Kjøkkentrening. Og omlegging av tv-rutinene.

Klokka åtte i kveld satte jeg meg ned for første gang i dag. Sånn skikkelig sette-seg-ned. Jeg tror ikke jeg har stått så mye som jeg har gjort i dag, på årevis. Av en eller annen grunn har jeg fått vondt i hælene. Hva betyr det?

For å ta det from the start: både Alma og jeg er blitt sylte forkjøla (Alma ble det natt til lørdag og jeg natt til i dag). Dermed var det to dråg som lå i senga og ikke ville stå opp i mårrest. Jeg er et B-menneske til fingerspissene. Og når Alma er treg om mårran er ikke jeg hard å be, vi tar 10 minutter til. Det er jo en svært dårlig plan, sånn tidsmessig sett. I mårrest var det så vidt vi rakk barnehagen til 9. Når jeg er forkjøla er jeg så sabla tett om morgenen. Så etter barnehagen var det rett hjem og pleie luftveiene åpne :)

I dag var det i tillegg jentekveld (med videregåendegjengen, den første mandagen i hver mnd) og det var min tur. Dermed var det ut å handle ingredienser og begynne å lage det før jeg hentet Alma i barnehagen. Såklart greide jeg å glemme en ting på lista, så vi måtte innom butikken på veien hjem. Menyen var lindrende linsesuppe med varme oste-tortillas. Dessert: oppkuttet kiwi, druer og ananas med vaniljekesam. Linsesuppa har jeg laget mange ganger, den er supergod og superenkel å lage. Det som tar tid er å kutte opp grønnsakene (særlig når man tredobbler oppskrifta). Så er det bare å koke opp og drrrrrrr'e litt med stavmikseren og fiks ferdig. Oste-tortillasen har jeg aldri laget før, men det var også enkelt og greit (litt kutting der også). Fruktmixen tok tid å kutte opp (prøv å kutt opp ei hel kurv med druer. Pluss ei hel kurv med kiwi...). Dermed har jeg stått og stått og atter stått på kjøkkenet i hele dag. Jeg har vært verdens kjipeste mor, Alma har faktisk måttet greid seg alene i hele ettermiddag. For med middagsspising, rydding og legging (for ikke å snakke om de stående te-med-honning-pausene innimellom) var tiden knapp frem til klokken åtte når gjestene kom!

Jeg greide det akkurat i tide! Oste-tortillasen skulle være varme, så tok stekingen av de når gjestene kom. Men det gikk raskt. Hadde lagt klart alt så det var bare å surre dem litt i stekepanna. Hvis ikke gjestene løy meg rett opp i trynet så falt maten i smak :) Jeg velger å tro på dem jeg. Men de var dårlig til å drikke vin, jeg har igjen ei hel flaske! Eller, den som kanskje var dårligst var meg selv, for jeg drakk ikke en dråpe. Etter å ha stått en hel dag hadde jeg gått rett i bakken av et glass rødvin. Det tenkte jeg at det var best å spare gjestene for.

Nå skal jeg rett og slett gå å legge meg. I morgen skal morfaren til Alma levere henne i barnehagen, så da får jeg en roligere morgen. Vi må bare huske på å stå opp når vekkeklokka ringer.... ;)

Uuups, et innlegg uten bilde?! Det går jo ikke an!
Slenger med ett her på slutten for å ikke bryte noen bloggeregler.
Tante og Alma i fint samspill :)

De to tøttene der er så sinnsykt like at dere aner ikke. Hannis er den Alma ligner mest på utseendemessig, i den norske delen av familien. Og de er klin like i oppførsel også!

Nå er det natta!

PS! Alle må få med seg neste episode av Farmen. Vår nabo fra barndomshjemmet vårt, og søstera til Hannis sin room mate, Hanne Skaufel, kommer inn i neste episode! Levanger er rett og slett den nye realityhovedstaden :)
Jeg følger ikke med på Farmen, men nå jeg jo begynne å se det. Fader, er det ikke det som går så mange ganger i uka??

Én kommentar

Tanta til Beate

06.04.2011 kl.02:07

Koselig bilde!

Skriv en ny kommentar

hits