Jule- og kalendergavetips.

Et kjent fenomen her i heimen er at desember måned er skrapa. Til beinet. For "noen" har aldri vært flink til å porsjonere ut julekostnadene over flere måneder, og plutselig sitter man der i midten av desember og er endelig ferdig med alle julegavene, med den bivirkningen at kontoen også er ferdig. Det er ikke spesielt kult, for det er jo i juleukene man liksom skal kose seg litt ekstra.

I år har jeg vært kjempeflink! I august kjøpte jeg ikke en drøss, men hvertfall 4 julegaver på sommersalget. For det er faktisk ikke bare sommerting som skal selges ut av butikkene da. De slenger med litt av hvert skal jeg si dere. Etter dette varpet har jeg jevnt og trutt hanket inn en julegave her og en julegave der. En butikk jeg digger når det gjelder å gjøre kupp er Coop. I mitt tilfelle Coop Extra, fordi det er den varianten av Coop som finnes her (i tillegg til Mega da, men der er det jo stort sett mat). Coop kjører jevnlig supertilbud på ting man trenger i de ulike sesongene, som nå når det blir vinter, feks ultrafleecesett, superundertøysett osv. Og da snakker vi supertilbudspriser altså! Både bukse og genser til en veldig grei sum. Julegavetips!!!!

Det siste tipset fra meg (i dag) er disse hersens kalendergavene. Man trenger jo ikke å lage julekalender "fra bunnen av". Men jeg personlig liker det best, for Alma får ikke lov til å spise godteri hver dag, og det som finnes i butikkene er stort sett pakket fulle av sukker. I tillegg så er det ikke hver dag hun får en ting heller, en dag kan "pakken" være at det er et kort der det står at vi skal bake pepperkaker, bake lussekatter, ha juleverksted osv. Det slår an nesten bedre enn å få en ting faktisk. I fjor fikk hun også mye hun trengte i kalenderen sin. Dvs, jeg kjøpte noe som jeg uansett måtte ha utstyrt henne med, som barnehagetøfler, truser, votter osv.Når jeg kjøpte dette i fjor, så gjorde jeg det billigere ved å handle på eBay.com! Både trusene hun fikk og tøflene var Peppa Gris, og handlet for en skikk og ingenting. I år har jeg ikke noe spesielt hun trenger (som jeg vet foreløpig hvertfall, men det baller seg garanter på utover vinteren..), men hårspenner er vi alltid i manko på. I tillegg har jeg slått til og kjøpt ei Doraklokke til den nette sum av 24,50. Pakken med 12 hårspenner kostet meg 12 kroner. Og både klokka og spennene har fri frakt! Når man tenker på at hårspennene kan deles opp i ganske mange kalenderpakker, så er jeg i godt humør når det gjelder kalendergavene. Både tidsmessig og økonomisk sett.Neida. Jeg regner ikke med at dette er ei kvalitetsklokke. Ei heller kan Alma klokka. Men hun synes det er stas med armbåndsur, og hun tror hun kan det. Den klokka hun har nå er laget av tre. Og viserne må stilles. Hele tiden må jeg stille dem. For hun går og sammenligner med klokka vi har på veggen og skal ha si klokke stilt likedan. Så dette er egentlig en liten gave til meg selv også. En ""slipper å stille klokka til alma hvert 3 minutt gave".

Så til desperate foreldre på kalendergavejakt der ute, bruk eBay! Det kryr av kalendergaver der, og i mange tilfeller, som det jeg har kjøpt, er det ingenting å betale i frakt! Akkurat det har jeg nesten dårlig samvittighet for enkelte ganger. Kjøper spenner for 12 kroner, og så må selgeren betale frakta fra Hong Kong til Norge... De kan ikke akkurat tjene fryktelig mye på salget liksom.

Det går forresten fint an å kjøpe julegaver på eBay også, i fjor fikk Alma helt nye Peppa Gris støvletter og genser. Kjempefine, og er per dags dato fortsatt i veldig god stand = bra kvalitet.

Nå skal jeg konsentrere meg om Skal vi Danse, heia Stella! :)
Gooooooood lørdagskveld.

5 kommentarer

Elisabeth, Innerst i veien

22.10.2011 kl.21:42

Å ja, i fjor ordna jeg 24 pakker, mye med sånne nyttige ting som Trollet likevel trengte, men det utakknemmelige barnet ville mye heller ha ferdig-kalender med vond sjokolade....

Har holdt meg unna ebay en stund, men nå har jeg en god unnskyldning for å svinge innom igjen, for jeg gir meg ikke med "ordentlig" kalender. :-)

Røsslyng

22.10.2011 kl.22:16

Har ikkje kome meg innom eBay endå, redd eg skal ta litt av der;) Men dette var jo lure tips då! Handla litt gåver no på storsalg, for eksempel litt klistremerker og scrappe-greier på tilbod på FotoKnudsen. Kjekt for både små og store jenter:)

Guro

22.10.2011 kl.23:59

Elisabeth: tøtta mi er så lita enda at det problemet du illustrerer er ikke dukket opp enda. Så jeg kan fortsatt være sjokoladestreng i et par år til :D

Røsslyng: Man tar som regel av på eBay ja. Men det er veldig artig da! ;)

Cecilie von der Ohe

23.10.2011 kl.15:01

Det er lurt å kjøpe julegaver og gebursdagsgaver på salg. Minuset ved det er at mottakeren ikke kan bytte det de får og det synes jeg er litt dumt. Derfor kjøper jeg aldri gaver på salg, men jeg forstår at hvis man har mange å kjøpe til er det greit å gjøre det. Et tips er å gi gavekort til jul. Da kan man gjerne få dobbelt så mye igjen for det på salget etter jul.

Cecilie

Tanta til Beate

23.10.2011 kl.23:56

Supert å handle på salg!

Skriv en ny kommentar

hits