Tre punkter for en vellykket "festlig aften". Med mere.

I morgen skal jeg, sett kryss i taket, på fest! Halleluja! Hvorfor denne entusiasmen bare for en fest kan man undre. Jo, når man går på fest sånn ca en gang i skuddåret så må det selvfølgelig understrekes når man først skal være ute til over midnatt, smake på voksendrikke og kanskje innta så mye at man snakker mer enn vanlig, og enn hvis man kommer til å danse?! Herrlighet, hvordan skal det gå???

Det er noen punkter som må oppfylles før undertegnede har det bæst på fæst. Punkt èn er selvfølgelig å gå innom polet i morgen. Hvis noen lurte så skal jeg satse på ei flaske hvitvin. Rødvin gjør meg så sinnsykt trøtt, og det kan man jo ikke være på fest! Punkt to for en vellykket kveld er musikk. Som nevnt uttallige ganger tidligere, jeg har en musikksmak som de fleste ikke synes noe særlig om. Jeg henger igjen på 80-90 tallet i tillegg til at jeg liker det de fleste kaller fjortismusikk. Sannheten er vel egentlig at de fleste fjortiser nå til dags liker musikk som er mye mer "stueren" enn det jeg liker. Men, who cares. Ikke jeg hvertfall.

Siden det er en ganske så internasjonal fest jeg skal på i morgen (Ghana, Norge, Kongo, Afghanistan og Spania) så regner jeg med at musikkvalget kommer til å gjenspeiles i akkurat det. Jeg liker mye ghanamusikk jeg, så i kveld har jeg refreshet musikkminnene fra da jeg bodde der. Jeg øyner en mulighet til å spille noen favorittsanger i morgen :) Youtube er en genial ting, man finner jo alt!
Her kommer altså noen av mine favoritter :)

Først ut er Samini. Da jeg var der ble han kalt Batman, er det ut det nå eller? Uansett dette er en ny sang fra han. And I like it! (han har kommet seg sånn musikkvideomessig sett han der Samini)

Samini er litt av en type skal jeg si dere. Jeg var på Ghana Music Awards i 2007, og da var han pretty big in Ghana. Mente han selv hvertfall. Han vant masse priser, og hver gang han kom opp på scenen hadde han med seg en hale av "støtteapparatet" sitt som holdt opp bannere og flagg og gud vet hva med bilder og lignende og jublet og bråkte så mye at vi nesten ikke hørte hva han sa. Noen som husker den mobilreklamen (var det for mobil?) der en hale av mennesker hele tiden følger etter de som snakket i telefonen? Sånn så det ut. I tillegg hadde han et gigantisk ghanaflagg drapert som ei kappe over skuldrene og han veiva med det ofte. Hallo, det var Ghana Music Awards, alle artistene var fra Ghana! Alle i salen jublet og heiet da han var på scenen. Denne jenta satt å holdt på å le seg ihjel ;)

En annen favoritt fra my ghana stay er denne, Angelina med Praye. Praye har definitivt fått musikkvideohjelp siden 2007, for det vakke denne musikkvideoen som eksisterte første gang jeg så den, det er sikkert og visst.

Den sangen jeg spilte mest ( i tillegg til Emanuella med Ofori Amponsah) da jeg var der er nok Shordy don't change your style (er fortsatt ikke sikker på om sangen heter dette, men i refrenget sier de nå så:) med Wutah. Jeg mener å huske at det var endel room mates som var rimelig lei av denne sangen etter ei stund ;) Jeg finner den ikke på youtube, men i et klipp fra da Wutah spilte live i London (når gjorde de det?!) er den 3,51 minutter uti klippet. Den første sangen i klippet er forresten en av de andre sangene jeg hørte mye på, Guzzy Ganda. Smæshing tittel. Shordy don't change your style er tusen ganger bedre enn Guzzy Ganda, så dere holde ut og høre den! :)

Konsertopptaket viser hvordan alle musikkvideoene var. Nå snakker jeg om disse kvinnemenneskene som står i bakgrunnen og vrikker seg gal med stumpen. Ingen er i takt med hverandre, ingen gjør det samme, ingen har en koreografi, ingen gjør forsøk på noen andre dansetrinn enn nettopp, å riste på stumpen. Og oh my hvor de rister! Veldig facinerende. Og de er skumle disse damene. Hvis man forvillet seg ut på et dansegulv med slike rumperistere på pub'er eller musikkresturanter in Accra, for all del, ikke kikk på dem, de gir deg the evil eye. Akkurat som om jeg var en konkurrent eller noe sånt, ja særlig. En fot fra side til side er mer min stil.

Så akkurat nå tror jeg kanskje jeg bestemte meg for ikke å røre på rockefoten i morgen allikevel.
Herrlighet, klokka er blitt nesten ett!! Gudbedre, vi som skal ut på ski i morgen formiddag. Skolen i nabolaget har hatt skidag, så det er tråkket opp skiløyper like ved oss. Der skal Alma få jobbe i morgen :)
God natt og enjoy the music!

(Punkt 3 er forresten å bunkre opp med pepsi max, kims naturchips, salt type, og holidaydip til bruk på søndag. Nesten det viktigste punktet spør du meg)

7 kommentarer

Tanta til Beate

15.01.2011 kl.01:16

God fornøyelse!

15.01.2011 kl.03:01

Ha en fin kveld på festen :) go helg

Yngvild

15.01.2011 kl.10:23

glæder mæ ¨æ å! Ska sørge for at du får noen musikkønsker oppfylt!!

Elisabeth, innerst i veien

15.01.2011 kl.13:52

Ja, de damene kunne bevege seg, he he. Trodde kanskje de skulle kore, men de var visst bare til pynt - og underholdning.

Guro

15.01.2011 kl.14:19

Elisabeth: neida, ingen koring, kun rumperisting. VERY ghanaian ;)

Yng: jeeeeeeeei! :D

Dere andre: takk og god helg!

Toril (Foreldremanualen)

15.01.2011 kl.23:26

Ville bare si at du er en av de nominerte i Mammabloggawards 2010 :-)

Elisabeth, innerst i veien

16.01.2011 kl.15:14

Hei igjen

Gratulerer med nominasjonen! ☺

Skriv en ny kommentar

hits