Å leke mor, barn, barn og far. Piece of cake!

I dag har jeg vært tobarnsmor. Alma har med seg en barnehagevenn hjem på overnatting, og det har (foreløpig) gått veldig bra! Det var to hyperspente barn som sto i døra på barnehagen da jeg og J kom for å hente dem i dag. Vi tok beina fatt da vi hentet, fin måte å få forbrent ut litt energi på. Middagen var så enkel (og barnevennlig) som kyllingkjøttboller og potetmos. Det falt tydeligvis i smak (som planen var) for de langet innpå begge to. Etter middag lekte vi med play doh (sånn leiregreier), J spilte litt fotball med dem og så tok de et bad sammen (barna altså). Jeg vasket to stk barnehoder uten protester. Det er jo bare helt fantastisk bra gjort!?


Det var to trøtte typer som satt nybadet under pleddet i sofaen og så barne-tv. Kveldsmaten ble dog inntatt på kjøkkenbordet, havregrøt og sofaspising har vi ikke særlig gode erfaringer med. For å si det sånn, på en mørkebrun stoffsofa vises disse flekkene veldig godt. J tok kveldsstellet på badet med de to små. Så sang han for dem før det ble min tur til å rykke inn med bøkene. De fikk velge en bok hver, og til min store skrekk valgte de akkurat de bøkene vi har lest i en mnd nå, og som undertegnede er veldig lei av. Mamma mø og Kråka feirer jul, og Jumbo på eventyr (eller noe sånt).


Da jeg forlot rommet ble det langt fra stille. Alma hadde nemlig gledet seg veldig til å ligge å prate med overnattingsgjesten sin. Overnattingsgjesten var på sin side trøtt, så etter ei stund snudde han seg rett og slett på den andre siden og sovnet. Alma var rasende sint! Dere aner ikke hvor hun brølte. J måtte inn og hente henne så hun ikke skulle vekke opp den sovende. Etter 10 minutter på stua ble hun geleidet inn igjen. Det var litt frem og tilbake (kaninen "datt" ned fra senga, så "datt" smokken ned, tilfeldigvis, osv) før det faktisk ble stille der inne. Nå krysses fingre og tær på denne dama for at de skal forholde seg like rolige hele natten.


Jeg var litt spent på hvordan det ville være å ha to stk barn her. Men det er jo så lett som bare det! Ingen trass, ingen krangler, ingen hyling, ingen som har slått seg, ingen som bråkte engang. Leggingen var det jo bare min lille ilder som protesterte på. Nei det her ga mersmak altså. Kanskje jeg skal starte overnattingshjem? Er det ikke blitt sånn der populært det? Sånn barnehagetyp plass der ungene kan overnatte? Jeg ser en ny karrierevei åpne seg.
Eller ikke, får kanskje vente til i morgen og se hvordan natten har artet seg først...
Og kanskje man skal komme seg i seng sånn i tilfelle det intreffer noen episoder?
God natt!

10 kommentarer

Vero

19.01.2011 kl.23:48

Æ pleie jo også å oppfør mæ ganske bra når æ overnatte te dåkker så æ trur du har teket på det hær altså! ;)

Bra at alt har gått bra me småttisan, dæm har nok hatt en super kveld :)

Tanta til Beate

20.01.2011 kl.00:54

Så artig! :-)

20.01.2011 kl.08:54

Det hørtes gøy ut da! :)

Vi har også hatt overnattingsbesøk en gang tidligere og det gikk strålende.

Og du, det der leiregreiene kalles kitt eller plastelina ;) Så da vet du det til en annen gang! ;)

Håper natten gikk knirkefritt.

-Desirée.

Adaeze

20.01.2011 kl.10:39

da har jeg stemt på deg! Har ikke glemt deg, bare opptatt med livet som herjer. Eeeeelsker bloggen din :-D

Elisabeth, innerst i veien

20.01.2011 kl.13:36

Så hyggelig at det gikk så bra. Det å ligge og skravle er jo det som er mest stas med overnattingsgjester, så klart Alma ble "en smule irritert". ☺

Pia

20.01.2011 kl.20:07

Det er som regel stas å ha overnattingsgjester ja, sjøl om det noen ganger kan gå over styr. Gutta her elsker å krangle med hverandre, men har de besøk av kompiser oppfører de seg greit. Så jeg er stor fan av å ha små gjester på besøk så hyppig som mulig.

Yngvild

20.01.2011 kl.22:24

d går jo an å ha 2 EGNE barn... hihi. Hallo Adaeze :D

Guro

25.01.2011 kl.12:56

Vero: ja du e enkel å ha med å gjør vil æ si. Du rope itj, kreve itj vann, hell dæ t di egen seng osv. Kom gjerne på fler overnattingsbesøk ;)

Desirèe: ja det heter det ja. Kan også kalles Play doh kom jeg på.

Adaeze: så godt å ha deg tilbake "på nett"!! Digger bloggen din, så gleder meg til å lese fremover. Kjenner meg igjen i veldig mye ;)

Elisabeth og Pia: ja det er vel et kjent kvinnfolk"problem" den der snakkinga ;) Er enig med deg Pia, når vi hadde overnattingsbesøk var det fint lite trøbling med Alma. Tror vi må invitere t slumberparty igjen, snart.

Yngvild: ja det går det sikkert. Men tvile på at det kjæm ut en fiks ferdig, pottetrent, selvgående og selvspisende 3-åring. Æ gidde itj babystyret all over again :)

Mammarie

25.01.2011 kl.22:44

Nå har jeg bladd i arkivet ditt kan du tro. Artig lesning fra Ghana!

Guro

26.01.2011 kl.11:00

Mammarie: ja det var tider det :)

Skriv en ny kommentar

hits