"vi e litt handicappa vi å sjø"

Jeg er akkurat kommet hjem fra en handletur på kjøpesenteret og er bare nødt til å skrive av meg en megafrustrasjon. Nå før jul er vi ikke de eneste som drar på handleturer til kjøpesenteret, for å si det mildt. Selv om man drar midt på dagen, midt i uka, så er det alltid stappfult. Med både biler og folk. Noen som skjønner hvor jeg vil??
Slutt å parker på hc-plassene om dere ikke har hc-skilt!!!!

I ettermiddag endte jeg og Hannis nesten i håndgemeng over en hc-plass. No kidding. Det finnes hc-plasser på tre områder ved kjøpesenteret. De to første områdene var fulle, men på det tredje var det èn ledig plass. Bortsett fra at en bil holdt på å parkere halvveis innpå den da såklart. Jeg kommanderte ut Hannis for å sjekke om de hadde hc-skilt (til hennes store skrekk, hun hater konfrontasjoner). De hadde såklart ikke skilt, og det var da alt startet. For dama nektet å flytte bilen! Og kom med verdens mest latterlige kommentar: "vi e litt handicappa vi å sjø".

Hun begynte å kommandere meg hvordan jeg skulle parkere, helst ville hun at jeg skulle rygge inn, og ha meg klin inntil bilen på andre siden av meg, en bil som faktisk sto der helt lovlig og rett plassert på sin hc-plass. Ikke F om jeg parkerer meg helt inntil en bil med hc-skilt, der er nemlig en årsak til at hc-plassene er ekstra brede, ikke alle har like lett for å komme seg inn i bilen, og derfor skal man ikke parkere inn slike biler.

Dama ble surere og surere, og Hannis lot til slutt som hun ikke hørte hva hun sa ;) Siden hun ikke ville flytte bilen sin gjorde jeg det eneste jeg kunne gjøre (og litt på pur faanskap), jeg parkerte slik at bilen på andre siden av meg hadde god klaring ved førersetet, mens bilen på andre siden fikk ca 5 mm klaring :D
"ja æ får vel kryp over fra den andre sida æ da!!" sa hun iltert, mens Hannis fortsatt drev med ignoreringsleken. Vi parkerte og gikk inn.

Jeg er rett og slett møkk lei av folk som ikke respekterer hc-plassene. Det er en grunn til at de finnes, og dere som parkerer der skal faktisk være jævl... glad for at dere ikke trenger å parkere der. Jeg gir blanke blaffen i om det er kaldt og dere vil parkere nærme en inngang. Dere kan faktisk gå 30 meter fra en p-plass lenger unna inngangen, mange av oss som bruker hc-plassene må faktisk snu å kjøre hjem igjen om de ikke er ledige. Jeg kan jo gå, men trenger rullestolen når det er glatt, og innpå kjøpesenteret for det er langt å gå og jeg blir fort sliten. Når det er snø kan jeg ikke parkere langt utpå parkeringsplassen fordi jeg kjører meg fast i snøen lett som bare det med rullestolen. Så dere som ikke har hc-skilt, ha dere vekk fra hc-plassene!

Eller forresten, bare parker der dere. Men nå skal denne unge kvinnen finne frem telefonnummer til både parkeringsvaktene, politiet og alle andre som er relevant. Kommer jeg til en hc-plass og ser at du står der uten hc-skilt, ja synd for deg. Noe tastetrykk å du har ei saftig bot. God jul til deg liksom!

Peace out ;)

5 kommentarer

Elisabeth, innerst i veien

11.12.2010 kl.21:07

Ja den dama hadde vel rett i at hun var litt handikappa sjøl....i hue.

Hørte om en fyr med en jævla dyr bil. Han parkerte konsekvent på hc-plassene siden de er bredere og dermed mindre fare for ripe i lakken hans. En sjelden gang fikk han bot, men han mente det var verdt det! Makan.

Stå på krava, Guro, folk er så tankeløse.

Pia

11.12.2010 kl.22:11

You go, girl! Eller you roll!, kanskje;)

Bjørg

13.12.2010 kl.01:01

Forstår frustrasjonen din VEEEELDIG godt. Med ei handikappa venninne vet jeg hvor trasig det er.

Eksempel på kommentar: Jeg kommer til den lokale butikken og ser ei eldre, men frisk dame gå inn i bilen sin på HC-plassen. -Er det du som parkerer her da, på HC-plassen, spør jeg.

- Det gjør ingenting så lenge det ikke står noen der fra før, svarer hun...

Eksempel 2: Jeg er med min rullestolbrukende venninne, og vi ser at en frisk mann parkerer bilen sin på en av de to HC-plassene ved "kjøpesenteret".

På vei forbi bilen (stor 4-hjulstrekker)smetter jeg diskret en lapp (utarbeidet av HC-forbundet) om at han faktisk har tatt en HC-plass under vindusviskeren hans. Mannen står da på motsatt side av bilen, og ser ikke meg gjøre dette. Men han ser oss passere seg etterpå. Etter en lengre handlerunde kommer vi ut, og finner lappen jeg plasserte under vindusviskeren hans, satt under vindusviskeren vår. Med penn har han påført: Er det mangel på k*k, eller trenger dere to parkeringsplasser?

Hi, hi. Vi holdt på å le oss ihjel. Det var tydelig at vi traff et ømt punkt hos ham. Kanskje han tenkte seg om neste gang han ville ta en HC-plass...

Mammadamen

13.12.2010 kl.20:18

Folk er frekke! Bra håndtert av dere:-)

Mona

14.12.2010 kl.14:22

GO GURO! :0)

Skriv en ny kommentar

hits