Tenk på dette i natt. Og google ivei i morgen.

I dag dumpet det en e-post ned i innboksen min, og det var en forespørsel om jeg kunne skrive et innlegg om  sultkatastrofen på Afrikas Horn, slik at budskapet blir spredt. Jeg skrev om det allerede 19 juli i dette innlegget, men en så viktig sak kan gjerne skrives om flere ganger. Hvis ett skarve innlegg får inn penger til de sultrammede så er jeg med jeg, tvert!

Det var Care som sendte henvendelsen, og jeg må bare innrømme at det er en organisasjon jeg ikke har stor kjennskap til. Har jo lest om dem hist og her, men har aldri satt meg riktig inn i hva de står for. Dermed ble det gjennomlesing av hjemmesiden deres før Greys i kveld.
Hvis dere også vil lese om dem så kan dere gjøre det her.

Disse to avsnittene over her skreiv jeg for nøyaktig ei uke siden. Da jeg holdt på å knattre på tastaturet, låste plutselig hele maskina seg. Og jeg ble surere enn en sitron (ikke hele innlegget ble automatisk lagret nemlig) og slengte sammen hele skiten og gikk og la meg. Jeg var slettes ikke den eneste som hadde fått henvendelsen fra Care, så da det poppet opp innlegg med "Care", "I Care" osv over hele linja valgte jeg å utsette innlegget mitt litt. Hvis alle skriver om det samme til samme tidspunkt synes jeg budskapet "forsvinner" i mengden, ingen gidder å lese det samme mange ganger i døgnet.Jeg orker ikke å komme med noen tåredryppende historier om hvorfor man skal gi penger til sultkatastrofen på Arikas Horn. Ethvert oppegående menneske i dette landet bør vite det nå. Hvilken organisasjon du gir donasjonen din til, det bryr jeg meg ikke om. Så lenge du gir. Man har gjerne et par favorittorganisasjoner man gir til. Det har iallefall jeg.


(Leger uten grenser)

De fleste humanitære/nødhjelpsorganisasjoner har en ordning der du støtter dem med et månedlig beløp. Som oftest ligger det på en ca 200 kroner. Det er slettes ikke en ille sum. De fleste av oss har råd til det. Og vi bør ta oss råd til det. For slike ordninger er forebyggende. Organisasjonene jobber kontinuerlig i utsatte områder. Får de mer midler kan de være med på å hindre at slike sultkatastrofer oppstår. For i området som nå er rammet feks, så er standarden i "normale" tider ett måltid om dagen. Altså når det ikke er hungersnød og krisetider og fokus på situasjonen der. Ett måltid. Det er ikke mye å leve av det. De mer bemidlede har derimot råd til to måltider hver dag. Det sier seg selv at når regnet uteblir så har ikke disse menneskene mye å stille opp med, de har ingenting å gå på.Det er mange som prøver å "redde" verden. Med det mener jeg å sette igang tiltak som skal gjøre hverdagen til mottakerne bedre. Spesielt i u-landene er det mange aktører, og veldig mange prosjekter går ad undas. Som oftest skjer det pga manglende lokalkunnskaper. Så derfor, hvis du leter etter en organisasjon du vil støtte hver måned; søk, google, les og atter les om de ulike organisasjonene, og støtt den du har trua på. Støtt den du finner mest seriøs. For tro det eller ei, ikke alle organisasjonene er så bra som de utgir seg for å være.Care virker som en bra organisasjon. Leger uten Grenser har jeg alltid hatt sansen for. Røde Kors har jeg klokketro på siden bestevenninneVero jobber der (og hun lyver ikke!). Flyktningehjelpen er en organisasjon jeg støtter uten å blunke. Det finnes mange flere.

Gi med både hjerte og hjerne! Det var dagens oppfordring fra denne kanten.
Snakkes!

3 kommentarer

Siri

17.08.2011 kl.10:37

Innlegget ditt er viktig - veldig viktig. Men kan jeg få lov å påpeke reklamen under dette innlegget og det eneste jeg ser mens jeg skriver...?

Gur

17.08.2011 kl.10:46

Hei! Hvilken reklame mener du? Den skifter hele tiden og jeg har dessverre null kontroll på hva som popper opp. Blogg.no som bestemmer... :/

Tanta til Beate

17.08.2011 kl.18:46

En meget viktig sak!

Skriv en ny kommentar

hits