Question.

Til dere drevne husmødre/husfedre der ute. Hvor lenge kan en vakuumpakka kyllingkjøttdeigpakke ligge utenfor kjøleskapet før den blir helseskadelig?

La oss si at den feks lå i handleposen på kjøkkengulvet i.. tja, ett og et halv døgn før noen oppdaget at den ikke var lagt i kjøleskapet, er det søppelkassemateriale da, eller? Til og med om den ble kasta i fryseren fortere enn svint da fadesen ble oppdaget? Fortsatt helseskadelig?Håper på mange fornuftige svar (ja det er sant altså!). Men ikke fra dere som er datostempelfriker (V, du får derfor ikke svare ;). Det går nemlig an å spise enkelte matvarer som har gått ut på dato, spesielt de som det står "best før" på. Jeg har feks hatt melk som har gått ut for flere dager siden, men som fortsatt (etter å ha lukta og sett på den først såklart) er like fin. Men såklart, jeg skjønner at kyllingkjøttdeigepisoden er en ekstremversjon.

Eat or not eat, that`s the question?

10 kommentarer

jeanette og Alexander!

26.01.2011 kl.14:55

humm humm humm, det kommer litt an på egentlig. Om den har begynt å ekspandere seg, altså gasser har blitt utviklet, så hadde jeg kastet den. Om forseglingen hadde vært brutt på noen som helst måte, et lite blyanthull er nok, så hadde jeg kastet den.

Jeg jobber i butikk, og der hadde vi kastet den om den hadde lagt så lenge ute, men det er jo for at vi eventuellt ikke skal forgifte noen kunder.

Tror ikke jeg hadde kastet den, prøvd med frysing først, og om den luktet når jeg skulle brukt den hadde jeg kastet den. Visst ikke så kjør på! :)

26.01.2011 kl.15:49

Bare spis den...

Regner i så fall med et opphold i blogginga til dere er friske igjen av matforgiftingen!

Synne

26.01.2011 kl.16:21

Jeg ville ikke brukt den, kan skje mye rart med kjøtt på 1.5 døgn i varmen, mmmm skeptisk... men du kan jo prøve å lukte på den etter opptining, vil tro det kjennes om den er ødelagt. Jeg er ikke datostempelfrik, bare ei gammel husmor på over 60....

duracellbaby

26.01.2011 kl.16:43

Hømm, jeg hadde ikke spist den! Jeg har så innmari dårlig erfaring med kyllingprodukter, synes de blir fort dårlige I kjøleskapet jeg. Jeg kjøper det kun de dagene jeg skal bruke det med en gang, altså ikke et par dager i forveien. Har gjort det et par ganger for mye, og de blir jo sure...æsj...Og det lukter VIRKELIG høgg av sur kylling!!!

Lene

26.01.2011 kl.19:20

Ikke spis!!!

Joakim

26.01.2011 kl.20:19

jeg spiser jo ting som er gått ut på dato og greier - men veeeldig respekt for kylling. så Nei.

ikke spise

Vero

26.01.2011 kl.21:09

Haha, æ bynt å læs å så skjønt æ at det kom te å stå at æ itj fikk svar ;) Men altså, seeeeriøst - æ trur itj det e smart å spis! Å spesielt kylling som det e så my sære bakteria i. Æ å bruke melk å ting som har gått ut på dato, teåme kjøtt (nåkka kjøtt bli jo bedre av å ligg læng) men æ e enig me Joakim, kylling ska man ha respekt for...

Trude

26.01.2011 kl.21:18

Nei, jeg ville ikke spise den fordi det er kylling. Annet kjøtt kunne man kanskje vurdert, men ikke kylling:)

Oss i Ugleveien

26.01.2011 kl.21:55

Nei og nei! Ikke spis! Jeg er ikke noe spesielt husmortema akkurat, men kylling og varme er en skummel kombinasjon...

-Desirée.

Guro

27.01.2011 kl.10:44

Okeiokeiokei. Jeg skal ikke spise, flertallet har talt. :)

Skriv en ny kommentar

hits