Mari og Alma.

I går hadde vi middagsbesøk her. I anledning morfars 85 årsdag så er Tante Lise på besøk, altså morfars søster. Det er jo ikke min tante, men vi har alltid kalt morfars søsken for tante/onkel+navnet.  Tante Lise bor i Porsgrunn, byen morfar også kommer fra. Vi treffer søsknene hans med familier om sommeren, siden alle har hytter tett i tett i kragerøskjærgården. Det er kjempekoselig å treffe slekta om vinteren også, og selvfølgelig måtte jeg invitere til middag før hun dro hjem.

Så jeg trosset forkjølelse (go away!) og laget en nesten-julemiddag bestående av medisterkaker og julepølser med tilbehør. Veldig godt, og veldig enkelt. Tusen takk skal dere ha, Gilde, Toro, Coop osv.
Vi var 7 stk til bords, ja, om vi ikke regner med Mari da. Hun satt i sofaen og ventet på at vi spiste ferdig, for hun hadde nettopp spist mat før hun kom. Det var Dodo som hadde med Mari, hun går på skolen hennes (Dodo er lærer på barneskolen) og det var full klaff mellom Mari og Alma fra første sekund. Det var så vidt Alma hadde tid til å spise middag faktisk. Da middagen var ferdig sa Mari at hun måtte hjem, men da vrælte Alma så høyt å lenge at Mari fikk låne en mobiltelefon for å ringe hjem å høre om hun kunne være litt lengre.This is Mari. Hun trengte litt hjelp til å holde telefonen da.
Ikke overraskende hadde Mari en stemme som lignet utrolig mye på Dodo sin. Men det brydde ikke Alma seg om. Hun snakket til Mari selv om hendene til Dodo var inni både bakhodet og den ene hånden hennes. Av den grunn tror jeg Dodo etterhvert angret bittelitt på at hun tok med Mari. For Mari ville ikke snakke hvis Dodo ikke var der, og derfor ville Alma at Dodo også skulle være på Almarommet sammen dem, hele tiden.


Det var ikke en liten venn vi hadde på besøk! Etter hvert måtte middagsgjestene dra, mens Mari ble igjen (jippi..). Hun måtte jo bare se Månetoppen sammen oss. Alma ville være sommerfugl, så hun fikk ansiktsmaling før den tid. Mari var dessverre allergisk mot maling, så hun måtte bare se på når jeg og Alma holdt på med dekorasjon av hverandre. For ja, selvfølgelig måtte mora også være sommerfugl. Bestemte barnet...
Vi benket oss i sofaen alle mann da Månetoppen begynte.
Alma fant raskt ut at det var kjempegodt å sitte i fanget til Mari. Så der satt hun resten av kvelden.


Mari ble jo aldri hentet, så da Alma skulle legge seg måtte Mari ligge sammen henne. Herrlighet, jenta kunne jo ikke settes på gata i mange kuldegrader! Almas seng er av den gamle, arvede sorten. Den har ikke akkurat standardmål, så snuppeluren og Mari hadde vel ca 60 cm å boltre seg på. Trangt var det, men prøvde jeg å hinte frem at Mari kanskje kunne ligge i fotenden så ble det ramaskrik.


(boka står der for å hindre at Gi (kaninen) faller ut om natta)

I løpet av kvelden lurte jeg Mari til fotenden jeg. Etter ei stund våknet Alma med et vræl. "Jenta miiiiiiiiiii, Mariiiiiiiiiiii". Så da var det bare å legge henne i armkroken til snuppa igjen gitt.
Men det var ikke Mari som fikk ligge i armkroken hele natta, det var meg! Rundt ett våknet Alma med et vræl igjen. Denne gangen var det nok mareritt på gang (kanskje om gigantiske snakkende dukker??), for hun var helt utrøstelig og hun skreik til og med da jeg la henne i mammasenga. Først da hun lå i armkroken min roet hun seg. Snuppa mi ♥

Det var forøvrig en minikrise her i mårrest, for Alma hadde sett for seg at jeg skulle male henne som en sommerfugl igjen før hun dro til barnehagen. Da jeg forklarte at det kunne vi ikke gjøre nå, men kanskje i ettermiddag, sa hun med oppgitt stemme og forvirret blikk "men... da får æ jo itj te å fly!".

Ønsker alle sammen en flaksende dag! Jeg skal ut å finne pepperkakehus som vi skal pynte i ettermiddag. For nei, jeg lager ikke pepperkakehuset selv. Shame on me liksom. Det er innviklende nok å sette det sammen uten å smæshe det i tusen knas synes nå jeg.

(PS! hvis barnet ditt kommer hjem og forteller at han/hun har snakket med ei dukke på skolen, be aware. Mari (og hennes likesinnede) er nemlig ei dukke som brukes til barn med adferdsvansker. Ikke vet jeg hvordan Mari skal kunne hjelpe til med slike problemer (hun ser jo seriøst skummel ut!), men jeg håper virkelig ikke jeg ser henne igjen)

3 kommentarer

anonym

08.12.2010 kl.21:04

kan du legge ut et bilde av deg med musefletter? du hadde vært veldig søt med musefletter. gutt 22.

Yngvild

08.12.2010 kl.21:56

har laga pepperkakehus i kveld æ, d vil æ ikke anbefale. det ble et halvt tak å store blemmer på fingern etter en dæsj brent sukker... :(

Guro

08.12.2010 kl.22:09

Yng: her e vi proff på å sett sammen pepperkakehus :) Men å bak det orke æ itj før Alma kreve nå anna enn ferdighusan.

Skriv en ny kommentar

hits