It's official.

Sommerferien har lenge vært et tenkeemne hos undertegnede. Skal -  skal ikke. Det ble til slutt "skal", og 15 juni reiser jeg, Alma og Hannis til Ghana!!!Jeg gleder meg vilt!! Endelig, etter 4 års sparing skal jeg tilbake, juhuuuu :D
Siden jeg er så "heldig" at jeg har BPA-ordning (dvs de som driver assistentordningen min) gjennom kommunen får jeg nemlig ikke dekket utgifter til assistentene mine når jeg skal reise. Dere vet, sånne som meg vi bør helst holde oss hjemme vi (true story, har faktisk fått den kommentaren av en fagperson, men ikke i kommunen faktisk). Å reise alene med en 3-åring, rullestol, bagasje og medisinsk utstyr er rett og slett ugjennomførbart. Og å skulle betale for 3 personers reise og opphold i Ghana er dyrt!

Men nå fokuserer vi ikke på alt det negative og tenker positivt, vi skal endelig dra :D Hurra!
Alma har farmor, halvsøster, tanter, onkler, søskenbarn og mere til, som hun aldri har møtt. Det skal bli så artig å la henne få treffe dem. Hun er jo et flerkulturelt barn, så jeg synes det er kjempeviktig at hun får lov til å lære om det andre landet sitt også.

Det er ikke et lite logistikkarbeid som ligger fremfor meg frem til avreise. Herrlighet det er mye og ordne!
Nummer 1 på lista er visumsøknad. Regner med at jeg får passbilder av Hannis i posten i morgen, så da er det bare å smekke inn pass, passbilder, søknader, pengesjekk osv til den Ghanesiske ambassaden i København.
Nummer 2 er å få tatt de siste vaksinene. Vi var og tok endel sprøyter i forrige uke, men skulle tilbake i neste uke for å få tatt de siste. Jeg skriver skulle, for det ble ikke gitt.

Jeg er sjeleglad for at jeg ringte vaksinasjonskontoret i dag for å høre om Hannis også kunne få time sammen oss. På forrige time så bestilte dama opp vaksiner til oss, som vi skulle få i neste uke forde var ikke inne på lageret deres da vi var der. Da jeg ringer i dag viser det seg at de har gitt noen av vaksinene våre til noen andre?! For "det var flere enn oss som skulle ut og reise vet du".  Hallo! Hvis man bestiller opp vaksiner spesielt til oss, til en bestemt time, hvordan kan de da gi dem til noen andre?? De skal være takknemmlige for at jeg fant det ut nå, og ikke da vi hadde møtt opp på tirsdag, for da hadde jeg rett og slett eksplodert. Ja det er ikke en overdrivelse engang. Å dra Alma tilbake til stikking for 3 gang hadde vært totalt uaktuelt. Hun var kjempeflink da vi var der i forrige uke, men å ha sprøytetime hver uke i tre uker vil jeg ikke utsette henne for. To ganger er mer enn nok.
Nå endte det med at både jeg, Alma og Hannis skal stikkes 31 mai. Akkurat i siste liten før avreise....

Nummer 3 på lista er å få sendt inn det medisinske utstyret mitt til service før avreise. Noe som heller ikke er helt knirkefritt. For det første så vil de ikke utføre service på det ene apparatet. "for den tar vi inn kun når den er ødelagt. Enten så virker den eller ikke". Jah. Betryggende... De andre maskinene (Legendairene min)   inn til service, pluss et eksternt batteri som hører til. Det batteriet er livsviktig siden det titt og ofte er lights off i Ghana. Så om jeg ikke hører noe fra de i begynnelsen av neste uke så må jeg rett og slett kjøre inn til St. Olav og være bråkkjærring. Can't wait.. I tillegg må jeg ordne med papirer på alle apparatene slik at jeg får dem med på flyet. Har stått på flyplasser rundt om kring i verden mange nok ganger og kranglet for å få med meg utstyret mitt, for å si det sånn. Og det selv om jeg har papirer på dem. Haha, nå kom jeg på da vi reiste fra Ghana i 2004 og venninne Vero rett og slett eksploderte på Kotoka International Airport fordi en potte sur mann sa jeg ikke fikk med meg rullestolen ;) Good times, sant Vero? Hihi.

Nummer 4 er å ordne visakort. Visakortet mitt virker ikke helt. Dvs, magnetstripa virker ikke, kun chip'en. Så nytt kort må bestilles og Skandiabankkortet mitt på tas i bruk igjen. Under feltarbeidet ble både jeg og venninne Vero svindlet noe så inni granskauen, og kortet og kontoen min ble sperra. Takk og lov så skjedde det den siste dagen vi var der, så det var ingen krise at jeg ikke hadde penger på avreise. Fikk tilbake alt på forsikringen forresten. Denne gangen skal jeg ha to kort med penger på begge kontoene (hadde to kort forrige gang også, men det ene var reservekort og hadde ingen penger på seg. Når kontoen med penger ble sperra fikk jeg jo heller ikke overført..). I tillegg så har jeg jo faktisk fått et mastercard av banken min også. Sånn helt plutselig dumpet det ned i postkassa og jeg skjønte ingenting for det har jeg såvisst ikke bestilt. Det viser seg at jeg har ikke sagt at jeg ikke vil ha det, derfor fikk jeg det... Jaja, kan jo bli handy å ha i utlandet, sikkert.

Nummer 5 og nedover er sånne småting. Handle inn til reiseapotek, bestille engangsutstyr (check), solkrem, osv. Der stresser jeg ikke så veldig enda :)

Nå skulle jeg til å skrive om alt det jeg gleder meg til å komme tilbake til i Ghana, men ser at tida flyr, jeg må hente Krølle i barnehagen! Vi skrives senere!
God helg!

(PS! jeg har såklart også ordnet med malariatabletter. De ringte fra legekontoret i dag om at resepten var klar. Ikke bare enkelt å få til det heller nemlig, men alt ordner seg til slutt! :)

8 kommentarer

Siri

20.05.2011 kl.17:45

Spennende! ser ut som om du har nok å pusle med fremover, men koselige ting da - tross alt; med ferien i vente der fremme.

Sissel Grendahl

20.05.2011 kl.17:54

Så herrrlig :-) Alma lovte kort fra Ghana, gleder seg viss hun også ja.

håper vaksinen er på plass til dere skal dit igjen, imens kan dere jo spise vitaminbjørner :-)

Sissel

Mariann Johansen ♫♥♫

20.05.2011 kl.19:47

WOW! :) Det hørtes ut som en utrolig spennende reise! Jeg var i Tanzania i fjor, og jeg håper virkelig at jeg får mulighet til å reise tilbake dit en gang. For et fantastisk kontinent Afrika er! :)

Camilla

20.05.2011 kl.23:47

Spennende! Fint å la Alma forstå litt om røttene sine. Gleder meg til å følge reisen deres!

Tanta til Beate

21.05.2011 kl.08:41

Det blir nok ferien sin det! :-)

Om vaksinasjonskontoret: Jaja.....der må man bare være klinkende klar på bestillingen og timene ja.

Elisabeth, Innerst i veien

21.05.2011 kl.23:14

Dette høres spennende ut. Ja ikke alle de punktene du lister opp da. Neste gang vi skal avgårde, skal jeg ikke klage over alt som må ordnes på forhånd. Det er jo bare blåbær i forhold til det du må forholde deg til.

Og de der vaksinefolka....hallooooo, hva tenker de med?

Cecilie von der Ohe

22.05.2011 kl.14:55

Den lengste reisen jeg har foretatt meg var til Israel. Det var pyton og frister ikke til gjentakelse. Kulturforskjellene ble for store. Jeg ønsker dere lykke til på reisen og håper alt går bra.

Vero

28.05.2011 kl.20:22

Hihi, ja æ vart litt småsur på flyplassen den gangen ;) Æ glæmme heller itj hu noget skeptiske dama på flyplassen i Frankfurt da vi va på vei te Ghana i 2006. Hu trudd jo vi va terrorista da æ nekta hu å snu opp ne på suget ditt! Festlig ;)

Skriv en ny kommentar

hits