Kalender og nisseskrekk.

Det er ganske så fornøyelig å klikke seg innom fjæsboka i kveld, og lese om alle de stressa mødrene som sitter å pakker inn x antall kalenderpakker mens de banner (og oppdaterer face..). Jeg pakka inn eska mi i forrige uke, og det var en to-minuttersjobb. Fantastisk godt. Jeg er bare så superfornøyd med Julekalenderen til Redd Barna, og det før vi i det hele tatt har åpnet den!
Ja, jeg vet at man egentlig skal bygge selve verkstedet (av eska) før 1 desember. Vi gjør det ikke sånn vi. Åpner hele greia i morgen og begynner fra start da. Her i huset er det nemlig nissen som kommer og henger opp julekalenderen natt til 1 desember. Så da går det faktisk ikke an å starte på noe kalender før den tid ;)

Det er en stk Alma Fafaly som er meget oppmerksom på at saker og ting skal skje i natt. Hun er rett og slett livredd nissen. Akkurat det kan vi nok takke to overivrige nisser i fjor for. Mora var varslet om at det skulle komme to nisser på besøk å sette opp et tre med lys ute på verandaen vår. Dessverre så sjekket ikke nissene ståa i stua før de dundret (det var ikke en lett banking nei, vi snakker hamring) på vinduet bak sofaen i stua. I den satt nemlig Alma Fafaly, mutters alene. Mora var på soverommet og hang opp klær...
Da jeg kom styrtende inn på stua satt ungen i sofaen stiv av skrekk med de største øynene jeg noensinne har sett. Nissene runda hushjørnet og begynte å hoppe rundt ute på verandaen, og da brast det og ungen hylte som en stukket gris... Siden det har ikke nissen vært vår beste venn, for å si det sånn!

I kveld var hun ikke akkurat høy i hatten da hun la seg. Selv om vi har snakket hundremillionerogti ganger om at nissen er snill osv. Hun trakk liksågodt dyna over hodet da hun sa god natt. Jeg prøvde å få henne til å åpne litt, for det må da bli ekkelt å puste under dyna. Men nei, sånn skulle hun ligge. Så jeg sa god natt til en hårtust i kveld. Ca 20 minutter etter at jeg gikk ut av rommet ropte hun på meg. "mammaaaaaaa. Æ svette!!...". Really??....

Jeg hadde kakaobesøk av Yngvild i kveld, og etter at hun gikk hjem skred jeg til verket og hang opp nissejenta på døra til soverommet og plasserte kalenderpakkeeska under. I tillegg tok jeg inn bord-juletreet fra Ikea (takk pappa!) og satte i vinduskarmen på rommet til Alma. Klistret også opp en masse snøkrystall wallstickers fra Søstrene Grene på vinduet. Det ble så fint atte!

I morgen er det tannlegebesøk på undertegnede, så nå er det vel på tide å ta en skikkelig overhaling av munnen før man hopper til køys. Hvor lang tid før et tannlegebesøk må man starte med tanntråd for at tannlegen ikke skal oppdage at dette er arbeid gjort av et skippertaksmenneske??...


Sangstjerna mi. Har ingenting med innlegget å gjøre, men et Almabilde passer overalt :)

 

3 kommentarer

Tanta til Beate

01.12.2011 kl.00:46

Uff da, stakkars Alma som ble så redd! Skjønner henne godt jeg, liker ikke nisser jeg heller.

Mammarie

01.12.2011 kl.01:07

Hihi, klassisk med superrengjøring av tenner og omådet deromkring før tannlegebesøk. Høy gjenkjennelsesfaktor her ihvertfall :)

Pia

01.12.2011 kl.19:28

Jeg er sjeleglad for at jeg ikke har sitti og pakka inn 96 småpakker. Hadde klikka for lengst. Blir mer enn nok å få pakka inn julegaver. Nå driver to gutter og setter sammen den første Redd Barna-figuren, aner ikke om de får det til, men de har nå noe å drive med:)

Skriv en ny kommentar

hits