Dag 1.

Som planlagt sådde vi i dag. Alma var svært ivrig på å skuffe jord. Det var forsåvidt ingen overraskelse. Jeg prøvde å drive et jordsølminimeringsarbeid i begynnelsen, men innså at det var bare å la det stå til. Jordvasken kunne vi ta etterpå :)Vi har sådd i alt vi har. Men jeg aner ærlig talt ikke mye mer. Hva er det vi har sådd? Skal ting vannes daglig, ukentlig? Skal det stå veldig varmt? Den plantekassa som ikke har lokk over seg, skal den dekkes med plastikk? Når skal det begynne å spire? Skal man plante det videre i noe annet når det (eventuelt) spirer? Jeg har rett og slett ikke peiling.Innegartneriet vårt står i kjøkkenvinduet. Der er det sol hele dagen. Men jeg er litt skeptisk, for det trekker noe helt sinnsykt fra vinduet, er det dumt med tanke på plantene? Til å bo i et hus som er bygget i 2004 er vinduene her noe helt fantastisk trekkfulle. Skulle nesten tro det var en feil et eller annet sted. Men anyways, må jeg flytte alt om natta? Spirekassa mi har også laget problemer for meg. Den skal stå på et mørkt sted i 2-3 dager. Jeg har ingen mørke steder jeg. Alle rommene våre er jo i bruk! Derav, ikke konstant mørke. Bah...Foreløpig står den på rotkommoden på soverommet. Det rommet der det er mest mørke. Men der er det jo forholdsvis kaldt. Er det bra da??
Hadde jeg ant hvor mye hodebry og bekymringer planteprosjektet førte med seg vet jeg jammen ikke om jeg hadde kastet meg inn i det. Nå er det ingen vei tilbake. Let's go!

PS! datteren som var syk og fikk hjemmedag var ikke syk allikevel. Faktisk var hun så langt fra syk som det går an å bli. Naboene tror derimot sikkert at jeg er ei ulidelig streng mor, for da vi gikk opp brattbakken vår etter en tur i dag (jadda, på tur gikk hun også på sykedagen sin) hylte hun med sine lungers fulle kraft "æ e syk i mårra å, æ kan ikke i barnehagen, æ e syk!!!". Noen har plutselig blitt veldig mammadalt. Men i barnehagen skal hun i morgen. Jeg skal på møte, så det finnes intet alternativ.

3 kommentarer

Pia

11.03.2011 kl.22:19

Akkurat som med søm, er jeg like blank når det gjelder planting. Dessverre.

Tanta til Beate

12.03.2011 kl.00:21

Oj da! Det blir ekstra spennende når det spirer, da. Du får google frøplater og se hvordan de ser ut så finner du nok ut hva som er hva. :-) Om du ikke har et mørkt rom, kan du bare legge en hånduk eller teppe over spirekassa. Alma ser ut til å ha skikkelig god dreis på jord og skje!

marita

12.03.2011 kl.19:25

For eit spennande prosjekt :) Eg veit absolutt ingenting om planter og palnting, så du er ikkje den einaste som er grønn ;)

Skriv en ny kommentar

hits