Interiørbloggspire, heks og pepperkakehus.

I dag beveget jeg meg utendørs for første gang siden søndags kveld. Det var godt å få litt frisk luft! Turen gikk til kjøpesenteret, og ja, jeg kjørte bil :) Måtte jo handle inn pepperkakehus siden jeg fant ut at i dag er dagen vi skal pynte og sette opp dette huset vi må ha til jul. Jeg gidder ikke å lage det selv, når Alma begynner å bli større og viser interesse for at vi skal designe et selv, greit. Men ikke før den tid. Som vanlig handlet jeg alt for mye godteri til å pynt med. Lørdagsgodet er sikret frem til nyttår for å si det sånn.

Alma gikk på pyntejobben med liv og lyst. Det var spesielt artig å sprøyte på melisblandingen. Forøvrig verdens dyreste melisblanding. Jeg har sagt det før, jeg suger på kjøkkenet hvis jeg ikke har en oppskrift fremfor meg. I dag hadde jeg ikke det, og gjett hva som skjedde? Jeg greide selvfølgelig å helle i melis før jeg hadde stivpisket eggehvitene. Hannis sa det ikke gjorde noe, men det ble jo ikke stivt, uansett hvor mye jeg pisket. Så jeg begynte på en ny ladning. Det første jeg gjør er å helle oppi hele egget. Heldigvis var det en forholdsvis enkel (men klissete) sak å få ut plommen. jeg brukte altså 8 egg og to pakker melis for å pynte et lite pepperkakehus i ettermiddag. Føler meg veldig økonomisk.Det ble ikke sommefugl i dag, selv om hun maste som en gal før middagen. Da det kom til stykket ble det heks isteden. Hekser liker tydeligvis store mengder melis som dere ser. Spesielt viktig å lage en diger melisdam midt på taket. Så man er sikker på at det blir en laaaaaang pause før man kan montere huset siden det tar en måned for denne dammen å tørke. Ei lita miniheks ser dere sikkert på bildet også. Skjønner ikke hvordan tanta greide å avverge at sjefsheksa ikke malte henne mer.Etter pyntingen ble det som sagt pause mens vi ventet, ventet og atter ventet på at melisdammen skulle tørke. Månetoppen er jo selvsagt en fin pauseting, og et bad på heksa ble det jammen meg også. Da hun inntok kveldsmaten begynte Hannis og jeg å montere. Greit å ha heksa på noen armlengders avstand når en driver på med smeltet sukker. Men man sitter da ikke helt uvirksom vet dere, så mens vi monterte fant heksa kameraet mitt på bordet og knipset ivei. Jeg ser at hun legger stor vekt på interiørbilder, så kanskje jeg har en interiørbloggspire her hjemme?
Et bilderas fra den unge fotografen:


Dette er bare en brøkdel av alle bildene hun tok, det var mange! Oh yessss, Mari er her enda... Tanta skulle liksom ta henne med hjem til Dodo i kveld. Men som hun sa "det e jo sjanseløst, hu hyla jo bare æ sa at vi skull gå på badet uten dukka". Så atter en kveld ligger Alma og Mari i storpikesenga, og de snorker foreløpig :)Nå skulle det selvfølgelig vært et bilde av det ferdige pepperkakehuset her. Men... jeg har glemt å knipse det. Man kan da ikke huske på alt her i verden.

Da var det tid for å si god natt, i morgen skal jeg prøve å få kjøpt et par julegaver til. I dag fant jeg to! *fornøyd*
Sweet dreams!

4 kommentarer

Vikkebekke

08.12.2010 kl.23:09

Må ha pepperkakehus i jula! Må være koselig å pynte det sammen med krative små, de tenker jo litt andre retninger enn oss store! =)

09.12.2010 kl.06:58

Forstår ikke hvorfor melisen din ikke stivnet... Jeg driter i om jeg har eggehvite eller melis i først og jeg stivpisker ALDRI eggehviten (har aldri hørt om det jeg - men det hjelper kankje på) og det man ikke MÅ gjøre - gjør ikke jeg ;0) Ikke for å skryte men har foressten ganske mange års erfaring med pepperkakebaking og pynting no.

Eneste forklaringen må være at du har hatt i for lite melis da?

Her i huset hadde vi 7 barn på pepperkakebaking i år (har krympa inn litt på antallet i år, for jeg har hatt 4 bihulebetennelser siden august og hatt halsvirus med "tilbehør" konstant siden høstferien - Litt redusert kan man si). Har drevet "storproduksjon" med ørti unger siden Maja gikk i barnehagen, dvs at dette var 7 året ( Oj - eventyraktig dette - 7 barn - 7 år - mangler bare 7 slag, hihi) Og med 7 barn (eller fler) som pynter på en gang MÅ altså melisen tørke litt fort, så vi lager den kanskje litt i stiveste laget (med resultat at minst en pose eller to sprekker, hører med til pepperkakepynte yrket).

Gleder meg til å se resultatet av ferdig hus :0)

Jeg teller på knappene om jeg skal kjøpe ferdig hus eller lage selv (er alltid redd det blir for lite pepperkakedeig så jeg har seffen igjen deig til flere år frem i tid- men gidder jeg å lage huset selv?) - Vi eller barna da , skal på pepperkakepynting med lille Mie på lørdag - tipper vi også får ett veldig pent hus i helga (men der i huset blir det melis med vann - for der finnes det en eggealergiker - da tar nok tørkingen sin tid.

Guro

09.12.2010 kl.09:17

Mona: fulgte en oppskrift vet du. der sto det at man skal stivpiske eggehviter før man rører inn melis, natron og kremortartaris. Kremortartaris droppet vi da :) Melisblandingen blir veldig hvit og fin og sterk med denne oppskriften. Og egentlig skal den bli veldig lite rennende. Men som du sier, jeg hadde litt for lite melis... pga at jeg sløste bort endel i første forsøk ;)

Mona

10.12.2010 kl.20:30

Hihi, skal ikke være enkelt - men så lenge resultatet blir bra så - og det ser jo sånn ut på bildene ;0)

Skulle ikke du vært i Trondheim no forræstn???

Skriv en ny kommentar

hits