The day after yesterday. Og i går.

I dag har husholdet økt med ett barn. Barnehagevennen til Alma ligger over, og vi har brukt ettermiddagen til å få dem slitne. Dodo inviterte oss på pølser med brød og is, leftovers fra i går. Været har vært strålende i dag, så vi spiste ute på platten hennes. Etter det løp barna en sånn ca 423 ganger rundt bilen hennes i full fart, før de tok 353 lengder på platten. I tillegg løp de hele veien hjem, der det var trampolinehopping, før det var kveldsbad og havregrøt. For å være helt sikker på at all energi var ute av kroppene, tok vi en runde vill dansing til Soda på stua før leggetid.
It worked!


Derfor har jeg fått en avslappende kveld, som jeg foreløpig har brukt til sofasløving og litt nettsurfing. Må vel ta meg sammen og henge opp litt klær, rydde kjøkkenet osv. Hannis var her og gravde frem symaskina mi fra kaoset på kontoret før i kveld, så jeg må bare innrømme at det frister tusen ganger mer å sy. Jeg har liksom ikke sydd siden påske! Siden jeg har gått på en gedigen eBaysmell den siste tiden, og det derfor kommer til å lande stoffpakker på stoffpakker i postkassa mi i ukesvis fremover, er det vel bare å sette igang å sy et eller annet. Mønsterboka "Barn igjen", som jeg bare måtte ha er foreløpig ubrukt. En skam spør du meg, så nå skal den til pers. Og forresten, har lagt merke til at ekte syersker gir symaskinene sine navn. Jeg er forferdelig ukreativ når det gjelder navn, derfor heter symaskina mi fra nå av Synne :D
(teknisk sett er halvparten av den mamma sin, men jeg tar meg den friheten til å navngi "barnet" alene)I går var det som kjent 17. mai, nasjonaldagen. Jeg har funnet ut at jeg er mer tradisjonsbundet enn jeg trodde, for det nye 17-maiopplegget likte jeg ikke i det hele tatt. Det er jo tusenårsjubileum osv her, og barnetoget var slått sammen med borgertoget (opprinnelig går barnetoget kl 10 og borgertoget kl 15) og ruta var endret. Alle skulle marsjere inn til sentrum fra sine respektive skolekretser. Vår barnehage startet fra den nærmeste skolen kl 9, før det gikk inn til sentrum der det hektet seg på selve "toget" som skulle starte kl 10. Dermed var det mye lengre å gå, og når vi kom til sentrum hadde barna egentlig fått nok av toget de. I tillegg måtte vi stå og vente i en halvtime før "hovedtoget" begynte å røre på seg. Har dere prøvd å få en hel barnehage x 30 til å stå rolig på samme plassen i en halvtime før??... Glemte jeg å si at det pøsregnet nesten hele tiden??Da toget var ferdig var også jeg og Alma helt ferdige, kapputte. Alma hylte seg faktisk gjennom store deler av toget, hun var dødstrøtt og lei av alt. Smokken var livredderen vår. Etter toget, taler, sang osv på torget skulle barnehagen hennes opptre i sjøparken. Da vi kom dit viste det seg at det var flyttet innendørs, og lur som jeg (ikke) var så kjørte jeg inn med rullestolen. Ikke et sjakktrekk. Det var så fullt og overfylt (vi snakker virkelig overfylt) at jeg ikke kom meg av flekken. Å kjøre bort til scenen og få overlevert Alma var bare å glemme, men jeg fikk lirket meg inn til hc-doet og parkert der, så var det å prøve å presse seg frem til scenen. Vi rakk det akkurat!


Etter to sanger var det å prøve og presse seg ut igjen. En snill mann sjauet barnevogner for meg så jeg kom meg ut. Både jeg og Alma hadde energilagre som var helt tomme, så da vi kjørte forbi torggrillen og jeg så en som spiste en slafsete og rennende hamburger tenkte jeg; "må-ha-NÅ!". Alma spiste en is mens jeg ventet på burgeren min. Da hun ble ferdig med den, tok hun for seg av burgeren hun også. Fy hvor fettete og usunn den var, men gud hvor godt det gjorde!Vi drakk kaffe og spiste kaker til Dodo sammen med 17.-maigjengen (familievenner). Alma var så trøtt at hun var hyper, men til slutt ble hun tvangslagt av Dodo. Noe som såklart endte med at Dodo også sovna :) Det var en vanskelig oppgave å få liv i tøtta igjen da vi skulle ut å spise (jeg snakker om Alma). Jeg rulla ned til byen  mens de andre kjørte bil, mest for å holde meg våken egentlig. Maten var god, selskapet var godt, vi lekte "finn fem skrivefeil på menyen" og fant 7 feil, alle ble overmette og vi var enige om at det hadde vært en fin dag. Tross alt. Alma fikk tilbake energien da vi gikk ut av resturanten, men syntes likevel det var godt å slenge seg på sofaen da vi kom hjem. Tante Hannis kom til oss, og da Alma var lagt ned så spiste vi reker.


De skulle si "appelsin", men jeg tror de tok en "papaya" isteden.

Jeg skal spare meg for å kommentere resten av opplegget. Man skal være åpen for nye ting osv. Jadda. Vi hadde bestilt bord på resturanten kl 16, og da var det ikke et menneske i byen. Vanligvis bruker det å syde av folkeliv da, fordi borgertoget er underveis. Tomme byer på 17. mai er kjedelige byer!

Alma fikk energikick etter resturantbesøket.
Jezzzz. Da greide jeg å lage tidenes lengste innlegg, igjen.
Mens dere leser skal jeg finne senga mi. Kjøkkenet må visst vente til i morgen :)
God natt!

5 kommentarer

Synne

19.05.2011 kl.08:50

Yess, jeg har fått en navnesøster på Levanger!!! En symaskin, riktignok, men stas lell!

Vi som har litt tilknytning til Levanger og Yttrøya var litt spent på hvordan feiringen i år skulle bli, ofte feirer vi dagen på Ytterøya, men siden korpsene dro over til Levanger på morgenen, fant vi ut at det kom til å bli litt kjedelig på øya, så vi valgte å være i Trondheim, og er glad for det...

Siri

19.05.2011 kl.08:52

Oi, det der hørtes ekstremt masete ut. Jeg gjetter det ikke bare var dere som var utslitte og hadde tomme lagre av det meste. Så utrolig flott Alma var i bunaden sin - herlig unge :-)

Adaeze

19.05.2011 kl.09:37

nydelig krølle er! har ikke vært her på lenge. Vakker vakker :-)

marita

19.05.2011 kl.18:13

Vi får krysse fingrane for at det nye opplegget blir eit eingangstilfelle :) Masse fine bilder fra 17.mai, Alma var nydelig i bunaden sin :)

Tanta til Beate

19.05.2011 kl.18:16

Ja, det var litt av et opplegg! Det ble jo et kjempelangt tog, da. Alma var kjempefin i bunaden sin! Og kjenner godt den følelsen må - ha - NÅ! Hihihi, artig skrevet. :-)

Skriv en ny kommentar

hits