Feiring dagen derpå. Og gode minner.

Det her kommer en dag for seint, men gratulerer med dagen Ghana!
6 mars er nasjonaldagen, og jeg skal love deg at den feires. Ikke på samme måte som vi feirer vår 17 mai, men feiring er det. De skal markere dagen i barnehagen til Alma i dag, så det var ei stolt snuppelure som dro ivei til barnehagen i ny ghanakjole som snilleste Veronica ga henne. Hun hadde med seg pakke til avdelingen sin i sekken (ei maske som hun egentlig syntes var passe skummel...), pluss en cd med bilder fra Ghana som de skulle kjøre en lysbildevisning med. Jeg skal innrømme at jeg sleit endel med den bildeserien. Hva er det liksom som fenger en 2-3 åring? Det ble mye dyr. Faktisk så googlet jeg "ghana wildlife" og kopierte uhemmet inn bilder derfra også. Så kjære barnehageansatte, elefanten og apekatten har ikke jeg tatt bilde av altså :) Jeg utelot slanger med vilje. Grøss...

Det ble også bilder av strand, fiskere, slavefort (jeg skrev at det var en borg og slengte med et bilde av kanonene, må jo være midt i blinken for sabeltannfansen), litt ghanamat, damer som bærer ting på hodet, damer som bærer barn på ryggen og bilder fra landsbyen der Almas farmor bor. Det jeg ikke skrev er at den faktisk er i Togo. Kremt. Poteito, potato liksom ;)

Da jeg satt og kikket gjennom ghanabildene mine fra 2006/2007 ble det en trip down memory lane. Sukk, jeg savner Ghana! Derfor skal dere få noen highligts derfra nå. Hohoh, dere er vel spente...

Huset "vårt" i Haatso


Bella (bilens navn:). Klistremerkene skaffet oss endel oppmerksomhet, for å si det mildt. Obroni driving= hviting kjører :D


Og den kunne ofte sees i denne settingen....


Ghaneserne liker å dekorere bilene sine. Og de er überkristne.


Parade sammen GSPD (Ghana society of the physically disabled) for å feire diskrimineringsloven. Det var kjempeartig, men varmt!!Kokrobite ♥

Det dumme ghanesiske politiet... Hilsen hun som ble siktet for 3 lovbrudd etter å ha kjørt på et trafikklys som skiftet til gult 2 sek før jeg passerte!!! Dummingen tok førerkortet mitt og jeg fikk innkalling til retten. Joe dro til politistasjonen etter noen dager og da var mannen sørpe full og ga tilbake førerkortet.

Man kunne kjøpe alt man trengte i trafikken. selgerne var overalt. Jatakk til fried plantain, vann og is!Shangri-la, vårt redningssted når sola friterte oss og vi var desperate etter å kjøle oss ned...... og når vann"bilen" vår gikk i to deler da den skulle fylle opp vanntanken.

Familiebesøk var artig!


Vi tok det obligatoriske minibankuttakbildet. Tok man ut hundre kroner fikk man hundretusener av cedis tilbake :)

Vi var kulturelle

Og vi inntok mye god mat og drikke!
Jeg besøkte landsbyen til Joes mor, i Togo. Ikke vann, ikke strøm. Senga var ei stråmatte på et betonggulv. Interessant.


Vi dro på tur til Akosombo for å kjøpe lokal sprit... Spilte Uno og tok mange fine båtturer på elva. Og fikk tak i Akpetessie (skrevet som jeg sier det).
Mange koselige middager i Haatso.


Mange overraskende regnskyll. Her sto vi midt i ei rundkjøring, bom fast og vannet steg og steg. Da det nådde bildøra stoppet det heldigvis!

Den beste gata å bo i! :D

Når jeg kom hjem til jul ble ghanagaver utdelt, selv om familyn hadde vært på besøk i november :)


Noen som henger med enda? :)
Dette er bare en brøkdel av alt. Det jeg husker best er at det var så jæ**** varmt hele tiden. Etter noen måneder der, tenkte jeg en morgen "herrlighet, jeg husker ikke lengre hvordan det er å fryse". No kidding. Jeg så ut som et takras nesten konstant, var jo helt blank i trynet og med strimlete hår, svettflekker på klærne osv. Mens ghaneserne så ut som de kom rett fra et kjølerom. Hvordan er det mulig!?!... Men alt det andre oppveier for den farskens varmen og svettingen.
Ghana, I miss you!

4 kommentarer

Elisabeth, innerst i veien

07.03.2011 kl.12:16

Å, så mange flotte bilder, kjenner varmen helt hit. Gratulerer så mye med dagen på etterskudd.

Tanta til Beate

08.03.2011 kl.04:05

Gratulerer med Ghanadagen!

Fine bilder og fint innlegg. Artig bilde av Egil i kjole! (eller kaftan?)

Pia

08.03.2011 kl.13:04

Herlige bilder og herlig lesning! Mye minner meg om Tanzania, på godt og vondt;)

Guro

11.03.2011 kl.09:44

Elisabeth: Takk! :)

Tanta til Beate: Vet ikke hva det kalles, men det er en skjortel eller noe sånt for menn.

Pia: ja regner med at du har opplevd mye av det samme :)

Skriv en ny kommentar

hits