Hvem får Guros virituelle rose og kaktus for 2010? Og mammabloggebyen Levanger.

I dag er dagen kommet, nå skal jeg dele ut min virituelle rose og kaktus til noen som fortjener akkurat disse vekstene i 2010. Verden er stor, til og med Norge er stort. Derfor har jeg avgrenset meg til nærområdet mitt denne gangen. Nok av ting som skjer der og skal jeg si dere. I desember kom denne saken i lokalavisa, og det førte til at jeg enkelt fant ut hvem som fortjener både roser og kaktuser.Jeg kom i kontakt med journalisten som skrev denne saken gjennom en annen sak hun skrev, nemlig om blogging. Lokalavisa vår har begynt å skrive om lokale bloggere, og jeg fikk den store æren av å bli intervjuet i forbindelse med akkurat det. Det var forøvrig en klump-i-magen-opplevelse, nå kom jo alle til å vite at jeg har en blogg!!.. Jeg har nemlig ikke vært så annonserende angående den biten av livet mitt :)

Uansett, da vi satt og snakket rundt kjøkkenbordet mitt, kom vi innpå aktuelle saker i byen, og jeg fortalte at jeg hadde tenkt å begynne og gjøre noe med tilgjengeligheten i sentrum. For den er rett og slett elendig. 90% av butikkene er utilgjengelige og resturanter og kafeer kan jeg bare glemme. Journalisten syntes dette var en god ide og etter hvert dro vi rundt på en sjekkerunde i byen, jeg ble intervjuet og det ble en kjempefin artikkel i avisen. At den havnet på førstesiden, det hadde jeg ikke sett for meg. Så jeg fikk en liten "hærreguuuuuuud" situasjon før jeg roet meg og fant ut at det gikk greit ;)

Jeg fikk bare fine tilbakemeldinger på artikkelen, til og med nå, over en mnd etter er det mennesker som kommer bort til meg når jeg er ute og sier at det var en flott artikkel og at de er helt enige med meg. Det er stas! Mens avisa derimot, de har fått skjenn, rett og slett. Det er selvfølgelig gårdeiere og butikkeiere som står bak dette. Hvorfor, kan man spørre. Joda, de mener at avisen har gjort det vanskelig for sentrum, ved at de bare skriver negativt om dem. De mener at avisen angriper unge gründere som prøver å gjøre sentrum levende, de mener at avisen bør skrive positive saker om sentrum og butikkene.

Punkt 1: Er dere virkelig så tette i pappen kjære gårdeiere, at dere tror at sentrum blir mer levende og attraktivt hvis det ikke skjer fornyelser?? Skjønner dere virkelig ikke at hvis sentrum gjøres tilgjengelig for alle, ja så kommer det faktisk flere kunder!? Hvis dere har tenkt å fortsette i den samme stimen som dere alltid har gjort, ja da kan dere faktisk bare skylde dere selv om dere går konkurs og må legge ned. Nytenkning er det essensielle punktet her, man kan ikke forvente utvikling om man aldri tenker nytt. Verden forandres, det må dere bare innse og ta med dere i butikkstrategiene deres.

Punkt 2: Angripe gründere? Ærlig talt, er det noen som bør vite noe om lover og regler når det gjelder forretningsdrift osv, så er det vel de nye gründerne. De skal sette seg inn i slikt før de åpner en butikk eller kafè de. Så de har faktisk mindre grunn til unnskyldninger for at de ikke har laget det tilgjengelig for alle. Det holder rett og slett ikke å påstå at de ikke har råd til å utbedre når de er nyåpnet, det skulle faktisk vært inn i forretningsplanen allerede når de begynte å skrive den. Det er vel ingen som starter en butikk uten å ta opp lån, å legge til kostnadene for ei rampe utgjør virkelig ikke store endringer i lånesummen. 

Jeg håper inderlig at denne artikkelen bare er starten på noe mye større. At fokuset på sentrums utilgjengelighet blir jobbet videre med. Jeg lurer bare på hva som skal til for å få gårdeierne til å skjønne at de ikke kan fortsette på den veien de følger nå. Det som skal til er vel en så enkel ting som at flere sier fra. At flere tar kontakt med ulike butikker og etterspør rampe, gelender osv. Det er jo tross alt ikke bare vi rullestolbrukere som trenger tilrettelegging i sentrummen her.

Så, kaktusen(e) mine går til gårdeierne i sentrum. Dere må rett og slett skjerpe dere. Punktum.Rosen går til Levangeravisa for at de satte fokus på et så viktig tema, og ikke lot seg påvirke av den negative responsen (kjeftingen) som kom inn. De gjorde isteden en oppfølgingssak og jeg håper at det ikke er satt sluttstrek enda
.

Når vi snakker om Levangeravisa og blogging. De har jo en liste med bloggere på nettsidene sine, og vet dere hva? Det er hele 3 mammabloggere fra Levanger som er nominert i Foreldremanualens Mammablogg Awards! Det er jo litt spesielt, 3 blogger fra samme by (område hvertfall, den ene bloggeren holder til litt utenfor sentrum) er nominert. Jeg synes det er råkult! Og norsklærerne på Levanger videregående kan vel egentlig bare gni seg i hendene nå, dere har utdannet oss til å bli skriveføre unge damer ;)

De andre bloggene fra Levanger er Anne Grete og Jorid. Anne Grete er "konkurrenten" min også faktisk :) Vi er nominert til "mest velskrevne mammablogg". Jorid er nominert i kategorien "mest inspirerende mammablogg".Begge to har flotte blogger, så ta en titt innom da vel.
Nå er det vel egentlig en fryktelig dårlig strategi av meg å annonsere konkurrentenes blogger, men jeg er helt seriøs når jeg sier at bare det å bli nominert er som å vinne for meg. Jeg er superfornøyd!

PS! Anne Grete: jeg synes valgkamp utenfor rådhuset hørest helt fantastisk bra ut. Jeg stiller med boller, tar du med kaffe?? ;)

For å stemme trykk her! Man kan gi en stemme per datamaskin (ip- adresse?). Men det går jo alltids an å få tak i flere datamaskiner å stemme fra. (Pappa, tar du en runde rundt i klassen din i en skoletime eller? ;)

6 kommentarer

Pia

17.01.2011 kl.13:20

You roll, girl! Bra at du står på! Lettere tilgjengelighet er jo gunstig for de fleste. Jeg kan jo ikke helt se at noen skal føle seg så støtt over det oppslaget der. Hva skulle du liksom ha sagt da? "Her ruller jeg raskt og effektivt opp trappene! Klemz!" Nei, vet du hva! Bra at avisa tok dette opp, og tøft at du står fram.

Apropos skoletrikset - funker ikke...Hele skolen har som regel en og samme IP-adresse....

Delirium

17.01.2011 kl.15:03

Jeg håper jo egentlig at en av oss to vinner. Bare fordi døtrene våre ser ut til å hete det samme :D

Jeg gikk inn på kåringen for å se etter nye blogger å lese. Det fant jeg samt overraskelsen "oi, det der er jo min blogg - så stas".

Elisabeth, innerst i veien

17.01.2011 kl.16:53

Go girl! Det de gårdeierene sier er jo at de ikke er interessert i kjøpekraften din - rimelig frekt!

Mariann

17.01.2011 kl.20:51

Grattis med nominasjon Guro :) Skal selvfølgelig stemme på deg med en gang :)

Og buuu til gårdeierene....og heia Guro :)

Ingrid

17.01.2011 kl.21:57

Hei!

Du skriver bra! Forstår at du er nominert! :) Og nå har du fått min stemme, siden du var så snill å legge igjen ein koslig kommentar inne hos meg :) :) :)

Lykke til videre i valgkampen!

Guro

18.01.2011 kl.09:04

Nei jeg skjønner ikke helt reaksjonen fra sentrum jeg heller. Skulle da tro de var interessert i å få mer kunder? Jeg handler ikke på en eneste butikk med trapp, har ikke gjort det siden jeg var rundt med journalisten. Det er på pur trass :)

Pia: søren klype, da utgikk den brilliante ideen... ;) Jaja, jeg får påvirke han til å gi dem hjemmelekse da :D

Delurium: har du også en Alma? så artig, fineste navnet :) Lykke til!

Ingrid: takk! er ganske overrasket over at jeg er nominert, er jo en knøtteblogg i forhold til resten. men artig :) Neste år blir du også med sjø!

Skriv en ny kommentar

hits