Supermattilskudd.

Når man må skrive innlegg på innlegg uten å kunne legge ved bilder (egne bilder mener jeg) så gjelder det å finne på ting og skrive om der det er naturlig å ha med illustrasjonsbilder (les: stjelt fra nettet).
I dag bestilte jeg en ladning varer fra iherb.com, og da fant jeg ut at å lage et innlegg om det krever jo ikke selvtatte bilder! Hurra.

Jeg er veldig utsatt for luftveisinfeksjoner pga at jeg har så dårlig lungekapasitet. Og selv en liten forkjølelse fører til at jeg blir  kjempesliten. Kort forklart så føles en liten forkjølelse hos meg ut som om dere friske mennesker skulle hatt en vrien influensa. I vinterhalvåret (som varer fra september til mai...) er det derfor veldig slitsomt å være Guro av og til. Derfor prøver jeg det meste jeg. Har ikke tall på hvor mange "superimmunforsvarnaturmidler" jeg har prøvd opp gjennom årene. Det meste har (ikke uventet) ikke hatt noen virkning i det hele tatt. Men det er en ting som jeg bestemt mener at hjelper, og det er supermattilskudd.

Å forklare hva supermat er tar hvertfall 2 innlegg, så dere får bare google dere frem hvis dere lurer på mer om akkurat det. Ei bok jeg kan anbefale er denne:


 Jeg er ikke noe fanatisk supermatkostholdsmenneske, det må absolutt sies. Mye av maten krever så mye planlegging at jeg orker ikke. Men tilskuddene er veldig enkle å få i seg. Det går på mange ulike pulver som blandes ut i feks vann eller eplejuice. Det er jo så enkelt at alle kan greie å få det i seg. Derfor tenkte jeg å liste opp hva det er jeg bruker (nesten) daglig.

Best of greens. Jeg blander det ut i et glass eplejuice sammen med hvetegresspulver. Av og til husker jeg å dærte oppi en sprut konsentrert aloe vera også. Sånn grønn pulverjuice er ikke det beste jeg vet, men det går ned. Og blander man det med eplejuice er det slettes ikke så gæli. Det som virkelig er kjempegodt, er et glass vann med ei spiseskje tart cherry konsentrat! Nam! Tart cherry er surkirsebær, og er en av de sterkeste antioksidantene man kan få. Og så er det godt i tillegg. Hurra. For å være sikker liksom, så tar jeg to tabletter Amla-C pluss. Det er tabletter laget av en type stikkelsbær som vokser i  Himalaya, og som har den høyeste forekomsten av C-vitamin vi kjenner til i naturlig form.

Dette kan høres mye og overveldende ut, men jeg tar ikke alt dette hver dag altså. Men jeg prøver å huske så mye som mulig hver dag. Det sies at supermattilskudd skal tas på tom mage for å få best mulig virkning, men det gjør ikke jeg altså. Det funker likevel. Man kan si hva man vil om ulike tilskudd osv, men jeg vet nå hvertfall at disse produktene har gjort at jeg iallefall har halvert forkjølelsesperiodene mine det siste året. Om man snakker om den gamle gode placeboeffekten, I don´t know. Siden alt jeg tar er 100% organisk (nesten hvertfall) så skader det nå ikke.

Må til slutt legge til at skal man kjøpe alt dette i Norge er det sviiiiiindyrt. Det gjorde jeg nemlig før jeg oppdager iherb.com, og ikke hadde råd til alt jeg ville ha. Etter at jeg begynte å bestille på iherb har jeg råd til å fylle opp lagrene når det er tomt. For prisen er kanskje en tredjedel av det det koster i Norge. Synd egentlig, for jeg vil jo egentlig støtte feks Supernature. Men når det står om å ha råd eller ikke ha råd, så må jeg nesten kjøpe der jeg har råd. 

Nå ser jeg at jeg plutselig må springe å hente Alma i barnehagen. Anse dette som et lite forsmakinnlegg på Supermat. I´ll be back! :D

 

Én kommentar

Bondekona

19.09.2011 kl.20:58

Spennende.

Om det virker eller ei er jo det viktige,

ikke hvorfor.

Så så lenge det ikke skader noe er det vel bra..?

Tror på frukt og grønnsaker og mye naturlig mat,

at det har positiv effekt på oss,

og dette er vel det; i en litt mer ekstrem form?

:)

Skriv en ny kommentar

hits