Planleggingsdag.

Jeg skulle til å kalle dette innlegget "kvelden før kvelden", men etter litt tenking så fikk jeg det ikke helt til å stemme. Hva sier man når det gjelder 17. mai egentlig? "Kvelden før dagen"? Det høres heller ikke helt riktig ut.

Her i huset har det gått i ett i dag. Siden det er planleggingsdag i barnehagen har Alma vært hjemme. I tillegg hadde jeg et planleggingsdag-barn til her. Nemlig barnehagevennen. Jeg hadde bestilt utevær men jeg fikk ikke det ønsket oppfylt. Det har øst ned i hele dag. Vi tok derfor på oss regnklærne og rullet nedover til byen og biblioteket. Der var forfatteren av Frida-bøkene, Mari Sager. Hun leste den siste boka for ungene og sang endel sanger som står i alle bøkene som er gitt ut. Kidsa satt som noen tente lys, og jeg tok meg selv i å tralle med til sangene. Etterpå lekte Alma og barnehagevennen i båten ei stund (båten er en gammel trepram som er fylt med puter og kosedyr). Så dro vi på posten og hentet solkremen jeg bestilte på eBay, før vi rullet til Kiwi der vi kjøpte rosinboller og jordbær og satte oss og spiste det. Det er bord og benker der nemlig. Vi var også innom legesenteret for å bestille en resept. Ungene knivet om å stå foran luka og snakke inni "resepsjonsrommet" (det foran luka, det er knøttlite). Var visst veldig stas å snakke med helsesekretæren gjennom ei luke med autmatisk glasslukking. Helsesekretæren hadde nok aldri hatt så svorne fans på besøk før.

Veldig fine bøker det her.

Da vi kom hjem spiste vi en is. Så ville de se på en film. Jeg var gjennomblaut og kald, og var egentlig ikke tung å be når de ba om en passiv aktivitet. Jeg slengte sammen pannekakerøre imens, og da jeg kikket opp fra kjøkkenbenken hadde barnehagevennen sovna i sofaen! Shit, tenkte jeg. Han skal vel egentlig ikke sove dupp?? Jeg prøvde å pirke litt i han, men han var seriøst veldig dypt inn i drømmeland. Etter litt "hva skal jeg gjøre"-fundering sendte jeg en sms til mora, og han fikk deretter sove litt :) Alma var jublende glad for den uventede sovingen, for da fikk hun sitte litt med smokken og kaninen sin. Selv om hun også lå på sofaen under pleddet sovnet ikke hun nei.

Illustrasjonsbilde til temaet "soving". (også fikk jeg jammen meg vist frem litt nygulv igjen  ;)

Kompisen våknet av seg selv etter ei stund han. Og da fikk vi enda mer besøk. Nabojenta med mor kom innom, og det ble pannekakemiddag på kidsa. Og leking. Herjeleking. Men skitt au, heller herje og ha det gøy enn at de går å klistrer seg på de voksne hele tida. Når vi har lekebesøk her så er skitt- og rotradaren min koblet av. Jeg må velge, skal jeg springe etter å tørke opp brødsmuler, drikkesøl, leker, rot, gå å mase om å rydde opp ditt og datt osv å bli kjempesliten, eller skal jeg bare la alt flyte og ta det etterpå og ikke bli kjempesliten. Jeg velger som regel det siste. Zalospray er en fin ting, den har virkelig fått kjørt seg i kveld :)

Nå skal jeg gå gjennom utstyret til morgendagen og så er det natta. Vi skal i tidenes lengste barnetog i morgen, både når det gjelder antall kilometer og antall mennesker (byen har 1000-årsjubileum og det er lagt opp til et heller uvanlig 17. mai-program). Skal bli spennende å se hvordan det går.
Til alle sammen,
GOD 17. MAI! HURRAAAAAAAAAAAAAAAAA :D

2 kommentarer

Tanta til Beate

16.05.2011 kl.23:13

Herlig med litt fri flyt i leiking ja. Og sant som du sier; mye bedre å rydde etterpå!

Hipp hipp til Alma og deg!

Cecilie von der Ohe

18.05.2011 kl.01:01

På radioen hørte jeg faktisk at de kalte 16. mai for lille 17. mai.

Skriv en ny kommentar

hits