Dagens lærdom og den nyeste trenden i bloggeverdenen.

Hallo i (l)uken! Jammen meg nesten ei uke siden skriving, og det medfører visse problemer for forfatteren. Skal man liksom bare sette en strek over det som har skjedd, og begynne fra scratch igjen, eller skal man liksom ramse opp alle begivenheter som har skjedd siden sist? Ikke vet jeg. Men jeg tenker jo av og til på at jeg har 4,5 uker i Ghana og 2 uker på Arø som fortsatt er uskrevet. Og jeg må innrømme at det gir meg et snev av pannikkangst! For det er fryktelig mye å ta igjen.

Nuvel. Dagen i dag er det hvertfall ikke mye å rapportere fra. I skrivende stund sitter jeg på kontoret. Det samme kontoret som aldri er brukt som kontor, for jeg har alltid rigget meg til ved kjøkkenbordet der både, tv, kjøkken og andre nødvendigheter er i nær rekkevidde (= latskap). Men som igjen fører til at jeg aldri føler at det er ryddig på stua, for hvem gidder vel å rydde bort alle kontorsakene når man er ferdig med arbeidsøkten? Ikke jeg. Årsaken til at jeg til slutt har inntatt kontorplassen min er at jeg rett og slett er internt fordrevet fra stua/kjøkkenet. Jeg har i flere år, helt siden det begynte å poppe opp på diverse interiørsteder, hatt lyst til å male et stykke med tavlemaling her hjemme. Men jeg har aldri hatt noen ledig plass å male. Kjøkkenet er knøtt, stueveggene er opptatt og jeg har sånne tredører med profilering så det hadde ikke blitt fint å male en av dem. Derfor har jeg motvillig måttet legge fra meg tavlemalingdrømmen gang på gang. Helt til det sa *Bazinga!* i hjernen min like før sommeren, for jeg har da minsanten en liten bit vegg ledig, skilleveggen (ei plate min far har satt opp) foran kjøleskapet!!

Siden sommerferien var lang til oss i år (nesten 8 uker..) så var det ikke før i forrige uke at jeg kunne begynne å lete etter tavlemaling. Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å male med magnetmaling under, men den ideen utgikk på sekundet da jeg fant ut hva det kostet. Sviiiiiindyrt. Derfor ble det kun tavlemaling, og i dag tok assistenten det første strøket. For jeg leste på boksen at det var endel (les: mange!) gasser og lignende med i bildet, så jeg tenkte at mine skjøre lunger måtte skånes for ulumskhetene. Og jommen sa jeg smør! Fytte katta hvor det lukter her! Jeg satt på verandaen (under et pledd, det var kaldere enn jeg tenkte..) mens assistenten malte, og jeg ble ør i hodet selv om jeg satt et stykke bortenfor den åpne verandadøra! Inne var det uutholdelig. Så etter ei stund sendte jeg rett og slett assistenten hjem, kan ikke ha noe av skadelige arbeidsfohold osv. I morgen skal siste strøk tas, og jeg sitter i dette sekund og vrir hjerne for å komme på ting jeg kan sette assistenten til i morgen, arbeidsoppgaver som skal utføres utendørs. tricky.

Resten av dagen skal heldigvis tilbringes borte fra heimen, vi skal på grillings hos Moffar. Men før det må jeg få unna litt oppgaver her jeg sitter. Ha en fin dag!!Forresten, hvorfor har 81 % av bloggenorge begynt å skrive innleggene sine på både norsk og engelsk? Etter sommeren popper det jo opp flere og flere som driver med dette. Jeg kunne ha skrevet lange innlegg om at jeg synes det er kjempeirriterende, om at jeg får lyst til å tipse dem om at det går fint an å legge inn en "translate"-knapp isteden, om at det er tvilsomt om det har noen nytteverdi osv. Men isteden sitter jeg og leser å humrer og finner ut at en stor del av dem burde ha tatt seg et engelskkurs før de satte igang med prosjektet. Og nå ble sikkert mange kjempesure, så for å ha gjort det klart, det gjelder ikke alle bloggerne som oversetter altså! Men veldig, veldig mange. :)
Men altså, hvorfor er det blitt en trend å skrive innlegg på to språk? Er det....kult liksom?

6 kommentarer

Hege

30.08.2011 kl.16:38

Jeg tror mange har en drøm om å en dag bli en superduperkjendisblogger, og at det dermed skal være lett for alle de fancy-schmansy amerikanske bloggleserne å lese gamle innlegg fra før de blei superduperkjendisbloggere!

Det er ett merkelig fenomen...

Men ka vet vel eg? Eg er berre ei kvinne eg.... ;-)

Husker at det var stas med utetimer på skolen, men tror ikke jeg har hørt om utekontor før... ;-)

Gleder meg til å se bilder av tavleveggen din!

Tanta til Beate

30.08.2011 kl.16:53

Høres spennende ut med tavlemaling!

Elisabeth, innerst i veien

30.08.2011 kl.18:14

Å, nå trodde jeg jeg skulle få et skikkelig hot bloggetips, men jeg gidder ikke skrive på engelsk i tillegg. Ikke hadde jeg klart å formidle fjas på samme måte på et annet språk heller. Men om man skriver mer a la "nydelig dag, min skjønne prins og jeg koste oss i parken", er det sikkert lettere.

Anne C

31.08.2011 kl.21:42

Høhø, skjønner det er noe jeg ikke har oppdaget etter min lange bloggeferie enda. Du skal se at norske blogger har blitt såååååå populære utenlands at man bare mååååå oversette. Hihi.

Pia

02.09.2011 kl.15:11

He he he, skulle bloggere som deg skrevet på engselk også, hadde du hatt litt av en jobb. Lettere når du bare kan skrive "Delisjus Cupcake`s. i want you a wonderfull wekend!" For eksempel. Ja, ser mange strever med englisjen.

Guro

05.09.2011 kl.11:51

Hehe, nei det var dessverre ikke noe hotte bloggetips. Sånt kan jeg ingenting om :)

Det mest interessante er jo at det er ikke de største og mest kjente bloggerne som driver med dette fenomenet.

Men som Hege sier, "hva vet vel jeg" ;)

Skriv en ny kommentar

hits