En gnien, ryddig, altetende og miljøvennlig gjest.

Etter at jeg ble aktiv i foreningslivet som 17-åring har jeg vært på uttallige hoteller opp gjennom årene. Mens man før i tiden syntes hotellhelger var som en fest (selv om man var på kurs) er det nå bare... jobb. For meg har det veldig lite å si hvor i landet hotellet er lokalisert, man har ikke tid til å gå ut for å sjekke omgivelsene uansett.
I løpet av årene har hotelladferden min endret seg. Jeg er litt usikker på om det kommer av hotellerfaring eller om jeg rett og slett har blitt gammel.
Derfor lurer jeg, er jeg blitt gæmlis når...

1.  man konsekvent ikke får sove den første natten man ligger på hotell. Senga er rar, puta er rar, alt er rart. Natt nr 2 derimot, da sover man som et barn.

2.  man ikke lenger røsker med seg de hotellpennene man kommer over og stapper i vesker, lommer, mapper osv. Man har rett og slett fylt opp pennelageret hjemme for de neste 50 år.

3.  man ikke gidder å ta med seg såpestæsjet fra badet hjem lengre fordi man han innsett at man aldri kommer til å bruke de rare sjampoene, de stygge engangsbadehettene, eller såpestykkene med rar lukt. De tar bare opp plass i heimen.

4.  man holder hotellrommet ryddig fordi man tenker på hva stuepikene vil si. Istendenfor å slenge klær og toalettartikler rundt på gulv, stoler, skrivepulter, seng osv holder man det i nogenlunde orden i kofferten og på badehylla. I tillegg tar man i bruk elektriske gadgets som feks strykejern (true story, jeg strøyk skjorter i helga!)!

5.  man fyller opp minibaren med medbrakt drikke og snop fordi man er blitt gnien og ikke vil betale hundrevis av kroner for hotellets snop.

...eller har jeg rett og slett endelig fått banket inn litt fornuft i skallen?


Medbrakt :D

Om jeg har aldri så mye hotellerfaring så er det en ting jeg aldri kommer til å gjøre, og det er å bli så godt vant (les: bortskjemt) at jeg konstant klager på hotellmaten, uansett hva man får (på kurs er det bestilt en bestemt meny på forhånd). Der kommer vanlig høflighet inn i bildet altså, og hvis jeg ikke liker kyllingfileten jeg får servert, ja da spiser jeg isteden mer av tilbehøret. Det er såklart forskjell på når man er allergisk mot noe, eller om maten er rå osv. Men er det fordi jeg ikke liker, eller har lyst på det jeg får servert akkurat da, ja da holder jeg kjeft og finner alternativer.

Hva slags oppførsel har dere på hotell? Samler dere feks penner og notatblokker? Er det stas med isbitmaskin og skopussemaskin i gangen og minibar på rommet? Hamstrer du dusjsåper og stapper i kofferten? Og sist men ikke minst, hva er favoritthotellet ditt?!

Nå skal jeg hente Krølle i barnehagen så skal vi suse rett til kjøpesenteret for å handle sandaler og finsko. Det er litt vel mye lufting av tærne i sandalene nå. Fjorårets sandaler var nemlig i str 24. Nå bruker hun 27-28....
Ha en fin dag!

4 kommentarer

Mari-Anne

11.05.2011 kl.14:54

Du har nok bare blitt mer fornuftig : )

Jeg samler heller ikke penner, shampooer, såper el lign, men jeg tar med meg dusjhettene! De bruker jeg nemlig over bakebollen. Og maten på hotell er jo stort sett veldig god, jeg klager veldig sjelden og da bare inni meg. Hotellfrokost lever og ånder jeg for, mens minibaren får stå urørt her også. Lurere å kjøpe sitt eget : ) Men ryddig blir jeg nok aldri...

Tanta til Beate

12.05.2011 kl.00:44

Jeg rasker med meg skrivepapir, konvolutter og penner. Og såper og shampoo.... :-)

Mari - Anne hadde jo et fint tips til hva badehettene kan brukes til, så nå skal jeg ta med meg de også, hehe!

Jeg elsker å bo på hotell! Mitt favoritthotell her i nærheten er nok Royal Garden. Nå har jeg til gode å være gjest hos Rica Nidelven, men skal ta en tur dit om ikke annet for den berømte, gode frokosten deres!

Du er ihvertfall ikke "gæmlis". Jeg er 10 år eldre enn deg og jeg er ikke "gæmlis", så det!

Pia

13.05.2011 kl.08:39

Nå er jeg lite på hotell, men når jeg er der, har jeg med medbragt til minibaren, ja. Og jeg er ikke så interessert i de derre småflaskene med shampo.

Cecilie von der Ohe

13.05.2011 kl.14:02

Før var jeg en flittig hotellgjest, men etter som det har blitt lite reising på meg de siste årene har hoteloppholdene også blitt færre. Når jeg først er på hotell hører jeg nok med til den kategorien av mennesker som rasker med seg alt som er gratis. Jeg tror nok et hotellopphold fortoner seg litt forskjellig for oss som har det en sjelden gang og for dem som er avhengig av overnatting i forbindelse med arbeid, kurs osv.

Skriv en ny kommentar

hits