The bitch in me. Og dagens ordtak.

Ja har dere stemt i dag da!? Det håper jeg virkelig at alle leserne mine har. Jeg var inne på kommunens hjemmesider og så resultatet fra den gamle valgkretsen min, og valgdeltakelsen der var på ca 42%!! Jeg blir flau. Folk driter rett og slett i den rettigheten som våre forfedre har kjempet hardt for, og som mange i verden aldri kommer til å oppleve å få ha, men som ofrer liv og familier i kampen. Jeg hører mange som klager over at de ikke vet hva partiene står for, at det er så vanskelig å vite forskjellen, at det er så mye arbeid å lese partiprogrammer osv. Jeg har bare en ting å si; bortskjemte drittunger! Å sette seg litt inn i partiprogrammer annethvert år er det minste man kan forlange spør du meg. Og til slutt, har du ikke stemt kan du bare lukke snakkehullet hvis du føler for å klage på politikerne i årene fremover. Retten til klaging ga du fra deg da du unnlot å gi din stemme i valget!

Høres jeg forferdelig bitch ut nå? Jeg har såklart overdrevet språket (hvertfall i forhold til bloggereglene...) for å få frem poenget mitt, men you get it! Etter denne tordentalen skulle jeg sikkert ikke nevnt at jeg har en far som styrtet inn i valglokalet i siste sekund i dag, fordi han, hold dere fast, satt under en kamuflasjeduk på et jorde på Skogn og ventet på ei gås.... Men han er politisk aktiv altså, og har alltid stemt, og rakk det jo i år også :)
(PS! jeg forhåndsstemte for mange uker siden, bare så det er sagt;)

Ellers har jeg slitt ut min egen datter i dag. Jepp. Kan ikke kalles noe annet. Barnehagen er utmattende for disse småttisene. Merkes kanskje ikke når de er der, men i det man setter foten innenfor ytterdøra i hjemmet, da røyner alt på. I dag spiste vi middag, og jeg fant (av alle ting) på at vi skulle spasere til kjøpesenteret for å handle yoghurt og is. Sommervær enda her i trøndelag vet dere. Uansett, det finnes mange butikker som er veldig mye nærmere enn kjøpesenteret, Det er faktisk et godt stykke dit. Alma gikk hun. Og da vi gikk forbi idrettsparken så foreslo jeg (...) at kanskje hun skulle prøve å springe rundt løpebanen? Joda, både hun og assistenten sprang rundt hele banen de. Men etter det ville tøtta stå på fotbrettet. Hun heiv i seg en is på kjøpesenteret, men så var det rett ut på lekeplassen, mens jeg snoket rundt på Kremmerhuset. ELSKER den butikken! Jeg vil ha alt der. If I was a rich girl, osv.

Da vi stakk innom Coop Extra på vei hjem gikk det i stå for krølle. Av alle ting så bestemte hun seg for at hun skulle ha en pose marshmallows (hvordan i all verden skrives det??). Det fikk hun jo ikke. Og da fikk hun rett og slett en meltdown. Hylte, prøvde å rive opp posen, prøvde å rive ned hylla da vi satte opp posen, sto midt på gulvet og brølte, ja, du skjønner hva jeg mener (hvertfall hvis du har barn). Det er jo ingenting å gjøre i slike situasjoner (bortsett fra å forhindre at ungen river ned hyller og åpner masse varer), så jeg sa ifra at jeg gikk for å hente balsam så fikk hun komme etter (assistenten sto ved siden av henne og forhindret at jeg måtte betale mer enn jeg hadde planlagt å handle). Vi kom oss hjem, da var alle tre passe trøtte :) Alma fikk se Tuva fra Tarva på dataen mens hun spiste kveldsmat, favorittprogrammet over alle programmer for tiden. Og Kråka i serien er lagete av flinkeste Sissel! Etter det var det rett i seng, og mora fikk endelig slengt seg i sofaen.

Dagen i dag kan oppsummeres med ordtaket(?): Man vet man har en trøtt unge, når ungen står midt på gulvet og raser så snørr og tårer renner og hyler "Æ e itj trøtt!".

I morgen starter et nytt semester med svømming, og nå skal vi ikke på småbarnssvømming lengre, men ordentlig svømmekurs! Hu hei, jeg er spent. De syntes Alma var kommet så langt at hun var klar for det, men da jeg leste velkomstbrevet og det sto at det var mer fokus på konsentrasjon og læring osv, da fikk jeg mine tvil. For å si det sånn, er det noe tøtta mi ikke vil gjøre, så gjør hun det ikke.... Neida, det skal gå så bra så! Tvi tvi!

I dag ble det rett og slett ingen bilder i innlegget. Ikke engang lånebilder fra google... Jeg vil ha tilbake datamaskina mi!!

God kveld :)

11 kommentarer

Hege Christine Sørensen

12.09.2011 kl.22:35

Hei

Så artig blogg!!

Jeg driver litt reklame for min egen blogg! Om du får denne meldingen 2 ganger beklager jeg det, men jeg leser så mange flotte blogger at det noen ganger går litt i surr. Jeg vil at flest mulig skal få glede av tilbudet mitt!!

Jeg er helsesøster og skriver en blogg til ungdom og unge mødre og andre interesserte. Gi meg gjerne tilbakemelding på hva du synes. Om du vil kan du legge meg til som venn!!

Jeg svarer gjerne på spørsmål om du lurer på noe, eller tar opp temaer om flere lurer på det samme.

Hilsen Hege

Pia

12.09.2011 kl.22:58

He he, 42% var ikke noe å skryte av nei... Ser på TV nå at FrP går tilbake, kraftig tilbake:)

Har fått med meg litt av Tuva fra Tarva, trodde først det var noe tull ala Hanna fra Tana..

Elisabeth, Innerst i veien

12.09.2011 kl.23:44

Helt enig, om man skal ha talerett de neste åra må man i det minste har slept seg til valglokalet.

Mammarie

13.09.2011 kl.08:17

Haha, det er klart man er unnskyldt dersom man venter på gjess! Og han rakk det jo.

Men 42 % var skremmende dårlig. Jeg tenker at dersom man blir forvirret av alle program og lovnader så får man heller stemme bankt da. For å vise at man faktisk gidder å bry deg. Grmf.

Tanta til Beate

13.09.2011 kl.12:38

Ja, stemte i går!

Artig innlegg med levende beskrivelse av en innholdsrik ettermiddag. Det trengs da ikke bilder når skribenen får det til å snurre film i leserens hode. Almas energi kommer nok godt med på svømminga!

Silje marie

13.09.2011 kl.14:49

FIN BLOGG :-)

STEM PÅ KRISTOFFER SOM DET NYE LEVERPOSTEI BARNET! :-D

DU KAN STEMME KVAR DAG!! :-)

LINK:

http://www.seher.no/874959/artikkel/#/bidrag/d/3148288/

Cecilie von der Ohe

13.09.2011 kl.14:51

Hei Guro!

Jeg forhåndsstemte i forrige uke. Jeg er helt enig med deg i at hvis man ikke bruker stemmeretten sin har man ikke rett til å klage etterpå. Det var skuffende at valgdeltakelsen ikke ble høyere etter det som har skjedd. Her i Bergen har vi bare regn og drittvær. Hvis du kunne sende nedover litt sol og noen varmegrader hadde det vært fint. :-)

Cecilie

Vero

13.09.2011 kl.18:04

Man har å bruk stemmeretten sin, helt enig. I min valgkrets i trheim va det 60% deltakelse. Synes fortsatt det e for lite!

Anne C

13.09.2011 kl.21:23

Har stemt! Og satt i hele går og lurte på hvem i all verden de 40%ene som ikke stemmer er? Jeg kjenner ingen som ikke stemmer - tror jeg - elle kanskje de er skap-sofasittere? Hvem ER det som ikke stemme egentlig? Sånn med vilje, år etter år etter år? Det er jo snakk om ganske mange... en million eller noe?

Hm.

Linda

13.09.2011 kl.21:23

hei Guro!!

Takk for fine ord fra deg,det varmer.

har lest litt her inne his deg,men er så sliten etter en uke med lite søvn så kommer tilbake å skal lese mer.Kom hjem med prinsessen i dag,godt å være hjemme igjen,og hun er på bedringens vei:)

Kjenner meg igjen i mye av det du skriver om her..Særlig hjelpemidler,søknader helsevesen og nav.Er selv kronisk syk har (RA) leddgikt.

Skal lese mer når jeg er litt mer opplagt:)

Godt du fant meg så jeg fant deg:)

Nyt uken;)

Klem Linda:)

Røsslyng

13.09.2011 kl.23:49

Hihi, det der "ordtaket" har eg høyrt mange gongar. Og det er eit bevis for at ikkje alle ordtak stemmer;) Elles mange fine tankar du deler her, eg er heilt einig!! Folk treng ikkje uttala seg om dei ikkje har stemt sjølv...

Skriv en ny kommentar

hits