GDS by Guro!

Neida, jeg skal ikke skrive om selvkreasjoner eller lignende. Selv om overskrifta kanskje lurer dere til å tro det. Det er ikke initialene mine med et eller annet fænsy innlagt ord midt inni. GDS står rett og slett for 'gjør det selv'. Det norske ordet for det for tiden akk så populære DIY- 'do it yourself'. Jeg liker norsk best :)

Jeg er ikke fryktelig flink til å finne opp sånne innlegg, men siden sydillaen min har fått seg en liten knekk for tiden, så må man jo bruke tiden på noe annet! Og jeg har malt. Småting :)

Første ting ut var ei kjedelig bordlampe fra Ikea. Både foten og skjermen er kjøpt på salg for lenge, lenge siden. Tror lampefoten kostet meg 25 kroner eller noe sånt. Den har stått på et skap på stua i evigheter, men jeg har egentlig aldri likt den særlig godt. Helt grei lampe osv, men litt kjedelig ifølge min smak. Jeg liker farger, og har alltid sikla på Rice-lamper. Men de er ikke akkurat billige. Så på en kjedelig kveld for noen uker siden satt og funderte på hva jeg skulle ta meg til, poppet det opp en idè, 'jeg maler lampa mi'!

Jeg er jo ikke veldig erfaren med slike innlegg som dette, så et før-bilde glemte jeg visst å ta... Men jeg fant et bilde i arkivet mitt, der Alma leker at hun er Solveig fra tv-serien Kosinus. Her kan dere skimte hvordan den så ut før :)


Ok, det var kanskje ikke et optimalt før-bilde (men jeg fikk vist frem krølletrollet mitt da! :)
Her er bilder lånt fra Ikea av lampefot og skjerm. Lampefoten jeg hadde var brun, ikke sølv som på bildet.


Uansett, jeg malte lampefoten med hobbylakk fra Panduro. Tok det jeg hadde for hånden serru. På lampeskjermen så reiv jeg av det hvite foldede stoffet, så bare plastskjermen sto igjen. Lurer egentlig på om det hadde blitt finest om jeg hadde revet av plasten også, det får jeg teste ut en annen gang.
Deretter limte jeg på nytt stoff, noen pomponger nederst og sånn sikksakkbånd øverst. Satte det hele til tørk og voilà!

Nesten likt ja??


Den andre GDS-tingen jeg har drevet med er da jeg en annen boring kveld malte afrikadyrene mine :)
Nå ble jeg egentlig litt usikker på om jeg faktisk har lagt ut bilder av dette før, men skitt au. Isåfall kommer det en gang til. Nå er før-bildene på dette prosjektet helt vanvittig dårlige. Men dere skjønner sikkert tegninga likevel.

Før: et par slitne sjiraffer som har fått solbleket hele baksiden sin og derfor har bodd i ei eske på soverommet de siste par årene (pluss at "matmora" har vært passe lei av "afrikating")


Etter: Nymalte og fine fikk de plass på hylla over tv'en. De ble så "av-afrikaniserte" at jeg til og med fikk lyst til å ta frem ei "afrikadame" og sette ved siden av :)


Nå skal jeg hoppe i dusjen før jeg setter kurset ned mot en kafè i byen. Plutselig er det flere venninner som er i barselspermisjon, pluss at andre er sykmeldte og da er det veldig vanskelig for en hjemmekontorist å sitte hjemme om formiddagene! Kafèbesøk er egentlig ikke veldig sunt, men det har blitt endel trilleturer og det er veldig godt for kroppen kjenner jeg.

Fin fredag!

3 kommentarer

Line Kristine

07.10.2011 kl.17:51

Jeg syns både lampa og giraffene ble kjempestilige, jeg! :)

Elisabeth, Innerst i veien

07.10.2011 kl.18:55

Hi hi, et veldig godt DIY/Tutorial/GDS eller SDS (Skap det selv)-innlegg.

Tanta til Beate

07.10.2011 kl.20:14

Lampa ble lekker! Fikk lyst til å male noen lamper selv... Og Afrikatingene ble fine òg!

Skriv en ny kommentar

hits