Pippitur, en innertier.

Tidlig i høst så dukkket det opp et facebookevent lagt ut av Olavshallen. "Pippi feirer jul" skulle innta scenen, og jeg var ikke sen med å bestille billetter. Vi var jo på Pippi i vår, og Alma hylte som en stukket gris da det var ferdig, for hun ville ha mer!..
Derfor var jeg rimelig sikker på at det ville bli suksess denne gangen også, og det ble det. Vi (jeg og mamma) dro sammen med Sissel og hennes to barnebarn på 5 og 6 år (?). Alma og gutta storkosa seg. Vi tok toget inn til Trondheim, og jeg fikk litt bange anelser når de spurte om vi var fremme allerede før vi var på Skogn (vi hadde kjørt i ca 4 km...). Men så gikk det seg til, og de gomla kjeks, pastiller, fotograferte vilt (med mitt kamera). Tror de tok bilder av alle i kupeen jeg.


Alma og gutta bekjekses :) (fotograf: Sissel)

Var veldig spent på om jeg i det hele tatt fikk bli med toget, for forrige gang jeg tok tog til trondheim fikk jeg nesten ikke komme ombord fordi konduktøren påstod at de ikke tok elektriske rullestoler på toget, bare manuelle. Dette til tross for at jeg hadde ringt og hørt etter for å være på den sikre siden. Dette er over ett år siden, og nå står det faktisk på hjemmesidene til NSB at de ikke tar med elektriske rullestoler på trønderbanen. Årsaken til at de ikke gjør det aner jeg ikke, for det er jo plass. Jeg tok jo det samme toget med el-stol i fjor jo.


Kjeksoverdose? (fotograf: alma)

For å være på den sikre siden tok jeg med meg reiserullestolen min, en manuell en med hjelpemotor. Tar av de store hjulene og setter på en motor med hjul bak på stolen. Det første konduktøren sier da han ser meg er "e det der en elektrisk rullestol!?". Da jeg sa at nei det var en manuell stol med hjelpemotor, fikk jeg bli med. Stønn.


Morro på toget (fotograf: Tobias)

Toget var på stasjonen i Trondheim kl 11.35, og forestillingen begynte kl 12. Men det var no problemo, barna gikk så fint som bare det opp til Olavshallen. Vi rakk til og med en tissepause før det begynte :)

Siden vi bestilte billetter så tidlig hadde vi plasser på første rad. Det vil si at vi satt på scenen. Barna satt som tente lys, og vi voksne måtte kikke på klokka da det var ferdig, det gikk jo så fort! Nabovenninna med mamma hadde også bestilt billetter sammen oss, men de var bare med på selve teateret. Akkurat som forrige gang var det møte med Pippi, Tommy og Annika da vi gikk ut. Og tidenes lengste fotograferingskø såklart. Med haugevis av foreldre som skal presse frem ungen sin så de kommer først. Jeg blir gal. Skuespillerne går jo ikke før alle har fått tatt bilde!!...


Fantastisk artig bilde :)

Etter at vi hadde fått stilt opp kidsa og tatt bilder, så gikk vi over gata til Egon, der vi inntok en bedre pizzalunsj. Det begynte med at kidsa sprang inn i vill fart, og Alma tryna ned den første trappa de kom til. Heldigvis var det bare tre trinn, og hun glemte det hele da de fant lekekroken. Vi måtte vente litt med å få bord, var midt i den travleste tiden på en lørdags formiddag. På dette tidspunktet begynte både barn og voksne å bli slitne. Så da vi hadde spist opp, og fortsatt greide å holde gjengen samlet, fikk ungene en rask lekesession i lekekroken til Egon før vi rasket på ned til togstasjonen. Ungene var begynt å bli overtrøtte, så mamma kjøpte en pose geledrops til dem på deling. Da er de opptatt en stund tenkte vi. Den var fortært før vi var på Ranheim....


Lang, lang rekke på vei tilbake til togstasjonen. Alle barn måtte holde hender/rullestol ;)

Ungene greide seg fint på hjemturen de, det var værre med bestemødrene, de sleit skikkelig med å ikke sovne ;)
Jeg må innrømme at jeg var passe kaputt jeg også, så det passet meg ypperlig at Alma skulle ligge over sammen med Tante Hannis den kvelden. Jeg satt her som en zombie helt til jeg stupte til sengs.
Men alle var enige om at det hadde vært en fin tur! Og vi gjør det gjerne igjen :)


Pizzaaaaaaaaaaa

6 kommentarer

Tanta til Beate

22.11.2011 kl.16:44

Så artig det ser ut! Opplevelser som dette vil ungene huske. Bare togturen er jo en happening!

Synne Bentzen

22.11.2011 kl.17:38

åhh, ser ut som dåkk kosa dåkk masse! herlig :D

Johanne Brekkevold

22.11.2011 kl.20:24

Så herlig dag! Jeg håper å få til en juleforestilling med snuppa før jul jeg også. Takk for fine kommentarer! Flott navn jenta di har! Ha en fin kveld!

Pia

22.11.2011 kl.20:34

Pippi er kul! Det gleder meg å se at Henny allerede fatter interesse for Pippi - hun følger ivrig med på søndagskveldene (er det ikke da det går på TV?...) Er fortsatt uten mobil, og føler meg litt handicappa.

Anne Camilla

22.11.2011 kl.21:12

Det er jo utrolig at norske STATSbaner ikke tar med rullestoler bare fordi de har motor. Smekk på lanken!

Pippi-forestilling - DET skulle vi jammen ha vært på! Minstemor her ELSKER Pippi, men nå er det jo for seint. Ja, ja. Kanskje neste år? :)

DevilGirl/mette

28.11.2011 kl.01:36

For en skikkelig kosedag dere hadde da:)

men , hmmm så får man ikke være med NSB hvis man sitter i elektrisk rullestol?

Skriv en ny kommentar

hits