Spring is in the air.

Våren har endelig kommet til Trøndelag! Nå tar jeg virkelig sjansen på å sette vekk snøskuffa for godt. Jeg har nemlig satt den vekk en gang før i vinter jeg. I begynnelsen av mars var all snø bortevekk, og det var vårtemperaturer. Så kom den forbaskade snøen tilbake for fullt (vi snakker snørekorder) og jeg måtte gå mine bittre skritt (ok da, jeg rullet) tilbake til boden for å hente snøskuffa ut igjen. Men nå!! :)

Fuglekvitteret vil ingen ende ta for tiden, og i går på vei hjem fra barnehagen plukket Alma hestehov! Også kalt leirfivel, leirkall osv. Kjært barn har mange navn. Hva kaller dere sorten?Det er blomsterhoder det går på. Vi har et eggeglas fullt av dem på bordet. Pyntet fint opp bordet til vi fikk middagsgjester i går. To fine unge damer kom og spiste påskesuppe sammen oss. Linsesuppa jeg elsker er jo gul. Derfor har vi i disse tider omdøpt den til påskesuppe. Gult er kult. Og i denne sammenhengen er gult også godt!

Snille Sissel hadde med et diiigert påskeegg til Alma. Og heldige meg fikk en kjempefin pung! Det første jeg gjorde da jeg fikk den, uhøflige meg, var å vrenge den og se inni... Det har jeg jo skjønt at man ikke gjør når man får hjemmelagde ting. Men det var ikke for å sjekke sømmer og lignende altså, jeg ville jo bare se hvordan slike ting lages :) Dessuten ser ikke tingene til Sissel hjemmelagde ut i det hele tatt, her snakker vi proff!
Det er en sminkepung, men for tiden fungerer den som kameraveske her i huset. Jeg har ikke kameraveske, og både kamera og kabler passet perfekt i den! En ekte blogger må jo til enhver tid ha kameraet tilgjengelig (høhøhøh), og jeg kan bare fortelle at det er like vanskelig å finne et kamera i håndveska som det er å finne mobilen langt der nedi det bunnløse veskerotet. Når jeg har kameraet i pungen er det easy peasy å finne!
Det siste bildet ga meg hodebry. Hvordan i all verden vise hvor godt alt passet i pungen når jeg måtte ta bilde med kameraet??... Mobilen fikk vikariere. Den er litt mindre enn kameraet da. Pytt pytt.

Alma syntes det var veldig stas med besøk. Hun kan bli veldig intens når vi får besøk av folk hun liker. Så i går var hun som lim på en av de besøkende. I slike situasjoner kommer hun blant slepende på bøkene sine, hun sitter som limt i fanget og skal helst snakke med besøket alene.
Det er en tricky situasjon det der. Skal man være kjempestreng og få henne litt på avstand eller skal man bare la henne holde på (og muligens slite ut besøket)? Jeg ser hvor stas hun synes det er, og hvor godt hun liker å sitte i fanget osv. Så jeg har ikke ført en veldig streng taktikk på det området enda. Har bare satt ei grense på ei bok. Alma må også få glede seg over å få besøk, og de godene det fører med seg. Men med noen restriksjoner såklart. Også må jeg bare stole på at besøkende også sier fra om det blir nok.
Når snuppa koser seg så til de grader som hun gjorde i går er det bare å glemme å legge henne til sengetid. Så hun var oppe helt til besøket gikk i åttetiden. Det var ei superfornøyd og lykkelig snuppelure som sovnet med en gang hodet traff puta :)I dag var vi på middag til Dodo. Etter middagen gikk vi tur i det strålende vårværet (klisjeaktig men sant). Turen gikk rundt elvepromenaden. Det er to ting som er toppen av lykke for en 3-åring. Det ene er å kaste pinner fra ei bro som går over ei elv, springe over til andre siden av broa og se at pinnen flyter forbi. Det andre er å stå ved siden av ei elv (eventuelt en innsjø, en fjord, et hav. you get it?) og kaste steiner. Hadde Alma fått bestemme hvor lenge vi skulle utføre disse to aktivitetene i dag så hadde vi ikke vært hjemme enda.


Vi var hjemme sju, og halv åtte skulle jeg på nettmøte. Jeg fikk vasket henne og tredd på en nattdrakt og satt henne til bords med mat foran seg. Så begynte møtet og avtalen var videre at hun skulle vaske ansiktet og pusse tennene selv i kveld. Jeg tror hun var på badet i en halvtime. Jeg tror også hun råkoste seg. Etter ei lang stund kom hun ut med tannkremtuben for å få hjelp til å ha på tannbørsta. Da var den fylt opp av vann... Jeg tok en treminutterspause så jeg fikk lagt henne å sunget en sang og sagt god natt. Litt ordning och reda må man jo ha på leggingen.

I mårra er det småbarnssvømming igjen, det blir artig!
Goood natt :)

3 kommentarer

Tanta til Beate

14.04.2011 kl.08:46

Det er så artig å lese om Alma! :-)

Line

16.04.2011 kl.17:32

Så nydelig datter du har :) Det er fantastisk at våren har kommet hit ja.. Deilig å slippe å ha på store, varme vintersko og dunjakke ;) Ønsker dere en god påske :)

Øyfrid

17.04.2011 kl.12:35

Treminutterspause for legging! Og sovnet så snart hodet traff puta! O lykke! Her er det blitt en kamp som ofte tar en time.... Stønn.

Skriv en ny kommentar

hits