Barn, rutiner og snø.

Jeg vet ikke om det er felles for alle barn, men treåringen min er veldig rutinefokusert. Hvis hun feks har fått forespeilet at jeg skal hente henne i barnehagen med racerrullestolen (dere aaaaaner ikke hvor fort den går! ;) og jeg isteden kommer med bilen for å hente henne, så er det rett og slett verdenskrise. I tillegg skal alle ting her hjemme stå der de alltid har stått. Før jul hadde vi kristesituasjoner på løpende bånd da ting måtte flyttes på for å få plass til julepynt. Noe ble jo til og med fjernet! For ikke å snakke om da jeg måtte flytte sofaen for å få plass til juletreeet, det er en hendelse jeg helst vil slippe å rippe opp i.Hvis det er slik for alle barn, så fatter jeg ikke hvordan interiørbloggerne greier å skifte ut interiøret støtt og stadig. Tøtta mi bærer nemlig de fleste ting som flyttes på tilbake til start. Vi har hatt en "bære frem og tilbake" situasjon med noen blomsterpotter her i over en uke nå. Alma mener at de skal stå på stuebordet (som de alltid har gjort, hvertfall siden nyttår), mens jeg helst vil ha dem i vinduskarmen. Nå ser det faktisk ut til at jeg vinner blomsterpottestriden, for nå har en annen ting kommet på almaagendaen. I mårrest fikk krølletrollet mitt anfall da hun gikk på badet.Den umulige mora har nemlig byttet ut den hvite kurven der hun har trusene og sokkene sine i med en rosa kurv!!!! Og my gådd, liksom. Det blir rett og slett for mye for en liten kropp klokka kvart over sju om morgenen. Hun bruker å gå på do alene når vi våkner, så ligger jeg og venter på at jeg skal bli tilkalt. I mårrest derimot så kom det ikke et "ferdig!", det kom et "whææææææææææ!!!!". Hun la ikke merke til kurvbyttet før hun satt på do, for da så hun rett på den. Jeg trodde hun hadde slått seg eller noe sånt, men da jeg hørte noe med "rosa" og "kurv" inni all hylingen skjønte jeg tegninga. Hun roa seg ned etter hvert, men jeg lover dere, hvis blikk kunne drepe hadde den rosa kurva vært pinneved for lenge siden nå.

Ellers har vinteren kommet tilbake for fullt i trøndelag. Stønn. Noe så urettferdig! Ikke et snøfnugg igjen, bare veier, grønt gress, stigende temperaturer, vårstemning! Også kom stormen + snøen = snøstormen og tok vekk hele greia. Fader! Det er når man går fra helt bart til 20 cm snø på et blunk, at man virkelig ser hvor mye mer slitsomt og utligjengelig alt er om vinteren. Men men, er ikke noe å gjøre noe med. Får bare smøre meg med tålmodighet og håpe på varmere tider :)


Jeg skal egentlig kunne se helt over til andre sida av fjorden. Bildet til høyre er tatt i ett av de fire sekundene jeg kunne se fjorden i går. Det var sånn en snøstorm at vinduet jeg tok bildet gjennom til slutt var innsmurt med snø fra topp til tå.


Ha en fin fredag, send gjerne litt vår hit om dere har noe av sorten!

7 kommentarer

Pia

25.03.2011 kl.11:38

Går det ikke an å få trimma den rullestolen sånn at du får litt fart?

Kos dere i snøer - her smelter det!

Guro

25.03.2011 kl.11:55

Pia: hehe, det var faktisk ikke ironisk ment denne gangen. Rullestolen går ganske fort den :)

Går nok an å trimme ja, men da blir jeg regnet som et motorkjøretøy og alle lover og regler som omhandler dem blir kastet over meg. Så,neitakk :)

Tanta til Beate

25.03.2011 kl.16:47

Så fine bilder av Alma!

Liv-Inger

25.03.2011 kl.21:14

Godt å høre at det er flere bestemte små damer i dette langstrakte land. Tro meg, vi er flere som har snupper som får anfall hvis ting (vi snakker små ting) ikke går helt som de hadde forestilt seg!

Hvis det er noen trøst, så er det ikke bare i Trøndelag at vinteren fortsatt holder stand. Her i Tromsø snør vi ned!

God helg!

Krisitn

26.03.2011 kl.14:17

Hei - ikke for å være ufin....men her er det full vår og mye sol sol sol :-)))) Blir dagstur til jomfruland i morgen! Håper våren snart kommer til dere også!

Vi ser dere vel til sommeren??

Kristin

Joakim

26.03.2011 kl.17:45

det deilige med å bo i trøndelag er jo at vi får den fantastisk deilige vårfølelsen minst 3-5 ganger før det blir ordentlib. vår. masse masse gledet

tenk dde stakkarne i rogaland som bare får en - i januar....

sukk

Guro

27.03.2011 kl.00:36

Haha, du har så rett så rett Laila (Joakim) :)

Åh, det høres herrlig ut Kristin! Ja klart vi kommer til sommeren!! Gleder oss allerede, og skal være MYE lengre enn i fjor! :D

Tror vi i utgangspunktet kan være der hele sommeren, men vi får se når det nærmer seg hvilken dato det blir.

Skriv en ny kommentar

hits