Vintersanger og julestemning vs blomster og vår (?).

Her hadde vi liksom så smått begynt å nynne på "blomster små", "alle fugler" osv, og så kom den pokkers (unnskyld språkbruken) vinteren tilbake og vi gikk rett over til "det snør det snør" igjen. ARg! Mars er en særdeles dårlig måned på å sette snørekord i. Det kan rett og slett føre til mørke depresjoner for en stor del av befolkningen. Jeg er ikke så veldig deprimert, jeg er bare sur som en sitron.

Vi investerte i Knertenfilmen i helga, noe må vi jo fylle tiden med her inne mens snøstormene herjer rundt hushjørnene liksom. Vi kan jo ikke legge pusslespill for ever (eller jo, Alma kan sikkert det, men mora blir på randen etter en time...) For de som har sett den, de feirer jul i filmen. Alma har dermed begynt å snakke om jula igjen, jeg får julesanger på hjernen og faktisk kommer julestemningen strømmende?! ARg igjen!

Som protest begynte jeg å hekle vårblomster for noen dager siden. Jeg så hekleblomstene på bloggen til Barbro, men det var moren hennes, Smykkas som hadde laget dem. Hun hadde også lagt ut oppskrift. "Blomstene hekles på 1-2-3" skrev hun. Det er jeg forsåvidt enig i, men da regner man ikke med tiden det tar å grubble på oppskriften først. Sånne som meg, som er på nivå 1 i hekleverdenen (den består sikkert av hvertfall 30 nivåer) vi sitter i en time å tenker så det knaker på "hvordan i all verden får man 20 staver på bare 7 luftmasker?!?". Da lyset endelig gikk opp for meg, etter sånn ca nøyaktig en time (og jeg var 3 sek fra å kaste fra meg hele skiten i sinne) så var det jo faktisk lekende lett å hekle blomstene!


(har ikke festet tråder. Det er det kjedeligste som finnes...)

Ellers er det ikke stort som har skjedd siden sist. Været er dritt, så vi har vært mye inne. Vi har vært ganske sosiale da, vært på middagsbesøk, hatt playdate her hjemme, vært på velforeningsmøte (jeg og to til møtte opp utenom styret...) og i dag kommer barnehagevennen til Alma på middag. I morgen begynner endelig et nytt svømmekurs! Fredag er foreløpig den dagen i denne uka da vi ikke har en eneste plan. For på lørdag har vi tenkt oss på konsert med sang og dans. Eventet heter "Våryr kafè" og hallo, i disse vintertider; hvem vil ikke ha litt vårstemning?! Arrangørene er elever ved Sjefsgården (norskopplæring for innvandrere) og Levanger Kammerkor. I tillegg til sang og dans står det også at det blir åpen kafè med spennende mat. Hurra! Så innbyggere i Levanger, møt opp dere også :) Det begynner klokka ett. På Dampskipsbrygga.

Ja forresten, for at dere ikke skal tro vi er noen innesittere hele tiden,  vi har prøvd oss på noen turer ut da. Som feks på lørdag. Alma med trillebår og jeg med permo. Det var så glatt at jeg sklei sidelengs ned hele bakken vår (den er LANG). Alma tryna opptil 30 ganger. På flat mark. Hardpressa kram nysnø er livsfarlig. Da vi kom halvveis kom også snøstormen. Bløt snø som forvandlet seg til vann når den traff oss. Snø som i tillegg kom vannrett. Etter to sekunder var vi klissbløte i ansiktet, det var vind og det ble kaldt! Alma hylte. Jeg tok både ungen og trillebåra på permoen og fikk oss hjem. Kakaoen tok vi inne ;)Det sies at det skal slutte å snø i dag, onsdag. Jeg har mine tvil. For i øyeblikket ser jeg ikke ned til byen pga snøværet. Jeg får lage flere hekleblomster å sette på litt sommermusikk. Eller noe sånt...
See ya!


Den kjempefine genseren (og tilhørende ullbukse) fikk Alma til jul av Kirsti, min mors venninne. Det er så fint, og godt å ha på!

5 kommentarer

Pia

30.03.2011 kl.12:20

Ha ha, hang meg mest opp i din snasne reklame her, med de småfrekke kjolene:)

Jeg så de fine blomstene inne hos Barbro/Smykkas, og aldri i livet om jeg kan hekle noe sånt. Men Smykkas forbarmer seg over meg:)

Flott genser Alma har fått seg!

Tanta til Beate

30.03.2011 kl.17:33

Artig innlegg!

Guro

31.03.2011 kl.09:46

Hva? Har det vært noen snertne sneller på sida mi?? Akkurat nå er det "sunne mattips" og "gud er god" eller noe lignende...

Aberet med å ha blogg her på blogg.no, det dukker stadig opp reklamer jeg ikke har så veldig mye sansen for.

Kumquat

31.03.2011 kl.18:24

Her i Bergen håper jeg vi har sett snø for siste gang på denne siden av sommeren. Deilig er jorden går for resten fint an å synge hele året. Den er egentlig ikke noen julesang.

Mammarie

31.03.2011 kl.19:27

Hehe, kanskje. Den kretset helst blant de fra skolealder og opp på min tid.

Enig i at nå må POKKER meg våren komme.

Skriv en ny kommentar

hits