Tragiske hendelser på en lørdag.

"haha! Æ glede mæ te du ska blogg om herre!" sa min søster i ettermiddag.
"Æ ska aldri blogg om den her dagen!!!!!" var svaret mitt.

Nå har jeg fått hele dagen litt på avstand (vi er jo faktisk allerede kommet til søndagen), og jeg ser jo at det var en grunn til at de jeg snakket med trakk på smilebåndet, mens jeg var så irritert og stressa at jeg holdt på å fly i taket bare noen åpnet munnen. Faktisk er jeg veldig glad for at jeg var alene hjemme mens denne sinnstilstanden var på sitt verste, ellers hadde jeg seriøst klappet til hvem som helst. Hva har så jeg gjort i dag?

Jo, jeg har malet brua inn til byen jeg. Med gulvmaling. Tok liksågodt å dæsjet litt maling pent spredd over hele meg selv også. Den nye dunjakka mi hadde jo vært fin hvit??....
Jeg var på bytur med Hannis, Alma og Yngvild i formiddag. Vi endte på cafè og spiste lunsj. Der ble Alma så trøtt at hun holdt på å sovne, så Hannis tok henne med hjem til mamma og la henne ned, for jeg måtte på fargehandelen og kjøpe mer maling til spisebordet mitt. Holder nemlig på å male det, og selv om selgeren sa at ett spann var meeeer enn nok, så holdt det kun til to strøk. Yngvild skal kanskje pusse opp et bord hun også, så vi dro sammen. Da jeg hadde handlet malingsspannet mitt dro vi innom Europris. Der ringer Hannis og sier at jeg må dra til vinmonopolet for å handle en hvitvin til min far (for han har bare planlagt et selskap i tre uke og må selvfølgelig vente til den siste timen polet stenger, på dagen selskapet skal være, mens han selv er utenbys, med å finne ut at han må kjøpe vin!!). Så mens Yngvild gikk hjem måtte jeg tilbake til byen for å handle vin. I snøstorm. Skulle til Yngvild etterpå for jeg har ikke sett nyleiligheten hennes enda. Jeg brukte lillepermoen (altså en el-rullestol).

Jeg suser avgårde og teller minuttene til jeg er fremme og innendørs. Kjører over brua inn til byen, og vips kjører jeg over et digert "hakk" på fortauet. Dermed må jeg bråbremse litt, og malingsspannet velter over på siden (det står på fotbrettet mitt). Plutselig ser jeg at malingen flommer utover fortauet!!!! Panikk! Jeg tar (uten å tenke på hva og hvordan) opp det og setter det rette veien igjen. Det har dannet seg en dam maling på fortauet (da jeg kom hjem finner jeg ut at det kun er igjen 1/3 av malingen...). Det eneste jeg tenker er såklart "hærregud, håpe ingen ser mæ!!!". Så jeg suser videre til polet 50 meter unna. Der tar jeg et nærmere overblikk over situasjonen og finner ut at jeg har maling overalt!
Dunjakka mi (den nye, brukt kun 2 ganger) er full av hvitmaling! I tillegg har jeg ei stripe maling bak meg, jeg har rett og slett laga ei midtstripe på fortauet ned til polet. Det er jo flott for fotgjengerne, nå har alle hver sin side å holde seg til. Men det blir sikkert litt forvirring midt på brua når stripa ender i en.... dam.


Her sto den. Her veltet den. Og jeg gidder farsken meg ikke å gjøre noe med dette sølet i dag!

Enda mer panikk!! Jeg innser da at jeg ikke kan gå inn på polet i denne tilstanden, og suser isteden rett hjem der jeg kaster jakka i badekaret og henter white spriten. Da Hannis kommer etter ei stund, er både jeg og badet innsmurt i white sprite. Jeg gnukket og gnidde på jakka til jeg var helt av i hendene. Tok en liten pause der jeg googlet "fjerne malingsflekker" "vask av dunjakke". Det var et veldig dårlig tidspunkt av dataen min på å vær treg og tenkende, for jeg var seriøst bare ett eneste sekund fra å kaste den rett i gulvet da den ikke ville høre på meg.
Etter at Hannis hadde skylt jakka i vann, sprayet vi den rett og slett ned med Vanish. Den lå med det i hvertfall ti minutter, og så sprayet jeg den på nytt. Så kastet jeg den i maskinen. Jeg hadde googlet meg frem til at dunjakker tørkes i trommel når de vaskes. Jeg eier ingen tørketrommel.

*tenke tenke tenke. Hvem har tørketrommel???* Jo! Naboen min (litt oppi gata) Janne! Jeg var heldig, de var hjemme og jeg fikk låne trommelen. Så rundt halv seks leverte jeg jakka til tromling, og siden har jeg ikke sett den. Janne hadde forøvrig også observert malingssølet mitt på brua (i tillegg til min far)... Jeg dro til mamma og spiste litt mat, Alma var jo der enda. Stresset som følge av jakkemalingen gjorde at all lufta gikk ut av meg da jeg satte meg ned. Jeg var (er) helt utslitt.
Jeg måtte sende ei mld og spørre om hvordan det gikk med jakka utpå kvelden, og Janne sa at hun så ingen flekker! Jippi!! Men den stinket visst sprit..... Kanskje jeg må vaske den en gang til. Eller er det sånn som aldri går av???!....

Men seriøst, skal lokket på et malingsspann (en liter) gå av bare det velter på siden??? Før har jeg jo måttet bruke alle mine krefter til å brekke det opp med en sånn boksåpner. Jeg er jo ikke verdens sterkeste, men dog! Det var nemlig en sånn lørdagshjelpselger jeg hadde med å gjøre på fargehandelen, og han kunne ingenting. Hvis det er sånn at han ikke hadde igjen lokket ordentlig etter at han blandet malingen min så klager jeg!
Egentlig så driter jeg langt i om jeg må kjøpe et nytt spann, det viktigste er at jakka er reddet.

*krysse fingrene*

Og så folder vi hendene helt til slutt og takker høyere makter for at det snør og alle mine spor er dekket....

6 kommentarer

Tanta til Beate

07.11.2010 kl.01:19

Å ja, så det er du som har malt fortauet! Hihi, håper du kan le av dette når du får det på avstand. Synd med jakka di, håper den ikke er ødelagt, da.

Yngvild

07.11.2010 kl.10:34

du skulle bare blitt med mæ hjem, dem kan da drikk vann i selskap!!!! :)

Elisabeth, innerst i veien

07.11.2010 kl.11:41

Håper det er greit at jeg fniser litt.

Lokket skal ikke ramla av sånn, lørdagshjelpen har ikke gjort jobben sin. Du må jo uansett ned dit etter mer maling, så da kan du passe på å nevne dette til noen med mer myndighet enn lørdagshjelpen. Håper virkelig dunjakka di blir friskmeldt.

07.11.2010 kl.17:48

Herlig gjenfortalt! Føler med deg:)

Anita Oliva

07.11.2010 kl.19:40

Helt enig med Elisabeth, inners i veien.

D ska faktisk bli en form for vakum når lokket bli satt på etter fargeblanding. Så d ska noe til for at lokket bare liksom "faller av". Gå å klag å vis hvordan stolen ser ut og ta me jakka. Syns du ska ha ei skikkeli erstatning.

Å så bør du dra innom teknisk på kommunen å førrtæll me "STORE" ord hvorfor de ikke passer på at alle "hakk" i fortauet er tettet. D kunne ha skjedd værre ting.

linpinsukkerspinn

09.11.2010 kl.18:28

Jeg må innrømme at jeg lo litt.. okej, jeg lo så tårene trillet. Så for meg midtstripa di og plutselig skjønte jeg hvorfor Lene hadde lagt inn en artikkel på Facebook om en vinglete malingsstripe i veien og nevnt navnet ditt under :p Hørtes fryktelig stress ut, men får håpe jakka blir seg selv igjen og at du ser tilbake på dette med et smil ;)

Skriv en ny kommentar

hits