En ny tradisjon?

Det er alltid ei nøtt å finne på ting Alma kan lage til venner og familie i julegave. Det er så lett at det blir mye... dælk (som Laila så fint sier:) når barna skal lage ting selv. Man vil jo gi bort noe folk virkelig bruker, og ikke bare.. stuer vekk.  I fjor malte hun på julekuler fra Panduro, og vi gjentok seansen i år. Med en liten "twist", vi brukte hjerter istedenfor kuler! Haha... Vi brukte til og med klokker, for Panduro gikk tom for alt som heter glassjuleuler før jul.

Fjorårets kule og årets hjerte :)

Vi malte på den første 6-packen med hjerter. Men maling går man raskt lei av. Dermed satte vi igang med beglittring av hjerter isteden. Det funket som fjell, Alma pøste på med lim, strøk det ut med pensel og dæsja på med glitter i øst og vest. Juletrepynt er supert å gi bort i julegave, synes jeg da. Det er noe man kan pakke bort etter jul, og ikke minst, noe man kan bruke. Ja, om man ikke er superinteriørfrelst og bare kan ha feks hvite ting på juletreet da. Det er ikke vi. Juletreet vårt ser ut som Tivoli i København ;)


Årets hjerte og fine glitterkuler fra Laila!

I år brente vi ikke de vi malte på, i ovnen. Det er jo strengt tatt ikke nødvendig, jeg har til dags dato ikke hørt om noen som bruker å vaske julekulene sine i vaskemaskin??
Barnehagejulegavene er de jeg gleder meg aller mest til på julaften, og i år fikk vi (blant annet) to fine juletrepynteting i krympeplast.
Kremt... Jeg ser jo nå hvor datteren har arvet "sette all julepynt på samme plass"-genet...

En av mottakerne av juletrehjerte sa at nå var det jo tradisjon å få juletrepynt av Alma til jul, så jeg har visst helt ubevisst startet en ny tradisjon jeg.  Det blir jo ikke veldig spennende for alle mottakere, særlig siden jeg skriver det på bloggen nå, men man vet jo aldri farge, stil, materialer og fasong på det man får til neste år ;)

Nå er det tid for gæmlisenes oppshaining her i huset. Ungdommen sitter og ser på Ronja Røverdatter og er langt inn i Astrid Lindgrens verden. Ønsker alle en fin 4 juledag!

7 kommentarer

28.12.2010 kl.12:20

Fin julepynt! :)

Yngvild

28.12.2010 kl.12:42

digger juletrepynten æ, vi har i år 2 av almas produserte julekuler/hjerter på treet og gleder oss til neste :D

Joakim

28.12.2010 kl.13:18

mamma elsker juletradisjoner, og syns julekule fra alma er en super tradisjon!!! de er jo så fine:)

også er hun veldig leiseg for at det er omgagsjuke i huset. sukk. jeg som hadde gledet meg sånn til å kose med alma!

Tanta til Beate

28.12.2010 kl.16:33

Sjarmerende pynt!

Elisabeth, innerst i veien

28.12.2010 kl.18:28

Koselig pynt, veldig fin tradisjon dere har starta. ☺

brørsa

28.12.2010 kl.21:28

Little sweetie sine kula passa perfekt på Brørsa sitt juletre <3

Guro

04.01.2011 kl.10:52

Så bra at dere mottakere liker tradisjonen. Er bare å vente på årets produksjon nå da :)

Skriv en ny kommentar

hits