Ny bil! Og en ignorert sultkatastrofe. Tidenes mest motsetningsfylte bloggtittel.

Bilmøtet i Trondheim gikk supert i dag, og nå har jeg bestilt meg bil! Det blir en Mercedes Vito, ekstra lang. Fargen har  jeg ikke valgt enda, trengte ikke å tenke på den med en gang sa mannen, for det var endel ukers papirarbeid som måtte gjøres unna først. Hele Tyskland har ferie i august, så bilen produseres der i september eller oktober før den shippes til Norge for registrering og videre ombygging. Jeg er så utrolig fornøyd med bilsøknadsprosessen, det har gått så smooth! Hører jo stadig skrekkhistorier om NAV og endeløse saksbehandlingskøer, men det var hvertfall ikke realiteten i mitt tilfelle. Hurra :)

En ikke så bra ting er at Alma mest sannsynlig har ørebetennelse. Mest sannsynlig pga ekstrembading i basseng i Ghana. Mest sannsynlig ville det gå over av seg selv sa sykepleieren jeg snakket med på legevakten. Paracet og nesespray var resepten vi fikk. Men ordner det seg ikke innen et par dager så krever jeg medisin. Vi skal tross alt på hyttetur i to uker, og da har jeg ikke veldig lyst til å ha en ørebetennelseunge i Kragerøs skjærgård, en times båttur unna lege.

I morgen er det atter en møtedag, denne gangen med kommunen der vi skal gjennomgå søknadene som er kommet inn på stillingen som assistent hos meg. Spanande. Det hadde vært veldig bra respons på utlysningen, og det er jo veldig artig. Resten av uka blir superbizzi. Har mye arbeid å gjøre, både i forbindelse med jobben min og den frivillige jobben. Pluss at det også jobbes med prosjektet. Pluss at Alma har fri fra barnehagen. Skal bli godt å komme seg på hytta til helgen (bortsett fra den 12 timers lange bilturen dit... Stønn...)!Til slutt i dette innlegget oppfordrer jeg alle lesere til å gi støtte til de sultrammede på Afrikas Horn! De opplever den verste sultkatastrofen på 60 år, men det står jo seriøst nesten ingenting om det i avisene eller på nyhetssendingene! Det er rett og slett en skandale. Who cares hvem som har avlyttet hvem i England liksom, men det tar jo all spalteplass. I dagens Dagblad for eksempel, ikke en eneste artikkel om den forferdelige katastrofen som rammer millioner av mennesker i Kenya, Somalia og Ethiopia. Jeg blir sint!
Det er så lite skrevet om katastrofen, at det var først da jeg kom hjem fra Afrika at jeg fikk med meg at det var en sultkatastrofe i Afrika. Det er Somalia som er hardest rammet, mens Kenya og Ethiopia blir rammet ved at flyktningene strømmer til disse landene.Her kan dere gi støtte gjennom Røde Kors.

Her kan dere lese mer på Leger uten grenser sine sider.

Her kan dere lese mer på Flyktningehjelpen sine sider.

Det er bare en ting vi kan gjøre: gi, gi, gi og GI penger til innsamlingsaksjonene! Hele bloggeverdenen i Norge aksjonerte da Japan ble rammet av jordskjelv. Somalia og landene rundt trenger tusen ganger mer støtte enn Japan, så ikke sitt og ikke gjør noe. Afrikas Horn trenger spalteplass, skriv skriv og atter skriv om hva som skjer der.

Nå er det natta her i huset, jeg skal legge meg og tenke på hvor heldig jeg er som er innbygger i dette landet. Klisjeaktig, men veldig sant.

Én kommentar

Cecilie von der Ohe

19.07.2011 kl.13:52

Gratulerer med ny bil, selv om det blir en stund å vente. Jeg ville valgt svart. Det virker så fint å bare kunne renne av gårde hvor man måtte ønske, når som helst, i sin egen bil.

Skriv en ny kommentar

hits