Solkremtips.

I mine ungdomsdager var jeg en solslikker. Så fort noen skarve solstråler traff bakken så lå jeg der og tok imot det jeg kunne få. Ikke fordi jeg likte å sole meg, men "alle" måtte jo være brune om sommeren. Nå har jeg blitt så gammel (og fornuftig?) at solbading ikke lenger er et tema. Det er jo gørrkjedelig. Når man reiser på ferie feks, så er det mange som eeeeeelsker å ligge på solsenga på stranda å sove eller bare daffe. Da holder jeg på å forgå av både kjedsomhet og svettehelvette. Jeg unngår ikke sola totalt, men man finner meg heller i vannkanten der man kan plukke skjell, bygge sandkonstruksjoner, vasse og til og med dukke legemet under vann. Og på en stol under en parasoll i isbaren eller i hytteveggen, gjerne med ei bok :) Jeg liker jo å lese, men greier ikke å lese liggende.

Men uansett hvor mye man er i sola eller i skyggen, solkrem er kjempeviktig!
Jeg har jo gjennomsiktig hud. Som av en eller annen merkelig grunn likevel får en fin brunfarge om sommeren, om jeg da går inn for det. Men huden min er såkalt problemhud, jeg er en av de heldige som får uren hud selv om jeg har bekka 30. Hurra... Derfor styrer jeg langt unna solkremer med olje, og utvalget er ikke stort. Min favoritt har i alle de år vært denne:


Den kan brukes alene eller så kan du gjøre som jeg, blande den med ansiktskremen man bruker. Denne er super hele året, men jeg er dessverre dårlig til å bruke den i vinterhalvåret...
I år derimot, har jeg bestilt en (for meg) ny ting, nemlig denne:


Litt lavere faktor, men mattende og helt uten olje! Hurra! Siden det bare er faktor 20 kommer jeg nok til å bruke denne alene og ikke blande den med ansiktskremen min. Jeg bestilte den i dag, så venter i spenning på at den skal poppe ned i postkassa mi.

Alma fikk solkrem til påske. Da leste jeg rett og slett en "best i test" artikkel og kjøpte den som lå på topp. Det eneste minuset med denne produsenten er at de tester solkremene på dyr. De ligger på Dyrevernsalliansens røde liste... Testen jeg leste kan dere se her.
Det er mange som stusser på at jeg er så ivrig på å smøre Alma med solkrem, fra tidlig vår til sen høst. Men bare så dere vet det, afrikanere kan også bli solbrente! Det er bare det at det vises ikke så godt, huden er så mørk at man ikke ser at den er rød. Alma er i tillegg ikke like mørk i huden som faren (faktisk veldig langt fra så mørk som han er) så hun blir rundsmurt så det gjør nå' monn.
Solkremtuben er med til barnehagen, og jeg må nok kjøpe en til, for det er et pes å huske på å ta den med hjem igjen.

Det siste tipset jeg kommer med i denne omgangen er til dere som tenker på å kjøpe, eller kjøper merkesolkremer (gjelder også andre hudpleieprodukter) som feks Dermalogica, REN, ID, Smashbox og lignende. Kjøp det på eBay!
Det er svindyrt i Norge, og dere kan spare mange hundrelapper på eBaykjøp. Oil free matte block som jeg bestilte i dag på eBay, kostet meg 230 kr, og det er inkludert frakt på 15 dollar fra California. På en norsk nettbutikk kostet den 419 kr. I butikk (selges kun i salonger) koster den sikkert langt over 500 kr.

Jeg har aldri vært utsatt for noe snusk på eBay. Jeg får alltid det jeg kjøper, i samme tilstand som det har stått at det skal være. En lur ting er å sjekke feedbacken på selgerne du ønsker å kjøpe av. Jo flere prosenter jo bedre. Selgeren jeg kjøpte av i dag hadde 100% positive feedback. I tillegg er mange av selgerne "top rated seller" og da er de 100% sikre. Men husk å sjekk at produktet er BNIB (Brand new in box)!

Nå skal jeg ikke gå ut i solen som skinner på en skyfri himmel her i trøndelag, jeg skal isteden gå å lage meg litt lunsj og ta fatt på budsjettet til år 2 i prosjektet jeg driver med. Tall+ Guro = ikke sant, så dette er knoting på høyt nivå. Men det blir såklart såååå bra til slutt :)

Hvilken solkrem bruker du? Og er du en eBay'er?
Jeg vil gjerne ha tips til andre gode solkremer, så bring it on :)

PS! Tror ikke det er mange av mine faste lesere som trodde det, men jeg må vel skrive det likevel, jeg er ikke sponset av noen. Jeg kjøper produktene mine selv. :)

4 kommentarer

Elisabeth, innerst i veien

02.05.2011 kl.17:58

Jepp, jeg er periodevis en skikkelig ebayer. Nå venter jeg på et stort antall forsendelser med kantbånd, mønster og alt for mange knapper...Men jeg har aldri kjøpt solkrem på nettet. Liker den der gule med striper, he he, nå står det helt stille. Jeg er som deg, orker ikke steke i sola, blir rastløs og klarer ikke lese liggende. Men jeg blir sjelden brun, mer "litt farge" eller plutselig rosa.

Og ja, Trollet har jo gylden, asiatisk hud og mange tror hun ikke trengs å smøres! Men Cosmica synes jeg er for tjukk og vanskelig å smøre ut, dessuten blir Trollets hud blå med den på, ha ha.

Tanta til Beate

02.05.2011 kl.19:49

Enig med deg om soling - det er jo ganske tamt. Liker godt å være ute, men ikke å steike meg. :-)

Anne Lise

02.05.2011 kl.21:16

Hei Guro! Du spurte meg på bloggen min om Bengalack er mer slitesterkt enn gulvmaling. Det vet jeg ikke helt sikkert. Begge er veldig slitesterke, men Bengalcken er høyglans og det tror jeg er en fordel til et bord. Jeg fikk selv merker i bordet da jeg skulle henge opp den svarte lampa, som er i metall. Men jeg fikk bort merkene uten problemer etterpå, brukte litt kjøkkenspray og gnudde godt. Lykke til! Hilsen Anne Lise

marita

02.05.2011 kl.22:35

Godt å høyre at eg ikkje er den einaste som synes soling er fryktelig kjedelig.. det er nesten ingenting som gjør meg meir rastløs og utållmodig enn å skulle ligge timesvis i solsteiken. Lucas har samme solkrem som Alma her heime, også har han Dermica baby solkrem i barnehagen. Klarte ikkje bestemme meg for ein, så da blei det sånn :) Eg har ein solkrem fra Vichy no, men kanskje eg må prøve den du tipsa om. Ebay tipset skal eg i alle fall huske på.

Skriv en ny kommentar

hits