Adventsstakeinnlegg. Og litt annet.

Bloggeverdentradisjonentro postes herved årets adventsstakebilder. Litt spesielt forresten. Er adventsstakemote virkelig interessant? Før var det så og si kun interiørbloggere som postet slikt, men nå skal jo alle vise frem sitt mesterverk. Jeg har langt fra noe mesterverk. Men såklart slenger jeg meg med på bølgen jeg, er man blogger så er man blogger. Liksom. For noen dager siden hadde jeg faktisk ikke en adventsstake i det hele tatt. I fjor hadde jeg et glassbrett, men i år ville jeg ha en "ordentlig" adventsstake. Ikke noe som kan gjøres om til noe annet etter jul. I tillegg hadde speilet på fjorårets "adventsstake" knust.

Det var lettere sagt enn gjort å finne en "ordentlig" advetsstake skal jeg si dere! Hele verden skal ha slike brett der man kan brette ut sine kreative sider og dandere med sopper, reinsdyr, glitter, julekuler, mose, kongler osv. Jeg orker ikke, gi meg fire hull til å putte lysene nedi og ferdig med den adventsstaken!!
Til slutt måtte jeg gi opp. Fant to slike ferdigting, men de var så store at de hadde tatt hele bordet. Orker heller ikke å ha en massiv sak som må flyttes på hver gang vi bruker bordet. Dermed ble det et brett da. Og fire kubbelys. Og tall. Hvis det er noen som har en smart oppbevaringsmåte som fører til at man ikke roter bort disse hersens tallene hvert år, let me know! Tallene stakk jeg innom Panduro for å kjøpe, og hva gliser mot meg der? Jo den perfekte adventsstaken såklart!...

En helt enkel, grei, hvit en. Med fire hull til å putte lys nedi. Oppmuntrende forslag fra butikkdama om at den passet perferkt til å putte mose og diverse nedi, slettet jeg glatt fra harddisken. Men siden jeg nå hadde en vanlig adventsstake, måtte jeg også ha fire vanlige lys. Inn på Kremmerhuset for å ordne den biffen. Da fikk jeg nesten litt dårlig samvittighet. Skal jo liksom lage en hyggelig og trivelig adventsstid for barna osv. Og det utrolig svake mammahjertet fikk litt dårlig samvittighet for at barnet skulle synes at adventsstakene var kjempekjipe (helt naturlig for en 4-åring det vet dere. Mammahjerter skulle av og til vært kneblet!...). To staker uten noe som helst pynt liksom. Kunne ha blitt en traumatisk adventstid. Derfor røsket jeg med meg en pakke kjøpakongler. Og tadaaaaaaaaa, årets to adventsstaker!


Legg spesielt merke til den vårlige pynten på den lilla saken... Alma er storfornøyd med den.

Ellers har første søndag i advent vært en hyggelig dag. Vi startet dagen sent, for i gårkveld begynte tøtta og klage over ørevondt, og etter en lang periode med "springe frem og tilbake til soverommet" for mora, endte dattera opp på sofaen. Liggende med pute og pledd for å sove. Men det er såklart helt umulig når mora samtidig sitter der og tv'en står på. Til slutt virket paraceten og datteren sovna. Da var det så sent at mora nesten gjorde det og, men siden det er så utrolig godt å ha et par stille timer for seg selv, så sitter man oppe lenger enn det som er fornuftig.


Verdens fineste i dyp søvn :)

Dermed startet dagen ganske sent i dag. Vi tente lysene på adventsstakene våre, og spiste en god frokost og hørte på julemusikk. Etter det badet vi sammen, så kom oldefar på visitt og vi baka pepperkaker. Alma var kjempeflink, kjevla ut deigklumpene sine helt selv. Det ble i grunnen mye kjevling, for alle som har små barn vet at de utnytter ikke akkurat plassen godt når de trykker ut pepperkaker! Oldefaren stressa fælt med at man skulle begynne å trykke ut på sidene, mens Alma såklart satte pepperkakeforma midt i :) Jeg flira, mens oldefaren prøvde, til ingen nytte, å forklare plassparingsteorier.


Oldefaren følger med for å se om oldebarnet har fanget opp noen triks.

Vi dro til Dodo på middag, og der basa Alma i snøen med Roar. For gjett hva, vi våknet opp til et hvitt landskap i dag! Så koselig! Blir bare så mye lysere og triveligere ute med en gang. Det er ikke mye som har kommet da, et par centimeter vil jeg tro. Og nå er det sikkert borte igjen, tror det regner ute... Men det gjorde dagen i dag til en veldig bra dag. Vi avsluttet den med Pippi og kveldsmat. Krølle klaga over vondt i øret i kveld også, så det ble en dose paracet før hun køya. Årets første snødag har tydeligvis satt spor i et lite barnesinn, for hun begynte å gråte for litt siden, i søvne. Da jeg gikk inn for å se hva det var så hylte hun (fortsatt i søvne) "æ klaaaaaare itj å lag snøøøøøøøøøøøøbaaaaaaaall". ;)

Nå skal jeg skrive ferdig en oppdatering av assistentmanualen min, så skal jeg hoppe til sengs. I morgen er det jeg som skal levere i barnehagen, så høststormene har å holde seg unna!
Vi skrives!

5 kommentarer

Elisabeth, Innerst i veien

27.11.2011 kl.23:39

Jeg droppa glatt mose og kongler. :-)

Liv-Inger

27.11.2011 kl.23:53

Hmmm, det aner meg at jeg må vise frem adventsstaken her i huset også. Men den er kjemisk fri for både mose og tall og kongler og alt. Verdens kjedeligste stake. Ja ja, vi får se. Advent blir det nå uansett. :-) Flotte staker dere har fått i hus. Kan skjønne Alma er fornøyd med pynten!

Hihi, syns jeg hører oldefaren som forklarer hvordan man skal stikke ut kakene. ;-)

Ha ei fortsatt fin adventstid! :-)

DevilGirl/mette

28.11.2011 kl.01:42

Endelig flere med en helt vanlig adventstake. Får blogge ett bilde av den i morgen jeg. For fant omsider noen nødlys og plassere den . For som vanlig kommer slike dager altfor kjapt på meg, og jeg hadde som vanlig glemt å handle lys.....

Cecilie von der Ohe

28.11.2011 kl.12:25

Det høres fornuftig ut å droppe mose og kongler. Selv har jeg en elektrisk julerød, syvarmet lysestake som jeg anser som adventsstake. Ha en fin adventstid!

Cecilie

Pia

28.11.2011 kl.21:13

Ikke noe stake fra meg. Ikke mose eller kongler heller. Har det meste pakket ned i esker. (Ikke mose og kongler, da. Det har jeg ingen steder)

Skriv en ny kommentar

hits