Be prepared...

... for verdens lengste innlegg. Ikke i ord kanskje, men i bilder :)

Hu å hei hvor det har gått. Påska altså. Den har passert i rakettfart og plutselig var vi tilbake til hverdagen igjen. Ikke at det er så dumt. Alltid godt å komme tilbake til (sånn nogenlunde med) rutiner igjen.
Men den påska da. Hvor skal man begynne.

Vi har vært på hytta til Moffa. Der var det ikke veldig fint vær, men Alma var ute hele dagen likevel hun.


Som dere ser, det var temmelig waste of time å pakke med seg skiutstyret til tøtta....


Det var mange påskefrokoster med selvmalte egg. Tradisjoner :)
Og ja, morfaren bør skaffe seg flere eggeglass på hytta slik at vi slipper å bruke shotglass!


Alma briljerte også med tegneskills. Og eggeluring slo veldig an hos tøtta. Etter en grundig forklaring hva konseptet gikk ut på såklart. Først ble det nemlig krisestemning de lux da hun trodde at vi ga Moffa et ordentlig egg. For det skulle hun jo ha selv! Først da jeg viste henne det hule egget, hvordan jeg satte det opp ned i eggeglasset osv, da var det greit å sende det videre. Og det var såklart så artig at hun måtte eggelure morfaren hvertfall 3 ganger hver gang vi spiste frokost :)


Vi svippet innom Ikea og prøvde ut hengekøyene.


Da vi senere på dagen svippet innom Melhustorget møtte vi to store (menneske i kostyme-størrelse typ) påskeharer og Alma fikk et diger påskeegg av dem. Med masse godteri i!


Vi drakk kakao med krem.


Alma våknet opp med vaskeekte afro etter at morfaren hadde dusjet henne og vasket håret hennes med dusjsåpe kvelden før ;)

(aka kammehelvette...)

Resten av hyttegjengen. Morgenfriske og klar for en ny dag ;)


Så dro vi hjem til byen vår og første post på programmet var middag til Oldefar. Han er nærmeste naboen til Almas barnehage så Hannis og Alma spilte fotball i barnehagebakhagen (er det et ord?) etter middagen. At tanta sklei midt i gjørmepartiet og flata ut i herrligheten trenger man kanskje ikke å skrive. uuups, jeg gjorde det visst likevel ;)


Påskeaften tok vi ferga til Ytterøya for å besøke min venninne fra nord som var hjemme på påskeferie. Alma er en veldig hengiven fan av begge barna hennes :) Strekningen fra plassen vår i fergekøen og inn på ferga fikk hun sitte i forsetet på bilen. Det var så stas at hun holdt på å sprekke der hun satt. Med likedan skjørt i en pose, en gave til datteren til venninna mi. Å være likedan er kult.


På ytterøya kom finværet. Og temperaturen!Vi storkosa oss på øya! Koselig selskap, fantastisk utsikt, grilling i fjæra, bading og ekstremtullestolkjøring. Det er mildt sagt sinnsykt bratt ned til fjæra. Det var så bratt at når man sto og så nedover åkeren mot vannet så så man ikke den nederste delen av åkeren, det var som et stup! Jeg kjørte nedover, siden motoren på rullestolen er bakerst. Da er det ingen fare for å tippe forover. Men oppover hadde jeg ikke nerver til å kjøre. Så da tok vi en skogsvei isteden :)
Vi rakk 17.20 ferga med et nødskrik. Bare for å oppdage at det var med en ambulanse over fra fastlandet og vi måtte vente på at den kom tilbake før ferga kunne starte på tilbaketuren... Alma sovna forresten 3 sek etter at vi satt henne i bilstolen.

Tilbake på fastlandet var det onkel- og Buffykos.Det viste seg at påskeharen slettes ikke var ferdig med oppdragene sine selv om påskeaften var over. For på søndag var det en jublende krølltopp som fant godsaker rett utafor døra vår :)


I påska gikk også startskuddet for sykkelsesongen. For Almas del hvertfall. Siden søndag har vi igrunnen ikke gjort stort annet enn å være ute med sykkelen.


For tiden er det aller høyeste ønsket ei sykkelkurv til å henge på styret. For det har jo "alle"! ;)

Jeg lover dyrt og hellig at jeg skal være flinkere til å oppdatere fremover. Sånn av man slipper slike endeløse bilderasinnlegg.  Tar jo søren ta meg dritlang tid å sette sammen disse bildekollasjene også, jeg skulle ha vært i seng for lenge siden! Men det har vært sinnsykt godt å ha datafri i påska, jeg må bare innrømme det :) Bøker, strikking, sying, Fruit Ninja og filmer har vært knall. Sukk... Fruit Ninja... I miss you. Hvis dere ikke trodde at det er morsomt å kutte frukt på telefonen (touch screen it is), det er det!!

Men nå er det natta!

3 kommentarer

Tanta til Beate

27.04.2011 kl.07:52

En herlig beskrivelse av påska deres!

Synne

27.04.2011 kl.11:41

Var dere på sørsida av Ytterøya? Vi har hytte på nordsia, og får sola litt seint på formiddagen, men du verden for et vær vi hadde i påska, grilling hver dag og masse soling!!

Masse flotte bilder du har her, forresten, ser ut som dere hadde ei flott påske! :)

Pia

27.04.2011 kl.20:39

Ok, det var jo ikke endesløst, da, men langt. Men skjønner at dere har hatt ei ålreit påske;)

Skriv en ny kommentar

hits