Helgetur til Åre, Sverige. Og kulde...

Vi lever. Selv om kulden prøver hardt å ta knekken på oss alle her i området. Fy fader det er kaldt! Føles som vi har levd i -18 grader i månedsvis, men det er sikkert bare to uker. Det fyres døgnet rundt, og det vises på vedstabelen på verandaen for å si det sånn. Det er slutt på gåing til barnehagen, nå må a mor sjøl opp å kjøre far og datter om morgenen. Det er igrunnen ganske lite utetid her om dagen. Vi er innendørs, rett og slett. Det er så kaldt at de ikke er ute i barnehagen engang.

I helgen opplevde vi enda mer kulde enn det er her (går det an liksom). For vi var på helgetur til Åre (Sverige). På det kaldeste var det -26 da vi kjørte. Huttetu. Det iste på innsiden av vinduene i bilen, selv om varmlufta sto på for full guffe. Så jeg og morfar skrapte is for harde livet, med coopkortet mitt, i fart. Å stoppe var ikke aktuelt i -26, enn om vi ikke fikk start igjen!?Vi var på Holiday Club i Åre. Hotell med badeland. Julesamling med julebord osv. Alma storkoste seg. I tillegg var det et hobbyrom som var en samlingsplass for alle, der det var alt fra perling, maling, glitterier, limpistolering osv. Alma tømte vel egentlig det som var igjen av glitterlimet, og Joe ble hekta på perling. Ja, du leste rett. Han satt og perlet i timesvis... Jeg drakk kaffe jeg. Vi hadde med oss morfar/oldefar, og jeg tror han koste seg han også. Etter middagen på fredag så jeg ikke Alma mer. For hun hadde funnet seg en gutt (10 år?) og dro med seg han rundt omkring. Hvis hun så at jeg så på dem så trakk hun han med seg i motsatt retning. Det er ikke en underdrivelse å si at hun var veldig begeistret for Oliver :) VI må bare få til å se Putti Plutti Plott (skrives det sånn?) i Trondheim, for Oliver spiller hovedrollen der. Alma hadde kommet til å storkost seg der tror jeg.På lørdag var det hobbyromaktiviteter igjen. Det var en fellesassistent der som passet på Alma mens jeg tok med oldefar på Systembolaget en tur. Vi handlet litt av hvert, og så dro vi tilbake til lunsj. Så sov jeg og Alma i to timer, før det var tid for badeland.Lørdagskvelden var det julemiddag. Det foregikk i en diger sal, der det var flust med folk. Og et sceneshow. Vet ikke om de var ei gruppe eller noe sånt jeg, men det var to menn og to damer som danset og sang, masse svenske schlägers. Alma var helt med. Hun sto på stolen og rocka hver gang de kom frem på scenen og sang, og jeg tror ikke noen av de andre gjestene protesterer når jeg sier at Alma rula julebordet.Jeg klamerer meg ikke til Almas stol pga enorme mengder voksenbrusinntak altså. Stolen hennes vippet, og jeg var livredd for at hun skulle ta en salto over rullestolen som sto på den andre siden. Den hadde mengder med delikat utstyr på seg. Sangerne var flinke de. Men da han ene mannen (han med platinablondt hår, barbert unntatt midt oppå hodet, der håret var langt) sang O helga natt greide jeg ikke å få skikkelig julestemning, selv om han sang den kjempebra. For det blir helt feil når man synger den ikledd slurpebukse*, paljettsinglett og skinnjakke. "Mamma, e det en mann" var kommentaren til Alma da han kom på scenen første gangen ;)

Det var kjempegodt mat og hyggelig stemning. Men jeg må innrømme at jeg syntes dette julebordsopplegget passer bedre for voksne enn barnefamilier. Det var veldig bra i starten, men så ble musikken bare høyere og høyere, og det er alt for lenge for barn å sitte til bords i 4 timer. Hadde det vært i en vanlig spisesal kunne de ha gått fra bordet, men der vi var nå gikk ikke det an. Alma var for trøtt til å spise etter en aktivitetsfylt dag, så hun spiste ca to biter av hamburgeren og 3 chips. Vi gikk halv tolv, og da var ikke middagen ferdig enda.
Så selv om både vi voksne ( i denne familien) og Alma hadde det fint under middagen, så skulle jeg ønske at julebordet kan være i en vanlig matsal neste år. For der spiser vi i eget tempo (trenger ikke å vente på at 300 andre skal bli servert først) og kan gå fra og legge Alma etter en halvtime om vi vil. Etter en halvtime på lørdag hadde vi ikke fått forretten engang.

Jeg må bare legge til en ting som skjedde under middagen. Det var plutselig quiz, og salen ble delt inn i to lag. Den ene delen var julaften og den andre nyttårsaften. Jeg var på nyttårsaften og det laget besto av 80% muskelsyke. Når man viste svaret på spørsmålene som ble stilt på scenen skulle man reise seg opp. Gjett hvilket lag som tapte?! Haha! (ok, sikkert veldig internt for mange som ikke kjenner til muskelsykdommer. Men kort forklart så er det ikke mulig for mange muskelsyke å reise seg opp, og de som kan greier ikke å gjøre det raskt!)
"
nyårsafton, nu måste ni ta er sammen!", kauka scenemannen titt og ofte. "Idiot" tenkte jeg.Det er tydelig at Alma hadde det supert i helgen, for da morfaren hentet henne på barnehagen i går hadde hun fosspratet om alt hun hadde gjort på hotellet :) Vi blir gjerne med til neste år også vi! Men da håper jeg at det blir litt mer behagelige temperaturer utendørs...

*slurpebukse= ei bukse som er så trang at du bare hører hvordan den slurper seg til lårene.

Én kommentar

Tanta til Beate

30.11.2010 kl.18:15

Virker som en innholdsrik helg! :-)

Skriv en ny kommentar

hits