Målløs.

I likhet med resten av befolkningen sitter jeg klistret til tv- og pcskjerm og er helt målløs over hva som har skjedd i Oslo. Vi skulle ha middagsbesøk i dag, og jeg sveipet innom nettet i ettermiddag for å finne oppskrift på hvordan man lager hvit saus. Da sto det bare en setning om at det hadde vært en eksplosjon i Oslo sentrum på nettavisene, og at de kom tilbake mer mer info. Jeg tenkte ikke mer over det, men slo på nyhetene mens vi ventet på besøket.

Etter det har tv'n stått på. Alt er bare helt uvirkelig. Jeg er målløs. Da meldingene kom om angrepet på Utøya ble jeg redd. Og sint. En ting er å angripe regjeringen, ikke at det er greit det heller, men det er på en måte det en forventer at terrorister gjør. Men det er så utrolig lavmål å angripe forsvarsløse ungdommer! Fader! Jeg kjenner at jeg blir sint igjen, og det er bra. For jeg vil ikke bli redd. Da har de på en måte vunnet. Derfor sitter jeg her og er sint, og samtidig blir uendelig rørt over alt jeg leser og ser.

Jeg prøver å forestille meg hvordan det hadde vært om mitt barn hadde vært under angrep. Det er en forferdelig tanke. En så forferdelig tanke at jeg avbryter tankerekken. Mange foreldre rundt om i Norges land kan ikke avbryte det på samme måte som meg, for deres barn er midt oppi det hele. Mine tanker går til dem. Da mamma ringte i sted skulle jeg fortelle henne at datteren til verdens beste barnehageansatt var på Utøya, men hadde greid å redde livet ved å svømme over til fastlandet, men jeg greide det nesten ikke for ved å si ordene høyt ble det så reelt. Det ble så virkelig og jeg fikk kjenne på noen av følelsene alle mødrene og fedrene til de som var der har. En 16-åring skal ikke oppleve slike ting! Mange ønsker nok den personen som nå sitter i varetekt død. Jeg forstår at de ønsker det, men jeg er samtidig glad for at gjerningspersonen er tatt i live. Å skyte seg selv etter slike ugjerninger hadde vært for enkelt. Jeg håper politiet finner ut hva som har skjedd og at personen blir straffet for det han har gjort.

Vi skulle kjøre fra Levanger til Kragerø i morgen. 2 ukers ferietur på hytta. Å prøve å presse seg gjennom Oslo i den situasjonen byen er i nå er bare uaktuelt. Det blir garantert trafikkaos, og politiet har langt viktigere ting å bruke ressursene sine på enn å håndtere trafikanter. Derfor utsetter vi turen, i første omgang til søndag. Så får vi se hvordan situasjonen er da.

I kveld flyr tankene mine rundt omkring i et eneste virrvar. Jeg er nok ikke den eneste som har det sånn.

3 kommentarer

Tanta til Beate

22.07.2011 kl.23:04

En sorgens dag.

Hege

23.07.2011 kl.00:34

Jeg er sjokkert... Tenk for en situasjon for de stakkars barna/ungdommene som var låst der ute på øya... Klumpen i magen blir bare større og større...

Sissel Grendahl

23.07.2011 kl.22:54

Tusen takk for verdens fineste blomster snille Guro :-) Er bare så lykkelig for at Synne lever og greide å svømme over, men gråter med de som ikke fikk sin jente/gutt hjem til seg.

Storesøster har laget like smykker til de 5 søstrene og mamman <3 tegnet på at vi står sammen og ikke skal la oss skremme.

Carpe Diem

Klem Sissel

Skriv en ny kommentar

hits