikke ha fregner osv i ansiktet, men gjett hvem som kom hjem med både fregner og røde kinn ;)

Jeg skal nyte freden og roen en liten stund til med Bridget Jones på tv'n, godteri og brus på bordet. Håper jeg har husket alle julegaver (det blir faktisk noen nyttårsgaver i år..), julekort eksisterer ikke, men derimot kommer det helt garantert nyttårskort. Finklærne ligger ikke frem, men vi finner nok noe å ha på oss i morgen. Bordet er ikke dekket til julelunsj enda, men maten kommer nok på bordet i rett tid likevel. Vi er ikke nyvaskede, men et morgenbad på julaften gjør nok susen. Jeg stresser ikke, for det blir jul uansett. Og den skal bli fin!

God jul til dere alle sammen!
Stor klem fra Guro og Alma Fafaly ♥

7 kommentarer

Elisabeth, Innerst i veien

24.12.2011 kl.01:15

Ønsker deg en skikkelig artig jul med alt du måtte ønske!

Synne

24.12.2011 kl.09:08

For et koselig innlegg! Ønsker dere en skikkelig fin julefeiring, din innstilling om at det blir jul uansett, den deler jeg.... Likedan tanken om at det ikke skal komme en eneste nisse inn på stua før 23. desember! God jul!!

Tove

24.12.2011 kl.09:44

Ønsker deg en god jul.

heidi

24.12.2011 kl.09:45

Önsker dere en riktig fin jul. Maatte den bli akkurat slik dere önsker:)

Klem fra Heidi og Co!

Yngvild

24.12.2011 kl.11:39

GuRo! God jul. Et viktig spm. Den nissen som står ved siden av det hvite sinkhuset i nisselandsbyen din.. e det mulig ¨å få¨et nærbilde? Den ligner jo helt på min gaaaaamle nissefar som æ fikk da æ va biiiitteliten :-) :-)

Liv-Inger

24.12.2011 kl.12:34

God jul til dere! Kos dere maks. :-)

Tanta til Beate

25.12.2011 kl.22:52

God jul til dere!

Skriv en ny kommentar

hits