Which witch?

På onsdag var det karneval i barnehagen til Alma. Det er ikke utkledning i vanlig tradisjonell stil på karneval der, det er alltid et tema, og barna maler på t-skjorter som de har på seg på karnevalet. I tillegg blir de malt i ansiktet. I år var temaet "årstidene" og Alma var vinter. Blå t-skjorte med kunstnerisk utfoldelse av krølle på, og snøkrystaller i blått og hvitt i ansiktet (maling altså). Tror de hadde en helt knall dag med blant annet dramatisering av Bukkene Bruse, utført av de ansatte (Alma snakker om det enda), felles med alle avdelingene såklart.

Det første året Alma gikk i barnehagen og det var det samme opplegget, ingen utkledning hjemmefra, så må jeg innrømme at jeg ble litt "Hæh?!". Første barnet vet dere, første barnehageår, første karneval, første alt egentlig. Men nå etter å ha gjennomført 3 slike karneval må jeg bare si at jeg synes det er et helt fantastisk fint opplegg. Alle barna stiller med samme utgangspunkt, og man slipper at det dukker opp en unge i et 1000-kronerskostyme mens en annen stiller uten noe som helst. På en festdag, som karneval er, så er det helt supert at fokuset ikke er på å kle seg ut med det beste kostymet, men det å være sammen å ha det gøy!

På torsdag fikk vi invitasjon til bursdagskarneval, så da måtte jeg trø til med et kostyme likevel. Nå er jeg ei så kjip mor at jeg nekter å kjøpe ferdigkostymer for hundrevis av kroner på lekebutikken. De er jo svindyre, og ikke synes jeg de er fine heller. Første steg var å finne ut hva tøtta ville være.
G: ka vil du vær da? Engel (har både vinger og luciakjole= i boks), sommerfugl (kjolen hun har på seg i rockeringvideoen + hårbøyle som vi fikser stæsj på = i boks) eller kanskje prinsesse (samme kjolen kan brukes her)??
A: æ vil vær hæks!


Før: et underskjørt med tyll.

Selvfølgelig ble det heks. Ei riktig skummel ei og! Jeg ofret det gamle tyllunderskjørtet mitt som jeg sikkert har brukt under et skjørt engang i tiden. Nå for tiden er det ikke mye glam-tendenser her i huset, så det var enkelt å ofre det egentlig. Strikket i livet på skjørtet var sydd fast, så jeg klippet bare opp et hull på hver side av sømmen, tok ut strikkendene og knyttet det strammere. Så klippet jeg av en passe lengde, sånn at skjørtet nå rakk Alma like nedenfor knærne. Den delen som le til overs var nå en runding tyll og en runding silkestoff. Jeg klippet opp silkestoffbiten så den ble en firkant, sydde en løpegang på den ene langsiden, tredde i ei snor og vips, ei kappe! En del av alt tyllet ble klippet opp, dandert tilfeldig over en bomullsgenser (som er litt for liten og har flekker som ikke går av) og sydd fast.


Etter: whæææææææææ!!! :D

Det eneste jeg kjøpte til karnevalet var en boks svart hårspray på lekebutikken. Alma har jo perfekt hår til dette antrekket. Hvis jeg kammer det og så rufser det til så står håret til alle kanter. Sprayen stiver av håret, så hun ble råkul! Ansiktsmaling hadde vi fra før.


Da bursdagsbarnet på 2 år åpnet døra og vi sto der var det første han sa "Skummel!!". De 3 4-årige prinsessene som sto bak han ble helt målløse, de bare sto der og stirret. Hehe.
Til Almas store glede var det vaniljesaus på matbordet da det var servering. Hun simpelthen elsker vaniljesaus! Det var stort sett ved matbordet at jeg så henne. For søsteren til bursdagsbarnet hadde et rom med masse leker, og spesielt mikrofonutstyret var toppers for Alma. Hun dro det med ned og sto foran kaffebordet og sang "Don't stop believing".


Da vi kom hjem dukket Dodo opp. Hun støvsugde og vasket gulvene våre, takk! Jeg er jo fortsatt uten assistent, så det er bare å innrømme at endel av de huslige sysslene rett og slett bortprioriteres. Jeg bruker heller den energien jeg har på Alma. Jeg har foreløpig ikke hørt om noen som har dødd av hybelkaniner, så vi lider ingen nød ;)
Alma ble med henne hjem, for jeg var på fest med African Community in Levanger i gårkveld. Jeg sier bare en ting... maten.. herrlighet hvor mye godt! Afrikansk mat er det beste som finnes. En ny favoritt er Injeera, yummi!
Og ja, jeg dansa. Men bare litt. Og bak en stolpe :) Når det gjelder musikken så er det virkelig stor forskjell på øst og vest i Afrika. Jeg er vant til vestkystmusikk. Vet ikke heeeelt om jeg er blitt fan av østkystmusikk enda. Hvertfall ikke den trippemusikken etiopierne digget. Men, nye erfaringer er jo alltid bra. Jeg storkosa meg jeg.

Alma med svart hår. Freaky!

Jeg har ikke storkosa meg i dag, for jeg hadde glemt å handle inn brus til dagen derpå! Enn å drikke vann liksom, det var helt krise her. Det var faktisk like før jeg ringte 113 og ba dem om å kjøre hjem Pepsi Max til meg, det var jo tross alt en nær-døden-opplevelse jeg gikk gjennom. Da Dodo kom med Alma like etter seks i ettermiddag, så hadde hun med Pepsi. At det ikke var Max var bare en bagatell akkurat da. Det eneste jeg tenkte var "Svartbrus!!!" ♥

Nå skal jeg benke meg i sofaen og se Hancock på tv3. Med pepsiflaska i fanget, ja tenk. Kveldens gladnyhet er at Moffa ringte og spurte om han kunne levere Alma i barnehagen i morgen, ja takk gjerne!! :D Jippi, jeg slipper å ut i kulda å fryse av meg kroppsdeler! :)

Ha en strålende søndagskveld alle sammen!2 kommentarer

Mari-Anne

20.02.2011 kl.21:50

For ei herlig lita heks! Og så bra at du har familie som stiller opp og hjelper deg i brusnøden :)

Tanta til Beate

21.02.2011 kl.03:56

Et knallbra innlegg! Mine unger fikk heller ikke ferdigkjøpte kostymer til diverse karneval og utkledningsopplegg. De fikk hjemmelagde varianter, og de har vært sjørøvere, Ole Brum, Humle, kokk, heks, Pippi, engel, spøkelse og mus for å nevne noe. Man kommer langt med litt avlagte klær, stoffer, skumgummi og strikk. Og Alma var en ekte og flott heks, kjempefin!

Skriv en ny kommentar

hits