Bringing down the house.

I dag har vi ikke hatt en særlig actionfylt dag i heimen. Det eneste utenom-det-vanlige som har skjedd, om man kan kalle det det, er at feieren har vært her. Noe som førte til panikkrydding i går ettermiddag. Feieluka er nemlig på vaskerommet/garderoberommet. Der er det ikke så veldig ryddig. Noensinne. Men jeg er bombesikker på at feieren (og feiersvennen) med en gang la merke til at alle klærne våre i kurvsystemhyllene lå med tellekant. Og at sluket var nyvasket. Og at jeg tvang J til å vaske der inne i gårkveld, nærmere midnatt...


Egentlig hadde jeg hyller foran feieluka. Heldigvis var det sånne man bare kan klikke av (antoniussystemet fra Ikea). Nå viser det seg (selvfølgelig, jeg visste det jo egentlig) at jeg ikke kan ha hyller der, det ække lov. Crap. I tillegg må jeg kjøpe meg en ting til å ha innenfor feieluka. Og jeg har allerede glemt hva det heter... Kan det være sotstein?? Ja, også må jeg (eller pappa???*smiske smiske*) brekke opp feieluka da. For den har blitt malt igjen (= som lim), og det er ikke jeg som har gjort det altså! Det som ergrer meg liiiiitte granne, er at det er min skyld at jeg mister hylleplass og må handle den tingesten. For feieren glemte faktisk å sjekke feieluka han. Men siden jeg faktisk hadde stått på hodet og ordnet det forbaskade rommet så tenkte jeg i kampens hete at da skulle han søren meg få sjekke det også ja! Så skyld på deg selv Guro S. Men, brannsikkerheten først osv.... Blæh.


Til middag hadde vi pannekaker. Og undertegnede lærte at sammalt hvete, grov type slettes ikke kan sammenlignes med sammalt hvete, fin type. Ikke i det hele tatt faktisk. Jeg som liker pannekakene tynne som blader ble skuffet, for å si det mildt. Men de var da gode, selv om de ikke hadde sukker eller søtningsmidler av noe slag i seg. Sunnheten tøyt ut av ørene på oss mens vi spiste ;) Etter middag fikk vi besøk av noen damer og en gutt på snart 3, og det var tid for å smæshe pepperkakehuset! En seanse som kunne endt med snørr og tårer, siden Alma har fått hysterisk anfall de gangene jeg har prøvd å forberedt henne på at huset skal knuses. Da jeg tok frem hammeren i dag var det litt stas allikevel :)


Jeg så litt av Ekstreme Samlere på TV3 i kveld, og når jeg ser det programmet får jeg en akutt trang til å rydde og omorganisere. I kveld gikk det ut over kjøkkenet. Jeg prøvde meg på å flytte på krydder, papirskuffen (bakepapir, plastfolie, aluminiumsfolie osv), litt tørrmat osv, men jeg finner ingen gode løsninger!!... Noen som har tips på bra organisering av kjøkkenskuffer?? Over komfyren har jeg 6 små åpne hyller, og jeg greier ikke å finne en smart løsning der. Help! Jeg skal ta mål av det ene underskapet mitt og ha med neste gang jeg skal på Ikea, har noe helt sinnsykt lyst på sånne kolonialskuffer der istedenfor skap. Å trekke ut ei skuff er jo så oversiktlig. Nå stuver jeg bare alt inn i hyllene og har ikke peiling på hva som er bakerst.

Jaja, store verdensproblemer man sliter med i kveld ;) Nå skal jeg være smart og legge meg. Søvn er jo aldri dumt.
God natt!

Er det forresten noen av dere som har sett filmen? Bringing down the house? Veldig amerikansk-romantisk-komedie-film, men jeg digger Queen Latifah, hun er så kul!

7 kommentarer

Roar

13.01.2011 kl.08:37

Han skal ikke "sjekke" feierluka bare.....Det viktigste er at han åpner den og får ut sotet etter at han har feid......For en plass blir jo sotet liggende etter at han har feid vet du! Hvis han overhodet har gidda å feid da. For feiing fungerer også utrolig dårlig i Levanger! Men som Alma bruker å si når hun har gjort noe ureglementært; "De gål bla"!

Guro

13.01.2011 kl.10:52

Roar: det var bare en kontroll av innstallasjoner (ovn, pulverapparat, røykvarslere osv) innendørs. Feiiinga er sikkert en annen gang.

Tanta til Beate

13.01.2011 kl.11:20

Artige hverdagsbeskrivelser!

Roar

13.01.2011 kl.16:29

Det var det jeg mente..... "Feieren" gjør no bare jobben som de kunne brukt førsteklassinger til.... Nå feier de hvert åttende år tror jeg! Innimellom sjekker de bare at vi har utstyr som kan slokke brannen eventuelt. Enklere og billigere det, men det tar neppe "bekksotet" i pipa som kan lage pipebrann.

emilymargrethee

13.01.2011 kl.21:19

Du har bare en helt utrolig søt liten jente, har sett dere et par ganger ut mens jeg har vært til kjærestn min. (som er naboen deres .) Filmen Bringing down the house er rå bra! kjempe bra skuespillere som er med ! :)

Pia

13.01.2011 kl.22:35

Ha, ha, kul tittel til et pepperkakehusinnlegg!

Har bare sett reklamen fra den filmen, enig at Queen Latifah er kul!

Så også ekstreme samlere - huff og huff....

Guro

14.01.2011 kl.09:30

Emily: Takk :)

Pia: ja hvis tittelen betyr det som står der passer den jo perfekt. Men jeg aner jo egentlig ikke om det er et "In tha hood"-uttrykk for noe heeeeelt annet ;)

Skriv en ny kommentar

hits