Hvordan man kan gå fra å være en solstråle til å bli en ildsprutende drage på ett minutt.

Dagen i dag startet knallbra før det plutselig gikk nedover i rakettfart. Senere på ettermiddagen gikk det oppover igjen og vi hadde det kjempekoselig.

Dodo skulle levere Alma i barnehagen i dag (halleluja) og da hun kom i dag tidlig så stelte hun Alma mens jeg satte frem frokostbord. Snuppa var ikke helt fornøyd for "æ ska spis fjokost i bagehagen!". Veldig stas for tida det. Men hun ombestemte seg heldigvis da jeg disket opp med varme rundstykker og brunost :) Da Dodo begynte å fortelle eventyr mens vi spiste var lykken fullkommen (for Alma). De dro og jeg brukte formiddagen til å jobbe og gjøre husarbeid. da den siste vaskemaskinen var ferdig kjørte jeg C500'en inn i bilen og kjørte til hjelpemiddelsentralen. Jeg har hatt den på lading i dagesvis, men den vil ikke lade opp batteriet sitt. Siden jeg skal ha møtehelg denne helgen er det best å få fikset slike tekniske ting i god tid. Hadde vært kjipt å måtte ta med traxen på hotellet. Den er elendig innendørs.

C500

Jeg må bare si at jeg ♥ hjelpemiddelsentralen min. De har en super service! Når jeg kommer med noe som er feil så fikser de det med en gang. I dag tok de inn stolen og sjekket den, og fant ut at laderen var gåen. Fikk en ny en og var ute på mindre enn 10 minutter. Love it. Det går ei bru fra byen og over til her jeg bor. Den er stengt pga at de holder på å forsterke den, så jeg (og alle andre på denne siden av byen) må kjøre gjennom hele sentrum og tilbake hit for å komme hjem. Greit nok. Sånn er det nå bare. Da jeg endelig hadde kommet meg rundt omkjøringen og skulle svinge ned bakken til huset mitt så er den veien også stengt!! Og her snakker vi krise! Jeg bor i verdens bratteste bakke, og pga at bilen min har fremhjulsdrift (heter det det?) og at jeg har tunge ting som heis og rullestol bak i bilen er den håpløs på vinterføre. Vektfordelingen er jo helt feil. Bratte bakker må jeg bare skygge unna, jeg spøler bare, kommer ikke opp. Derfor kjører jeg aldri opp bakken min på vinteren, bare ned. Hadde jeg visst at bakken var stengt på toppen hadde jeg aldri kjørt ned! For jeg kommer jo ikke opp, og bak i bilen hadde jeg pingleinnerullestolen, som i tillegg var så og si tom for batteri.

Trax

Jeg prøvde å kjøre opp med rullestolen (C500), men spølte bare. Så der sto jeg da, i -9 kuldegrader. Ingen jeg av de jeg ringte tok telefonen. Batteriet på telefonen blinket "low battery"., Alma måtte hentes i barnehagen... Jeg bannet så det røyk av ørene mine. Og jeg takker min skaper for at jeg ikke traff på noen av arbeidsfolket der nedi veien. Da kan det ha kokt over for meg.
Oh joy. Til slutt kjørte jeg dit jeg var 99,9% sikker på at mamma var. Hun er jo lærer og har vinterferie. Hun var der såklart, og ble med og hentet Alma i barnehagen (pinglerullestolen kommer ikke opp bakken til barnehagen heller, så greide ikke engang å hente henne alene), og etterpå dyttet hun meg opp bakken her hjemme. Det var forøvrig mye enklere å kjøre opp når Alma sto på fotbrettet, jeg var kanskje for lett jeg.

Etter middagen (som var fiskegrateng..) tok vi på oss vinterklærne og kjørte på en rullestoltur. Det er dødskjedelig om ettermiddagene for tiden. Ute er det bare is og svinkaldt, men å være inne hele tiden er jo bare gørr. Europris var første stopp. Jeg fikk hansker og Alma fikk en Timmy Tid dvd. Så var vi på Kiwi, for Alma insisterte på at hun var skrubbsulten (selv om vi kom rett fra middagsbordet) og skulle "vælg ut det æ vil ha". Guess what, det ble grillpølser og lomper... Fin kveldsmat! Da vi var på vei ut av butikken kom butikkdama etter oss og ga Alma to bokser med pepperkaker! Snuppa ble helt overveldet. Vi har knasket pepperkaker i kveld vi. Jula varer helt til påske osv. Og jammen bra påska er sein i år, for vi har mye pepperkaker! Før kveldsmaten tok vi et bad sammen, og mens jeg stekte pølsene satt Alma under ei dyne i sofaen og så Timmy Tid. Det var ei fornøyd lita Alma Fafaly som la seg i mammasenga i kveld :)


Jeg gikk på en smell ved Den lille nøttefabrikkhylla i butikken i dag. Hvorfor står det ikke en vekt der?! Jeg fyller såklart opp hele pappbegeret jeg. Hallo, det gjelder jo å få plass til mest mulig liksom (jeg skuffet forresten så mye opp i begeret at jeg faktisk ikke fikk det igjen, måtte hente en pose i fruktdisken å knyte rundt..). Fader. Jeg har nøtter, sjokolade og yoghurtnøtter for ei hel uke fremover. For jeg greide å presse et halvt kilo oppi begeret jeg, 74 kroner kostet det!!!... Steike det er dyrt. Og et flott tiltak siden du egentlig er under sparekniven Guro!

Jaja, kvelden har vært fin den. Bortsett fra at jeg selvfølgelig spiste meg kvalm på nøttefabrikken. Ikke et sjakktrekk å legge yoghurtnøttene øverst. Nå skal det soves og grues til morgendagens barnehagetur. Pliiiiz, ikke la det være under - 5 grader. In my dreams liksom.
God natt!

PS! til de av dere som liker "Pinlige Sykdommer", ta en titt på denne linken. http://www.battlefield.no/forum/lofiversion/index.php/t71152.html
Bla litt nedover på siden som kommer opp.
Jeg søkte på "den lille nøttefabrikken" på google bilder, og dette kom poppende opp nedpå sida.
Såklart, jeg lo så jeg ristet ;)

PS2! Veigravemennesker, når dere skal stenge en vei så vær så vennlig å sett opp skilt om det da. Ja jeg vet, man skal holde seg oppdatert osv. Men jeg fikk jo beskjed om at dere skulle være ferdig med gravingen i forrige uke, ingen som sa noe om stenging av vei denne uken også! Så det så. (for hele forrige uke var jeg uten bil nemlig, den sto parkert her mens veien ble gravd opp).

7 kommentarer

Tanta til Beate

23.02.2011 kl.08:21

Flott innlegg! Det er så artig å lese de billedlige beskrivelsene av hverdagshendelsene deres. Fornøyelig med linken!

Pia

23.02.2011 kl.09:12

He he, her fikk jeg en liten innføring i diverse kjøretøy - farfaren min hadde noe sånt, og jeg var mektig imponert at de hadde kommet så langt innen rullestolfronten. Det er jo flott at du er fornøyd med hjelpemiddelsentralen - skulle man måtte krangle og kjempe hver gang man trengte noe, ville det blitt slitsomt.

Har ingen erfaring med nøtter i løsvekt, men har gått på en del smeller i plomme- og morellsesongen...

Villblomsten

23.02.2011 kl.09:17

Hei :-)

Jeg har ikke vært her før - men så bra som du skriver skal jeg nok komme innom igjen :-)

Ha en fin dag :-)

Barneboden

23.02.2011 kl.09:18

Hei :-)

Barneboden trekker Gavekort på 200,- kr

ALLE som har link til Barneboden.no på bloggen sin er med i trekningen :-)

Ny sjangse - Hver måned :-)

Se mer info : http://barneboden.blogspot.com/

eller på Facebook

Mari-Anne

23.02.2011 kl.09:52

For en dag da! Du fortjener litt nøtter med det der bak deg : ) Og jeg har også gått på en smell i nøttehylla, da blir det dyrt. Og så spiser man det opp så fort for nøttekick er veldig enkelt å få.

Oss i Ugleveien

23.02.2011 kl.11:07

Jeg kjenner at jeg blir mer og mer lei denne snøen...

Synes du virkelig fortjente å spise deg kvalm på nøtter etter denne dagen. Forresten er det deilig å ha en mamma som kan hjelpe litt til. Uansett høres det ut som at du tar det hele med godt humør, i hvertfall i etterkant. Barn pleier å ha en kur mot dårlig humør. ;)

-Desirée.

Guro

01.03.2011 kl.21:19

Pia: ja det har nok skjedd en rasende utvikling på rullestolfronten, og det bare siden jeg fikk min første på slutten av 80-tallet :) Rullestolbransjen er blitt nesten som bilbransjen, der noen merker er de "kule" mens andre er bare så "ut". Ja jeg tuller ikke altså. Personlig sverger jeg til Permobil, og kan ikke skjønne at noen velger en Balder?! ;)

Skriv en ny kommentar

hits