Poengsamleren.

I løpet av de siste par dagene har jeg utført endel (hvertfall to) huslige syssler som hvertfall gir meg 20 ekstra husmorpoeng. Og en syssel som gir meg minuspoeng...
For å sjokkere dere alle, så kan jeg fortelle at plusspoengene blir utdelt på bakgrunn av kokkeleringskunnskaper. "hæh" sier dere sikkert høyt nå. Men det er faktisk sant. Jeg driver med en sånn "spis det vi har i skapene"-taktikk for tiden. Fader, dere aner ikke hvor mye som har samlet seg opp i skapene mine. Vi snakker overflod. En overflod som bare øker og øker fordi "noen" som oftest ikke gidder å lete i skapene når det skal lages mat. "noen" går derfor på butikken å kjøper ny mat. Og som oftest litt til. It's a neverending story!

I går var det derfor på tide å knerte en kyllingkjøttdeig fra fryseren. Stekte i tillegg sopp, squash og paprika og kryddret godt før jeg tømte matfløte over og lot det puttre. Servert med ris. Alma eeeeeelsket det. Og jeg må innrømme, det var godt. Hun likte det så mye, at da jeg foreslo det samme i dag (fortsatt kjøttdeig og grønnsaker igjen i kjøleskapet...) var hun superhappy. Hvis jeg i tillegg lærer meg å smake på maten når jeg kryddrer, tror jeg at det her kan gå rette veien for kokkeleringsskillsa mine.Plusspoengsituasjon nr 2 var i dag. Vi (les: jeg) hadde invitert oss selv bort på besøk, og jeg tenkte at siden vi var så freidige måtte vi ha med noe godt. Så jeg fant ei enkel oppskrift på eplepai på nettet og tenkte at det var en god ide. Det var bare det at jeg ikke gidda å følge oppskrifta... Pga at jeg ikke orket tanken på å begynne å vaske litersmål osv for hånd for å måle opp. Typisk at alt det jeg trengte var skittent. I tillegg ville jeg ikke ha så mye deig som det sto i oppskrifta. Så jeg *hold dere fast* laget eplepaien på slump!!
Forresten eplepai og eplepai. Var vel egentlig en omvendt pai.
Oppkuttede epler nederst. Sammen med litt ripsbær (en finesse jeg la til!:). Lagt i en usmurt ildfast form. Strø over litt sukker og kanel. Over der kommer deigen som besto av hvetemel, sukker, bakepulver og egg. Her hadde jeg ikke noe slags mål i det hele tatt. Deigen ble fin den! Jeg strødde (på en måte) deigen over og helte litt smelta smør over til slutt. Inn i ovnen på 175 grader til den var ferdig.
Når noen forsyner seg mer enn en gang av det man lager tar jeg det som et tegn på at det ikke var "for gæli" :)Men de minuspoengene... De tikket inn i går. Assistenten min måtte være hjemme med sykt barn, og utålmodig som jeg er kunne jeg ikke vente til neste dag med andre strøket av tavleveggen min. Derfor satte jeg i gang selv. Big mistake... Det er mulig jeg har et skadet malingsgen eller noe sånt, for jeg klarer søren ta meg ikke å male uten å få maling over alt! Jeg var svart opp til albuene (ok, litt overdrevet da), det rant nedover malingsboksen, jeg sølte på gulvet, jeg sølte utover vasken på kjøkkenet, jeg ødela en oppvaskkost og jeg greide ikke å rulle over veggen jevnt engang!!...Bah! Det førte til at jeg måtte ha et tredje malingsstrøk, så igrunnen var innsatsen min i går helt unødvendig.

Nå fikk jeg veldig lyst til å fortelle om den supergode blomkålsuppa jeg smekka sammen på mandag, ei suppe som Alma har spurt etter siden da. Men jeg skal ikke dra selvskrytet for langt, alt med måtehold, ikke sant? Dvs, tar den i morgen jeg.

See ya! 

(bildene er fra da jeg og Alma var på overnattingsbesøk til Vero for noen helger siden)

6 kommentarer

Sissel Grendahl

02.09.2011 kl.07:57

Fortjener mange pluss poeng for paien din, den var nydelig :-)

Så trivelig at noen ber seg selv heim, er allt for lite av det i disse dager.

Ha ei fortreffelig helg.

Klem fra oss oppi lia

Mammarie

02.09.2011 kl.16:24

Kaster meg i støvet her!

Det der med å smake på maten mens man lager /krydrer må sikkert læres ja. Jeg pleier aldri å gidde.

Susan

02.09.2011 kl.21:55

Så flink du har vært, et lite tips til krydder er å strø en buljong terning over fløten, gjerne kylling buljong, det smaker kjempegodt. Men ikke salt noe ekstra for buljong er veldig salt i seg selv.

Så den dokumentaren på tv2 om personlig assistent, det er jammen urettferdig at noen må bo på institusjon med pysykisk utviklingshemmede mens andre kan ha sitt eget hjem. Hvis ikke det er for privat for deg, kan ikke du legge ut et innlegg om hvordan din vei har vært med tanke på assistent, eget hjem og jobb.

Line Kristine

03.09.2011 kl.00:00

http://www.levangeravisa.no/header/article204374.ece

Sett bloggen på illustrasjonsbildet før? ;)

Tanta til Beate

03.09.2011 kl.14:04

Eplepaien din hørtes såå god ut! (sikle) middagsretten òg!

Guroo

05.09.2011 kl.11:47

Susan: takk for tipset, det med buljongen skal jeg jammen meg prøve!

BPA-innlegg er ikke for privat :) Men det krever litt gjennomtenking, så må bruke litt tid på å skrive det.

Takk til dere andre for "yummi"-kommentarer. Paien VAR skikkelig god altså :)

Skriv en ny kommentar

hits