Tre gleder og litt møkk.

Dagen i dag har vært fylt med både glede og sorg. Det har vært flest gleder, men jeg greier sannelig ikke å bestemme meg for om de overskygger den ene sorgen. For den er virkelig et sorgens kapittel...

Den første gleden: fikk anbefalt Moroccanoil av en frisørmamma i barnehagen til Alma, og løp umiddelbart ut og kjøpte den. Jeg krysser fingrene for hylefrie morgener.

To be continued...

Glede nummer to var at jeg fant ei finfin hylle på bruktbutikken i byen! Har lett etter noe til Almas rom i evigheter, og i dag dukket den opp. Siden jeg fortsatt er på lånt pc (kommer til det i et annet punkt) så kan jeg fortsatt ikke vise frem noe av det jeg skriver om. Men kort forklart så er det et lavt skap med skyvedører nederst, oppå der er det en hyllemodul, som ikke er fullt så dyp som skapet. To hyller i den modulen. Det var også med to moduler til (ei hylle pr modul) men de skal jeg heller snu og henge opp som hyller en annen plass. Skal også fjerne skyvedørene og ha forheng isteden. Hele herligheten kostet meg 75 kroner!! Juhuu :) 

Glede nummer tre er at svømmekurset gikk strålende! Det var ikke for avansert for Alma i det hele tatt. Hun var kjempeflink! Ja, bortsett fra da hun skulle dytte en ball med nesa i bassenget, og glemte at man ikke kan puste under vann da. Gikk på en smell der for å si det sånn. Opplegget var veldig bra, kjempesuperfornøyd!

Så er vi over på sorg, og dagens store sorg er at datamaskina mi herved er erklært død.... Hulk. De ringte fra butikken i dag, og harddisken må oppgraderes eller noe sånt. Bare det koster 1500 kr. I tillegg sa mannen "åsså må du oppgrader minnet, den går utrolig trægt". Jeg bare, takk det vet jeg...
Når man i tillegg legger til at batteriet er dødt, den virker ikke uten strømkabel, pluss at jeg mangler en "o" og litt smådill til, så må jeg bare innse at den er tapt. Wræl!
Men det som er bra er at alt jeg har på den kan hentes ut. Så i morgen skal jeg nedover med den eksterne harddisken min. Juhuu for det.

Det kan hende det er mange som tar høyde for sånt, men jeg hadde altså ikke tatt med pc-kjøp sånn midt i september i budsjettet mitt. Derfor angrer jeg bittert på at jeg bestilte bøker på amazone, kjøpte den oljetingen til almahåret (som jo egentlig var tvingende nødvendig) til den nette sum av 299 kroner (!!) og falt for ei kasse på Kremmerhuset i går. Jeg krysser fingre og tær for at vinteren holder seg unna i hvertfall en mnd til, for nå må vinterklærkolleksjonen til Alma vente til oktober. Og nei, det er ikke syting jeg driver med nå. Er ikke noe synd på meg (eller Alma, såklart har jeg nok klær til henne) i det hele tatt. Men jeg synes egentlig at det virker som om hele bloggeverdenen bare kan kjøpe hva som helst, når som helst. Sånn er det ikke for meg. Og jeg regner med at det er flere enn meg som må prioritere og velge bort ting nå og da. Er ikke bare i bloggeverdenen heller forresten, jeg har venner jeg, som jeg feks gratulerer med ny jakke, og som sier at ja den kostet bare 700 kroner den, var jo så billig at man ikke kunne la være å kjøpe den. Jeg ler med jeg, men inni meg tenker jeg at hvis jeg skulle ha kjøpt ei jakke til 700 kroner på impuls så hadde jeg vært blakk resten av uka (og kanskje neste), eller måtte ha prioritert bort noen andre ting for å kjøpe den. 

Jeg har ingenting imot de som har råd til å kjøpe hva de vil, dette er ikke noen fordømmelse eller noe sånt av dem. Men jeg synes det er viktig å vise at det ikke er alle som har det sånn. For det er jo mange det gjelder! Uten at jeg mener at man skal synes synd på de som ikke kan det. Jeg har ingen problemer med å ikke ha råd til alt som mange venner har. Jeg blir like lykkelig over feks den hylla til 75 kroner som ei bukse til 600 kroner. Helt ærlig.

For å ha sagt det med en gang, såklart har jeg sparekonto. Det skal veldig mye til før det blir virkelige krisetilstander her. Men jeg er så gnien at jeg heller er fattig i noen uker enn å ta av sparekontoen ;) Og nei, med fattig så mener jeg ikke at vi lever på havregrøt hver dag, vi har hyller og skap fulle av mat. God mat til og med. Men det blir feks ikke flere nye kopper på ei stund (crap!). ;)

Gudbedre. Et random (hah, ser dere at jeg har lært bloggespråk eller!?) innlegg ble plutselig en moralpreken, igjen. Burde kanskje bytte bloggnavn til "moralens vokter" eller noe sånt. 
Jeg skal klekke ut et helt fantastisk rosalillalykkeligmammalivinnlegg til i morgen!

Nå er det natta!

(ps! mamma og pappa, IKKE frik ut. Jeg HAR råd til pc selv!) 

5 kommentarer

Tanta til Beate

14.09.2011 kl.00:27

Morokkan oil er vidunderlig! Og drøy! Pass bare på å ikke gni det inn i hodebunnen. En glede verd pengene, jeg lover! Skikkelig dumt at pc`n din har tatt kvelden, håper du finner en ny til overkommelig pris slik at du kan vise bilder av nyhylla og fortelle mer om Almas svømming!

Camilla

14.09.2011 kl.07:54

Takk!

Viktige ord.

Det er fryktelig mye kjøping i bloggeverden. Og jeg som snart bikker 40, ser at det er fryktelig mye mer kjøping blant de i 20-30-åra. Kanksje vi skal tenke litt på hva vi snakker og blogger om? Og økonomien kan jo heller ikke være særlig sunn med flere millioner i huslån og masse impulskjøp.

Keep it going! Kos deg med ny pc!

Elisabeth, innerst i veien

14.09.2011 kl.10:56

Huff, men det er jo veldig veldig bra at innholdet på maskina kan reddes. Kult med svømmekurs. Vi prøvde for noen år siden å få inn sjuåringen, men det var fullt over alt hele tida. Sukk.

Yngvild

14.09.2011 kl.15:18

BØ! TIL du får råd til ny pc, så tar du for S.....e svingende med dæ pc'n hit, eddy kan både oppgradere harddisken og legge til ekstra minne på pcn din GRATIS!! What are friends for liksom?

For det andre... fikk du ikke sånn kupongavis fra Magneten i posten i går? Der va det Moroccoan Oil til 199 på tilbuuuuuuud... :) Love you

whitebite

14.09.2011 kl.22:34

bra innlegg!

jeg synes også det virker som at alle har en vannvittig økonomi!

og de fleste tjener nok dobbelt av hva jeg og samboeren gjør, til tross for lengre og høyere utdanning!

akkurat det kjenner jeg er litt kjipt.

men penger er ikke alt, og det er så mye som ikke kan kjøpes for penger!

Fix pcen og bruk den litt til! Og jeg gleder meg til å se hylla!

klem :o)

Skriv en ny kommentar

hits