Hei hå, nå er'e jul igjen..

Jeg begynte å skrive julegaveliste allerede i august, og startet også julegavehandelen da. Kalenderpakkene telte 12 i midten av oktober. Da snakker vi kontroll, ikke sant?!

Trodde nå jeg hvertfall. Denne uka har panikken på en måte satt litt inn.
For et par dager siden gikk det opp for meg at det er første søndag i advent til helga! Hæh?! Allerede? Det går ikke an!... Jeg har ikke handla noe adventslys. Og adventsstæsjet mitt, hvor er det? Har jeg en adventsstake? Og siden det er første søndag i advent om noen få dager, da vil det kanskje si at 1. desember er like rundt hjørnet også da eller!? Kalenderen ja. Det var den ja. Der har det ikke skjedd mye fremgang siden midten av oktober, for å si det sånn. Søren klype.

Nå i kveld kikket jeg innom facebook, og der hadde kommunen (jepp, jeg "liker" kommunen min sin facebookside) lagt ut info om at etter julegrantenninga på torsdag så var det konsert i Festiviteten. What!?!? Julegrantenning!? Nå???.....
Jeg kjente julekloen rundt hjertet igjen.
Vi har visst en plan torsdag ettermiddag nå. Vi skal på julegrantenning. Liksom den eneste ettermiddagen denne uka jeg ikke hadde noe på agendaen. Hmpfr.

Hvis alle tror jeg er en julehater/misliker nå, jeg eeeer da ikke det. Men det er da så mye...styr! Selv om man liksom ligger "i rute" og alt det der. Det gjør man aldri når det gjelder jul og juleforberedelser. Uansett hva noen prøver seg på å si. Det blir alltid stress før jul!

I kveld var jeg på en førjulskonsert som var totalt stressfri kveld (hvis man ser bort ifra at Alma og assistenten måtte hastedusje etter svømmekurset vi var på i ettermiddag, som sluttet kvart over seks, og konserten jeg skulle på startet sju, og jeg skulle derfor hoppe av på vei hjem fra svømminga). Jeg var med min far på "Vårres jul". Sikkert ikke noe de utenom trøndelag skjønner noe av. Hans Rotmo? Vømmøl? Anyone? Ikke?

Her er vel kanskje den mest kjente Vårres Jul-sangen:

Ah, julestemning. :)

Alma og jeg skal på road trip til Trondheim i morgen. Vi finner sikkert noen adventslys på veien. Muligens også en adventsstake. Kalenderpakkene driter jeg i, rett og slett. Nå har vi feira bursdag i nesten ei uke. Og om en mnd er det pakkegalskap de lux. Det er faktisk mulig å få en overload pakker. Det tar liksom bort noe av stasen med jula, hvis man på forhånd er blitt lei av pakker. Men, jeg skal selvfølgelig ikke være ei så gretten mor at jeg ikke skal gi ungen min en adventskalender. Men i år går vi for noe helt annet enn vi bruker, denne kalenderen inntar heimen vår:


Jeg "fant" den før helga, og var solgt fra første sekund. Hvis dere ikke vet hva det er så kan dere lese mer om den og se en video her.
Det beste av alt er jo at man får en super kalender som gjør at man kan sette seg ned med barna og ha koselige og kreative stunder sammen, samtidig som man støtter Redd Barna! Jeg gleder meg som en unge til å begynne å bygge kalenderen jeg, håper Alma også blir hekta. (er litt spent på den første limpistolseansen, tror kanskje tøtta kommer til å ta av en smule...)

Oppsummering:
Kalenderen er fiksa. Adventsstake med lys ordner seg sikkert. Julegrantenning på torsdag. Julestemningen begynner å komme.
Det blir nok jul i år også.
Det eneste som gjenstår er å vurdere om man skal nedgradere lage-selv-julegavene til et enklere nivå eller fortsatt satse friskt. Det trengs et par dager for å løse denne tankefloka.
(også må jeg finne adventsstæsjet mitt!!...)

2 kommentarer

24.11.2011 kl.17:09

Adventstid! Jippiii! Ikke bry deg om julestress. Hva skal men stresse for da? Det blir da jul, uansett. Adventskalenderen var kjempefin!

Cecilie von der Ohe

25.11.2011 kl.12:54

Av sangene til Hans Rotmo liker jeg best sangen om juletrefesten.

Cecilie

Skriv en ny kommentar

hits