Snø, colakaker og kalenderforventninger. Snart jul eller?

Haha, sutteret mitt i forrige innlegg hjalp, snøen laver ned på Levanger i dette øyeblikk! *lykke*
Nå synes jeg det kan komme en sånn ca 10 cm med snø, og så kan det være sånn resten av vinteren. Jepp jepp.

I formiddag rakk jeg en liten tur innom redesigngruppa på frivillighetssentralen, hadde så mye skrivearbeide å få unna at det ble bare en svipptur. Lurer virkelig på om jeg greier å få ferdig kjolen til Alma før jul. Den jeg har holdt på med siden oktober. Kremt. Til mitt forsvar må jeg få legge til at den er kun et redesignprosjekt, altså jeg syr bare på den når jeg er der på tirsdagene, og jeg har ikke hatt muligheten til å være med på flere enn annenhver uke. Pluss at det er ganske mye skravvling og derfor mindre sying, til tider der. Men koselig er det!

Etter barnehagehenting, som forøvrig ble en lei opplevelse for Alma, mora kommer jo alt for tidlig og henter henne!!... Dermed ble det hyling, for de holdt på å gå inn da jeg kom, og hun skulle jo inn å bygge hyttte sammen Kasper!. Leppa hang hele veien hjem, det kom til og med et par hulk. Men det kom seg da vi kom innendørs. Og hvertfall da vi begynte å bake colakaker! Nam, det må være en av favorittjulekakene mine. Ikke er de vanskelige å lage heller. Griser litt med å røre smør og sukker hvitt på starten, men resten går veldig greit. Det eneste kjipe med bakeseansen var at vi fant ut at miksmasteren min synger på det siste verset. Den høyre vispen har rett og slett slått seg helt vrang. Bare den holder ut julebakesesongen er det greit for meg, jeg baker jo svært sjeldent ellers (hysj).


Bilde lånt fra femelle.no tok oppskrifta derfra også :)

Ellers har jeg greid å lage et press på meg selv de siste dagene. Vi har jo julepakkekalenderen fra Redd Barna. Og lur som jeg var laget jeg meg et eget album på facebook der jeg legger ut bilde av dagens figur. Flere facebookvenner har seriøst begynt å følge med på dette, og anser det som en egen julekalender at det legges ut et bilde hver kveld. Så nå har jeg, som alltid har tenkt at jeg skjønner ikke hvordan bloggere orker å begynne med adventskalendere med ett innlegg hver dag i desember, for det må da bli litt av et forventningspress?, selv skapt det samme presset for meg selv! Søren klype.

En del har lurt på om Alma virkelig klare å lage alt selv. Nei det gjør hun ikke. I dag feks, var det en vrien kattunge som var i pakken. Da måtte hun ha hjelp. Men hun bidrar likevel. Hun klipper og limer og setter ting på. Men å tvinne piperensere rundt ei fyrstikk ble for avansert for en 4-åring. I tillegg brente hun seg på limpistolen i forrige uke, så hun nekter å bruke den mer. Men flaks for oss så har det vært med vanlig lim i noen pakker, så hun bruker den. Det går helt greit. Men bortsett fra dagens kattunge og litt vansker med Mixit på lørdag, så er hun utrolig flink og greier det meste selv. Såklart, figurene våre blir ikke seende heeeelt ut som de på bildet, men who cares.
Mora sliter også noen ganger med byggingen skal jeg si dere. Ingen av julepakkekalenderskaperne har tenkt på at det ikke er bare bare å klippe over trepinner med ei saks når en er muskelsyk!!!!.... ;)

Nå skal jeg hoppe i sofaen og se Greys!
Ha en fin kveld :)

Én kommentar

Hege

07.12.2011 kl.13:37

Jeg digger å følge med på kalenderen deres Guro!!! Den er helt fantastisk fin!

Dessuten, det er ikke så vanskelig å ha julekalender på bloggen med litt forhåndsarbeid! :-P

Skriv en ny kommentar

hits