Kinotur.

I ettermiddag tok jeg med Alma på kino for aller første gang. Vi hadde egentlig en kinodate med barnehagevennen hennes og mora, men barnehagevennen ble slått ut av feberviruset som går på barnehagen. Derfor ble det meg og Alma som dro. Ganske koselig egentlig, det er faktisk ikke ofte vi gjør noe sånt, bare vi to.
Vi hadde med popcorn, noen stratosbiter og drikkeflaske med vann. Det var ei spent frøken som sto på fotbrettet mitt ned mot kinoen.


Vi så Gråtass. Den eneste barnefilmen som går her. Alma har aldri hørt om Gråtass før hun. Og etter at jeg så resten av publikummet så aner det meg at det er liksom en såkalt gutte-film. Stemmer det? For det var meg, Alma og 4 smågutter med mødre i salen. Jeg er ikke så opptatt av jente vs. gutteting jeg da, og Alma koste seg hun. Når filmen begynte hvertfall. For det var trailer for Rango før Gråtassfilmen, og da holdt min lille datter på å gå ut av sitt gode skinn ved siden av meg.
"Whææææ!! Whæææææ!! Whæææææææ!!!" hylte hun. Igjen og igjen.


Han er jo litt småskummel, jeg er enig i det. I tillegg var det endel lydeffekter i den filmen som mitt avkom tydeligvis ikke synes noe om. Og lyden var høy.

Tilbake til Gråtassfilmen. Jeg har bare en ting å si: gjesp.
Ikke det at jeg forventet en spennende, interessant, artig film osv. Det er tross alt en barnefilm, for de minste. Sånt er aldri morsomt for oss voksne. Men man blir nå med for å glede sitt barn, og man viser entusiasme under filmen når man egentlig kunne tenkt seg å være en helt annen plass.
Derfor var jeg godt forberedt. Men jeg ante ikke at filmen var så sinnsykt langvarig! En og en halv time varte den. Er ikke det veldig langt når den er laget for småbarn? Ikke var den så fryktelig spennende heller, så midt i ble det en periode der Alma lurte på om den var ferdig snart. Vi fylte opp magen med litt stratos, og da holdt vi ut til det ble litt mer action mot slutten av filmen.

Alma koste seg nok på kinoutflukten vår, for hun var veldig ivrig på å gå på kino igjen. Men hun ville helst se noe annet enn "raringen" :) Hun ble så tøff at hun tok på 3D-reklameplakaten av ham (Rango) da vi gikk ut av salen, men jeg tror ikke vi skal teste filmen foreløpig.

Nå er det House.
God kveld!

3 kommentarer

Tanta til Beate

03.03.2011 kl.22:50

Gråtass er traust og trygt ja. :-)

Jeg har også sett reklamefilmen med Ringo, eller "Raringen" som Alma sa.

Skjønner godt hun ikke var helt trygg på ham, ja!

Mammarie

06.03.2011 kl.19:17

Åneii..er den SÅ lang? Vi skal se den på onsdag. Har lovd Lille nå, da må vi m.a.o hamstre godis.

Guro

07.03.2011 kl.14:03

Oh yeah, den e lang...

Skriv en ny kommentar

hits