Tålmodighet er en dyd. And the story of my life.

Det sies så har jeg hørt snakk om. Men jeg eier det rett og slett ikke. Tålmodighet altså. Det skulle jo vært med i nyttårsforsettet mitt, å være mer tålmodig. Neinei, jaja, som nissemor sier ;)
Jeg skulle jo på NAV, kommune og hjelpemiddelsentralrunde i dag. Det jeg alltid glemmer å forberede meg selv på før slike runder, er at hvis man ikke eier tålmodighet sliter man max når man skal på slike plasser. Når jeg har ting jeg må få unnagjort så er jeg litt sånn... chop chop. Ting skal gå fort unna.

På NAV skulle jeg levere et par søknadsskjemaer, men da fikk jeg beskjed om at det er noe nytt nå, nå skal man nemlig gå inn på nav.no selv og gå gjennom en skjemaveileder og vips får man alle de skjemaene man trenger. Så fyller man dem ut og leverer eller sender de til NAV. Greit nok det (jeg har jo vært å sett på disse sidene da) men når jeg engang er på navkontoret så må det da gå an å få skjemaene der også. Eller skal jeg liksom gå hjem igjen, printe ut skjemaene og så gå nedover til nav igjen? Aldri i livet. Og hva med dem som ikke eier printer, eller de som ikke har blekkpatron i printeren feks??.... (det siste der er jeg vel egentlig ganske skyldig i...) Mannen i skranken printet ut skjemaet til meg altså. Så jeg har ikke noe å klage på egentlig. Men de trenger virkelig ikke å henvise folk til å gå hjem å skrive ut søknadsskjemaene når man først er på NAV synes jeg.

Så var vi over til kommunen. Jeg fikk tilskudd til å legge gulv i 2010. Jeg bestilte gulv på Byggmakker og leverte fakturaen til kommunen i mellomjula. Forresten et stressmoment i jula det der. Jeg fikk jo aldri fakturaen i posten så jeg sendte Hannis nedover til butikken 6 juledag. Så ringte telefonen og det var Hannis "det e stængt" fikk jeg beskjed om. iiiiiiiiiik! Heldigvis svarte de på telefon og jeg fikk sendt fakturaen på e-post. Hannis leverte den på kommunen ti minutter før de stengte. Phju. Før helgen fikk jeg purring på fakturaen, og da jeg snakket med kommunen i dag viser det seg at personen som har ansvaret for tilskudd osv er på ferie! Kommer ikke tilbake før om 2 uker. Er det bare meg eller er det veldig merkelig at de ikke har noen backup når noen drar på ferie? Er det virkelig bare denne personen som kan gjøre noe med slike saker?! Det er sikkert ikke bare meg som sitter i saksa. De må da ha noen som følger med på frister osv?? Siden kommunen min er samkommune med en nabokommune, så fikk jeg tlfnr til en i nabokommunen som driver med det samme der. Så får vi se i morgen da, hva som skjer videre.

Videre dro jeg til hjelpemiddelsentralen for å høre om det gikk an at jeg søkte på et hjelpemiddel selv. Ergoterapauten min har nemlig ferie i 2 uker nå (hvorfor har alle ferie når jeg trenger dem?!). Jeg har funnet ut at jeg trenger en luftfukter her hjemme, og ergoen hadde forhørt seg om at det gikk an å søke på. Når jeg kom dit viser det seg dog at de på hjelpemiddelsentralen har misforstått, de trodde det var luftrenser jeg skulle søke på. Og det fikk bare strupeopererte fikk jeg beskjed om. Etter mye om og men (fikk super service der altså, som alltid på det stedet!), fikk jeg beskjed om at jeg kunne søke på luftfukter, men da må legen min skrive en legeerklæring på dette. Jeg fartet videre til fastlegen min, men tror dere det var til nytte? Nei! For legen kunne ikke skrive en erklæring om at jeg trengte luftfukter, men hun kunne skrive en legeerklæring med alle diagnosene mine. Å da var det at jeg egentlig mistet litt piffen og ble likegyldig. Jeg kan få en erklæring på alt som feiler meg, men det kan ikke stå at på grunn av dette så trenger jeg en luftfukter??? Å bare for å få sagt det, leser man alt som feiler meg er det veldig opplagt at jeg trenger en luftfukter. De på legesenteret mente at jeg måtte få en spesialist til å skrive legeerklæringen, til tross for at hjelpemiddelsentralen sa at det holdt med noe fra fastlegen. En spesialisterklæring får jeg lett som bare det. Det er bare det at det tar tiiiiiiiid, lang tid. Arg!

Pleie og omsorg orka jeg ikke å dra til. Så jeg sendte en e-post isteden. Som jeg forøvrig ikke har fått svar på enda, selvfølgelig. Så min superefffektive dag endte med at jeg må følge opp nesten alle sakene i morgen også. I tillegg skal jeg levere trax'en (uterullestol) til reparasjon i morgen. Og så må jeg innom brannstasjonen, for det glemte jeg selvfølgelig i dag!..

Å sånn går no dagan.
Hvis det fortsatt er noen som tror at vi som har støtte fra NAV (for meg: tidsbegrenset uførestønad,nå kalt arbeidsavklaringspenger) bare sitter å stirrer på tv hele dagen, må komme oss opp tidligere om morgenen osv (ok, se bort fra i dag da, vi forsover oss ikke vanligvis her i huset...:), bare prøv dere! Jeg er allerede i bøs-humør, bare så dere vet det.

Ble visst et bildeløst innlegg det her. Og er langt innlegg. Ære være dere som fortsatt henger med :)
Jeg skal slurpe i meg en kopp pepsi max nå, da stiger sikkert humøret betraktelig.
Vi skrives!

2 kommentarer

brørsa

10.01.2011 kl.22:11

Pepsi max står klar her te du kjæm, så her e ingen grunn te sure miner :)

Tanta til Beate

11.01.2011 kl.01:52

Syns du fikk utrettet mye, jeg! :-)

Skriv en ny kommentar

hits