The sweedish feather egg. Og andre kunstverk.

Nå er jeg her igjen!
Tror jeg liksågodt dropper å referere til den siste uken, da kommer det bare til å bli syting og klaging, og det er jo ikke en veldig positiv holdning. Så vi fyker rett over til helgen, da jeg, Alma og Hannis var på påskeverksted til barnehagevennen hennes. Til slutt ble vi 4 voksne og 2 barn. Det var de voksne som tok helt av med materialet. Alma og barnehagevennen var innom verkstedstasjonen i noen minutter av gangen, så var det tilbake til lekene :)
Men tøtta holdt ut lenger enn i fjor. Da laget hun et par egg, mens på lørdag ble det både påskekyllinger, egg med fjær og godterieggdekorasjon!

Vårt bidrag til verkstedet var materialer til hengende påskekyllinger. Jeg strikka en gul lapp som jeg tova i maskinen. Så klippa jeg opp lappen til "kyllingkropper". Så var det bare å lime på øyne, nebb og fjær og henge opp kunstverkene med fiskesnøre. Den opprinnelige tanken min var at "kroppene" jeg klipte ut skulle være påskeegg som skulle pyntes og henges opp. Men da jeg hadde klipt og delene lå på bordet foran meg fant jeg ut at det var mer perfekt å lage kyllinger av dem. Dvs, enklere for ungene. Alma gjorde alt selv. Hun som har valgt ut tilbehøret, bestemt hvor hun skulle plassere alt osv. Jeg måtte bare avbryte limdamprosessen hennes av og til. Utrolig hvor mye lim hun mente man trenger for å lime på et øye serru.


Jeg sendte Hannis og Alma ivei for å kjøpe en pakke fjær før verkstedet. De kom tilbake med en giga pakke med røde/oransje/gule fjær, og en liten pakke råååååsa fjær. Gjett hvem som krevde rååååsapakken...


Barnehagevennens mamma hadde kjøpt to pakker med påskeharer, som visstnok skulle være for 6 år og oppover. Det var tusen deler i pakken, jeg tuller ikke engang. Barna mistet interessen sånn ca etter 3 sekunder. Jeg mistet interessen etter 5 sekunder, mens Hannis og mammaen jobbet innbitt med harene.
Det ble ikke akkurat noen tradisjonelle påskeharer, men kule er de jo!


Det vises ikke så godt på bildet (siden kameraet mitt er no` dritt), men det er skikkelige neonfarger på dem.

I tillegg laget vi selvfølgelig tradisjonelle påskeegg. Bare at de er av plast da :)
Plasteggene er kjøpt på Panduro. Og for oss som ikke har lungekapasitet til å blåse ut innholdet av ekte egg er de rett og slett geniale!

The sweedish feather egg.

I dag har Alma vært med Dodo ut på tur mens Hannis har jobbet i heimen vår. Almas oldefar inviterte datter, barnebarn (onkel brum var også hjemme i helga) og oldebarn med seg ut for å spise i ettermiddag. Så vi dro såklart og spiste verdens beste kebabtallerken. Som vanlig når alle søsknene er samlet ergrer vi vettet av vår mor ved å bynne med "hvem elsker du mest"-leken. Dere vet hva det er ja? Når man setter opp to personer ved siden av hverandre å vil vite hvem av dem som er mest elsket. "Hvem elsker du mest av Hanne og Ole Øivind?", "hvem elsker du mest av Hanne og Alma?", "hvem elsker du mest av guro og alma?" osv. Mamma blir sur. Og vi godter oss ;) 

Vi fikk også laget en ny "hvordan løpe fra regningen"-strategi. Selvfølgelig noe vi aldri utfører, men om det skulle bli nødvendig så har vi flere ulike scenario å ta av. I dag innebar planen rask løping noe som igjen førte til komplikasjoner siden både jeg og oldefar ikke er spesielt raske til beins. Dermed måtte vi blant annet ta i bruk både reisetrilla til Alma og Onkel Brums rå muskelkraft. Når jeg tenker meg om så husker jeg ikke hva Almas rolle i planen var? Hun skulle vel ikke ofres? (man kan nemlig bli ofret, that's life. I våre strategier hvertfall;)

Regningen ble nok betalt på den vanlige og kjedelige måten. Nå skal jeg finne senga, i morgen starter ei ny (og frisk!) uke. Jeg skal derfor gå inn til søvngjengeren min straks. Fant henne midt på gulvet tidligere i kveld. Hun sto og pekte på ei hylle og sa med bekymret stemme: "men kordan ska æ kom mæ gjennom der da!?"
Jeg foreslo at hun kanskje skulle gå til senga isteden, og det var greit. :)

God natt!

4 kommentarer

Tanta til Beate

11.04.2011 kl.01:47

Fin påskepynt ja! Likte godt det svenske egget med fjør på!

Pia

11.04.2011 kl.09:49

Her var det masse snasen påskepynt. Det går da helt greit med neonfarger, gult er intet must!

Alexia

11.04.2011 kl.12:31

flinke dere har vært da!

Og for en trivelig gjeng det høres ut som dere er. Jeg og vil løpe fra regningen. Ofrer gjerne noen barn eller bytter dem i kameler.

Eller.........neida, såklart ikke- men morsomt å spøke om sånt!

ha en strålende mandag! ♥

Barbro

12.04.2011 kl.21:28

Mye herlig påskepynt å se her inne!

Likte grådig godt de hengende påskekyllingene. Kjempesøte:-)

Skriv en ny kommentar

hits