Oppsummering.

Det ble tynt med innlegg på bloggen i jula. Juleferie kalles det :) I tillegg så var vi som tradisjonen sier, småsyke hele gjengen. Alma avsluttet apocillinkur på nyttårsaften, mens forkjølelsen min er på vei bort først nå. Meeeen, vi kosa oss masse vi altså!

Derfor kommer en liten oppsummering av juleuken her og nå.

Lillejulaften hadde vi den tradisjonelle nissegrøt-med-mandel-i. Pga ei lita syk snuppelure lå jeg tusen meter etter skjema, jeg og Hannis kom hjem fra mathandling en halv time før gjestene skulle komme. Det ble derfor ikke langkokt risengrynsgrøt i år. Men den hurtigkokte var også god! Vi puttet oppi to mandler, for å gjøre det litt ekstra spennende. Som vanlig var det vill kamp om grøtbollen. En viktig ting til alle som en eller annen gang kommer til å delta på mandelletingen hos oss; det er ikke lov til å hakke i grøten, det er juks!
I år var det ingen som ville vedkjenne seg å ha fått noen mandel, det førte selvfølgelig til ekstremhakking i grøtbollen utført av mine søsken. Til slutt spytta oldefar ut en mandel, men den andre er til dags dato aldri funnet! Hvis ingen dukker opp med en mandel innen denne uken så går mandelgave nr 2 til meg :D Etter at gjestene var gått pyntet vi juletreet.

Julaften feiret vi hos Moffa i Momarka. Det var et stk krølletroll som nektet å sove den dagen. Hun sov i to minutter da vi kjørte til kirken om ettermiddagen. Jeg er ikke en flittig kirkegjenger, faktisk er julaften den eneste gangen i året jeg er i kirken. Men da jeg. Det er så koselig med julesanger, en prest som har familiegusdtjeneste og finner på de rareste ting. I år hentet han frem en superhøy gardintrapp som han klatret opp i. Til Almas store skrekk. "ska..ska...ska han reparer lampa??" ;)
Vi satt på første rad i kirka, og det til min store skrekk. Jeg liker best å sitte i bakgrunnen jeg. Midt under gudstjenesten skjønte jeg at jeg har sviktet totalt med den kristne oppdragelsen i hjemmet vårt. For da ble det too much information for krølletrollet mitt, alt snakket om juleevangeliet og diverse og hun ble utålmodig. Med ganske så høy stemme (vi satt fremdeles på første rad, very close to the priest) spurte hun oppgitt "Dodo, kor e all jesusan hæn da?! Kor e jesusan?!"...
Julemiddagen var som alltid, forrett bestående av terteskjell med små fiskeboller og reker, ribbe til hovedrett og sjokolademousse til dessert. Nam!
Vi begynte ikke å åpne gaver før nærmere sju, og Alma var rett og slett overveldet etter den første gaven. Noe av det første hun åpnet var Peppa Gris-støvletter fra meg og Joe og en trillekoffert med dukke i fra morfaren. Det var på en måte nok for henne det, så det gikk hun med resten av kvelden. Resten av gavene ble pakket opp på autopilot.
Onkelen hadde kjøpt bilbane til henne (...). Det var faktisk en suksess og en grei aktivitet for ei trøtt lita tuppe sent på kvelden.

Første juledag var vi til Dodo. Det var igrunnen en rolig dag, vi var slitne hele gjengen. Men god mat og godt selskap er jo alltid koselig. Da barne-tv begynte var Alma helt kake. Det endte med at vi la henne ned i Dodosenga og der sov hun til neste morgen.


2 juledag var vi på familiebesøk i Trondheim. Da vi kom hjem om kvelden ble jeg sylte forkjøla. Så 3 og 4 juledag var jeg i laber form. Tok likevel en snartur til nabovenninna mi om kvelden 4 juledag. 5 juledag inviterte vi Dodo og co på middag. Jeg og Hannis laget en fantastisk god kyllingsuppe, helt uten oppskrift!! Siden vi ikke hadde oppskrift var vi ikke helt sikre på hvor mye ingredienser vi skulle putte oppi. Det endte med at vi hadde en kasserolle med 10 liter kyllingsuppe puttrende på komfyren. Noe som såklart førte til at det tok evigheter før den kokte, så middagen ble forsinket en halvtime. Men suppa var supergod, så den var verdt å vente på :)
Tradisjonen tro så gikk vi rundt juletreet og sang tusenvis av julesanger. Alma får jo aldri nok.6 juledag var vi på lunsj til Oldefar og middag til Moffa. På nyttårsaften hadde vi først Moffa og co til en sen lunsj før vi dro til naboen vår og feiret nyttår med dem og en barnefamilie til. Det var kjempekoselig! Alma er livredd raketter, og skulle så visst ikke ut for å se på dem. Tidlig på kvelden smelte vertskapet opp noen få raketter, alle barna sto inne og var ikke spesielt høye i hattene ;) Etter et kjempegodt måltid surret barna rundt med ditt og datt. Bindeez var populært, og videoer på Youtube var også en hit. Jeg kan dessverre ikke legge ut de fleste bildene mine, det er andre barn på dem. Men Almabilder er jo ikke å forakte!

Det var juleuken vår, kort oppsummert.
Alle detaljene er jo ikke med, men det hadde nok blitt for uinteressant for de fleste leserne å tatt med alt.
Men en liten artig detalj kan jeg jo ta med. Det var når jeg og Hannis handlet inn til grøten på lille julaften. Da må man jo kjøpe mandel. På Coop Extra kjøper man mandel i løs vekt i fruktavdelingen. For å teste hva som skjedde i kassen tok vi to stk mandler i posen og gikk for å betale. Jeg og Hannis holdt på å dø av fnising da vi lasset opp varer på båndet. Gutten i kassa kikket rart på posen, som egentlig så ganske så tom ut :) Så la han den på vekten og da holdt både jeg og Hannis på å le høyt. 15 øre kostet det for 2 mandler. Vi skulle ha kjøpt bare dem, for da hadde de måttet runde nedover og vi hadde fått dem gratis :D Så da vet dere det kjære lesere, en mandel koster 7,5 øre.

Nå er permoen ladet og jeg og J setter kursen mot Ikea! Belysning til kontoret må handles inn.
Ikea, here we come :D

2 kommentarer

Pia

06.01.2011 kl.21:44

Jepp, I am back, og vi dro ikke lenger enn Egypt. Turiststed, trygt og greit. Den STORE Afrikareisen får vente noen år til.

Masse flotte bilder fra jula! Og så likte jeg nyttårsforsettet ditt!

Ønsker deg et riktig godt nytt år, og gleder meg til å følge deg i det nye året!

Tanta til Beate

06.01.2011 kl.22:53

Fin oppsummering!

Skriv en ny kommentar

hits