Årets rareste loppemarkedfangst. Og helgereferat såklart.

For litt siden begynte regnet å pøse ned her. Godt det ventet til kvelden med å komme, er jo nesten litt koselig å sitte inne å høre regnet tromme mot vinduene en sen kveld i september (hello klisje liksom).  Før i dag derimot, har det vært et riktig så bra vær. Og varmt! Jeg er litt årstidsforvirret for tiden. Det er da vitterligen varmere enn en gjennomsnitts trøndersommer for tiden? Selv nå, når regnet pøser ned og klokka nærmer seg ti om kvelden, så er det 14 grader ute. På dagen i dag gjetter jeg på en ca 20 grader. Hva skjer´a?

Jeg hadde kvaler for hva vi skulle gjøre denne helgen. Kunne tenkt meg å gjøre mye, men hva!? Det er jo en flott by vi bor i osv, men det er søren ikke like enkelt å finne på ting å gjøre hver helg, hvertfall ikke for oss som ikke abonnerer på lokalavisa. For da er man jo totalt ut. Ikke for det forresten, det står noen ganger artikler om ting og tang  som skal skje i Levanger, men tror du avisa nevner sted og tid? Nope. Fryktelig irriterende. 

Ikke husker jeg hvor jeg leste det (kan være det ble annonsert da jeg var å så Raud Vinter med morfar på fredagskvelden, kommer jeg på når jeg tenker meg om), men jeg fant nå ut at det skulle være veldedighetskonsert på torvet lørdag klokken 14.00. Skuespillere fra Raud Vinter og endel andre lokale artister. Derfor ble det først tur til Staupshaugen (naturområde et steinkast fra sentrum) der vi skulle spise lunsj, og så konsert på torvet etterpå. Det var bare det at da vi satt på utkikksplassen på Staupshaugen i solsteken (steikvarmt!) så hørte vi musikk fra sentrum. Og jeg ble så forvirret at assistenten måtte ta frem telefonen sin å søke på nettet etter hvilket klokkeslett konserten egentlig skulle begynne. Ikke uventet sto det ikke et pip om den noen steder. Derimot oppdaget vi på kommunens hjemmesider at det var loppemarked på frivillighetssentralen. Off we went! Alma var imot hele prosjektet. Hun skulle til torvet for å spise is! Jeg fikk overtalt henne. Løy henne full om at det kunne være sko på loppemarkedet. Ja, hun gjør alt for et par sko....


Raud Vinter. En veldig bra oppsetning!!

Loppemarkedet var begredelig... Trivelige folk som sto der osv. Men var ikke spesielt mye å finne. Dessuten hadde de ikke tatt ut loppene av kassene, de hadde bare slengt pappkasser fulle med ting på bordene. Umulig å se hva som fantes der nede (så teknisk sett kunne det ha vært noen skatter der nede). Av alle ting kom jeg hjem med 5 pakker strikkepinner... Don´t ask.

Så var det konserttid, og den var kjempebra! Utrolig mange flinke artister som er fra området her! Spesielt Emmeli Bang (14-15-16 år?) og Oline Bredeli (12 år?). Jeg er ikke overrasket om de kommer til å gjøre stor karriere av stemmene sine, de synger fantastisk bra! Alma ventet på Hedda H (barneartist fra Levanger), men hun valgte en "voksen" sang og Alma ga blaffen :) Assistenten tok henne med på lekeplassen i parken ved siden av, mens jeg og morfar hørte ferdig konserten. Vi satt midt i solsteiken og jeg trodde jeg skulle bråne. 
Dagen sluttet med at jeg og Alma rullet en tur opp til Roar på overraskelsesbesøk. Der lekte ei barnehagevenninne i gata, og jentene ble med i hagen til R der de tømte en pose seigmenn på ca 3 minutter. De sprang inn og ut av huset og vips så kom de ut med enda mer godteri de hadde funnet, only god knows where. I tillegg serverte R dem ispinner, så jeg vil tro at fam´en til barnehagevenninnen møtte visse problemer med å få i tøtta middag etter at hun ble hentet....  


Alstadhaug Kirke. Sjekk den utsikten over Trondheimsfjorden da!

I dag har vi også vært skikkelig flinke, vi rullet rundt hele Eidsbotn i formiddag (det er langt altså!). Halvveis på runden ligger Alstadhaug kirke, og dit dro vi for å sette blomster og lys på graven til Trine. Jeg har ei søster som døde for 24 år siden. I dag er bursdagen hennes, og ifølge Alma skal alle som har bursdag få en bursdagssang. Derfor sang vi både "hurra for deg" og "happy birthday" så det ljomet på kirkegården. Alma danset såklart. Etterpå satte vi oss på en benk og spiste rundstykker, og jeg leste navn på navn på navn som sto på gravstøttene, for det syntes Alma var veldig artig. 


Vi rullet rundt hele denne "sjøen". 

Etter ei stund rullet vi videre, og da tikket det inn ei melding fra Yngvild om vi ville komme på kake, og det ville vi så klart! Vi fikk nyyyydelig sjokoladekake. Deretter (gud for et referat...) var det hjem for å lage middag til R og morfar/oldefar. Alma stakk over til nabojenta, så hun måtte taues inn til middag. Da siste bit var svelget var hun bortevekk igjen. 

Jeg sitter og kikker meg rundt og innser at det er på tide å fjerne 30 kg stæsj fra stua. Da gulvet ble lagt ble alle pynteting stuet hist og her på hyller og diverse. Sånn har det egentlig stått siden sommeren. Ikke bra. Jeg føler at jeg er inne i en litt endring av smak, for plutselig har flere "afrika"ting fått komme opp av skapene! Er det mulig liksom. Jeg tror det hjalp at jeg malte noe av det i knæsje farger. Det ble faktisk riktig så bra!
Bilder kommer når jeg får tilbake dataen min....

Nå skal jeg se 9/11 dokumentar på tv og drikke pepsi max, ha en finfin søndagskveld! 

3 kommentarer

Røsslyng

11.09.2011 kl.23:58

Artig å lesa om helga di, den var jammen innhaldsrik!! Og trist at du har mista ei syster. Men så godt at dottera di heidrar ho med bursdagssong då:) Du får ha ei fin veke i vente, her må eg hiva meg i seng!

Tanta til Beate

12.09.2011 kl.09:37

Det høres ut som om dere har hatt en super helg! :-)

Mammarie

12.09.2011 kl.16:22

Himmel, dere har ikke akkurat kjedet dere nei :)

Jeg blir alltid imponert over de som har hjemmekontor, for DET hadde jeg aldri hatt disiplin til.

Vi har visst ikke vannkopper likevel, det er munn, hånd og fot-syke. Djisus.

Skriv en ny kommentar

hits